«Οι μεγάλες τομές της Ιστορίας της Ανθρωπότητας», στον Δήμο Μαρκοπούλου, από την ιστορικό Μαρία Δ. Ευθυμίου!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί στην ομιλία της ιστορικού Μαρίας Δ. Ευθυμίου, με θέμα: «Οι μεγάλες τομές της Ιστορίας της
Ανθρωπότητας», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ., στον πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου & Κωνσταντίνου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις».

Η Μαρία Ευθυμίου θα εστιάσει στην ομιλία της, η οποία θα διαρκέσει περίπου δύο (2) ώρες, στις μεγάλες τομές της ανθρώπινης Ιστορίας, δηλ. τη Γεωργική Επανάσταση και τη Βιομηχανική Επανάσταση, καθώς και στις περιοχές της εκάστοτε  πρωτοπορίας του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η Μαρία Δ. Ευθυμίου, γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Μιλάει επτά ξένες γλώσσες. Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Στην τρέχουσα περίοδο κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Διετέλεσε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας. Έχει μετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ευρύ κοινό, δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Αττική  και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 50.000 άτομα.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της.  Έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από πενήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί  παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά-  στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».

Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών νεαρών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου,  και  δύο υπέροχων νυφών, της Claudia Marota και της  Isaure Maiza.

Είναι γιαγιά της Μάγιας και της Έλενας. Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και χαλκέντερου ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα. Τέλος, έχει την τιμή να συγκαταλέγεται στον κύκλο των φίλων δεκάδων ζεστών, ουσιαστικών, αυθεντικών, ταλαντούχων, δοτικών  και φωτεινών ανθρώπων    – φίλων, συγγενών, συνορειβατών, συνκωπηλατών, συγχορευτών, συντραγουδιστών, συνοραματιστών, συνσυζητητών, συναδέλφων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Μην χάσετε αυτή την εξαιρετική ομιλία!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.