Ενημερωτική εκδήλωση για τις «Μαθησιακές Δυσκολίες του Παιδιού και του Εφήβου, στο σημερινό Σχολείο», στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση «Μαθησιακές Δυσκολίες του Παιδιού και του Εφήβου, στο σημερινό Σχολείο», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικόλαος και Κωνσταντίνος Μεθενίτης» του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις» (οδ. Ι. Αθ. Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο).

Το τελευταίο διάστημα, έχει ανακύψει έντονος προβληματισμός, σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες που εμφανίζονται – ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό – στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Οι γονείς ανησυχούν και λόγω της άγνοιας, πανικοβάλλονται και δεν γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται.

Τόσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γονείς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και το ευρύ κοινό, θα έχουν την ευκαιρία στην εκδήλωση αυτή, να ενημερωθούν από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, που είναι ενεργά ευαισθητοποιημένοι στον τομέα αυτό, σχετικά με τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους εντοπισμού των μαθησιακών δυσκολιών, όπως η δυσλεξία: πως επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού και πως αντιμετωπίζονται.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

  • «Εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες», με εισηγήτρια την Μαρία Πολυχρονιάδου, Φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό
  • «Οι μαθησιακές δυσκολίες στο Δημοτικό Σχολείο: Διάγνωση – Αντιμετώπιση» και «Βιωματική προσέγγιση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας», με εισηγήτρια: την Μαρία Καστάνια, Φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό στο Εκπαιδευτήριο «Θεμιστοκλής»
  • Δυσλεξία: Η σημασία της έγκαιρης διάγνωση και ο ρόλος των γονιών και του εκπαιδευτικού» και «Αντιμετώπιση της δυσλεξίας», με εισηγήτρια την Μαρία Πολυχρονιάδου
  • «Δυσλεξία και μαθηματικά» και «Τρόποι ενδυνάμωσης του μαθητή», με εισηγητή τον Μιλτιάδη Καλαμπόκα, Καθηγητή Μαθηματικών στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»
  •  “Βιωματικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία. Συναισθηματικές επιπτώσεις στην οικογένεια και τρόποι αντιμετώπισης», με εισηγήτρια την Ζωή Γιαννάκη, Παιδαγωγό Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτική Σύμβουλο Μαρκοπούλου.

 Η Μαρία Πολυχρονιάδου, είναι απόφοιτη φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και νοητικά προβλήματα. Έκανε μετεκπαίδευση στον τομέα της φιλολογίας στην Ιταλία και στον τομέα της ειδικής αγωγής, στην Κύπρο. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων, αναφορικά με τα ζητήματα της εκπαίδευσης σε παιδιά. Έχει γράψει ποικίλα εκπαιδευτικά άρθρα και συμμετέχει εθελοντικά σε συλλόγους υποστήριξης παιδιών με δυσκολίες. Ασχολείται με αγάπη και ζήλο, με τη στήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Η Μαρία Καστάνια είναι απόφοιτη του Ιονίου Πανεπιστημίου του Τμήματος Ιστορίας. Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2016, στην Ειδική Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια  επιμόρφωσης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης. Διδάσκει στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Θεμιστοκλής», στη βαθμίδα του δημοτικού. Ασχολείται ενεργά με τον κλάδο της ειδικής εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας την υποστήριξη και ενδυνάμωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο Μιλτιάδης Καλαμπόκας είναι μαθηματικός MSc. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Universitatea din Timisoara της Ρουμανίας. Διπλωματούχος Master of Science στους τομείς της Διδακτικής των Μαθηματικών και της Ψυχοπαιδαγωγικής.

Εργάζεται από το 1992 στα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», ως καθηγητής μαθηματικών, σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Επί 10 χρόνια υπήρξε συντονιστής του μαθηματικού τμήματος του σχολείου. Επί σειρά ετών ασχολείται με προγράμματα μελέτης, για μαθητές που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, στα πλαίσια ειδικής διδακτικής και παιδαγωγικής προσέγγισης, με την προετοιμασία χαρισματικών μαθητών, για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Kangaroo, Pisa κ.λ.π.

Η Ζωή Γιαννάκη σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και αποφοίτησε με άριστα. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο, με τίτλο «Διδακτική Φυσικών Επιστημών», όπου επίσης αρίστευσε. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια Φυσικών Επιστημών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διδάξει στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στη Σχολή Ποριώτου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου και από το 2003, υπηρετεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου. Ασχολείται με μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης, συνεργαζόμενη επί σειρά ετών με κέντρα ειδικής αγωγής, με σκοπό την ένταξή τους στη σχολική τάξη.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν η Μαρία Πολυχρονιάδου και η Ζωή Γιαννάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.