STOP του Δασαρχείου για τα Κοιμητήρια στο Σκόρδι και στην Γερακίνα

Επαναβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, το Δασαρχείο Λαυρίου, την απαγόρευση χωροθέτησης κοιμητηρίων στο Σκόρδι της Αναβύσσου, αλλά και στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας, με έγγραφά του που κοινοποιήθηκαν πρόσφατα (3-3-17 και 21-3-17), στον Δήμο Σαρωνικού. 

Τα έγγραφα που δημοσιεύουμε προκλήθηκαν, μετά από νέο ερώτημα που έκανε ο Δήμος Σαρωνικού, δια του Αντιδημάρχου κ. Σάββα Γκέραλη, μετά την ανάκληση της απόφασης για την χωροθέτηση κοιμητηρίου στο Άνω Λαγονήσι και αφορούν και τις δύο περιοχές όπου είχαν χωροθετηθεί κοιμητήρια από τις δύο Κοινότητες Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας. (Δείτε τα σχετικά έγγραφα).

Η απάντηση του Δασαρχείου, δεν αφορά μόνο την ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί στον χώρο που έχει επιλεγεί για το κοιμητήριο στο Σκόρδι, όπως μέχρι γνωρίζαμε, αλλά και στον ίδιο τον χώρο του κοιμητηρίου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέος. Το ίδιο απαντά το δασαρχείο και για την Γερακίνα. Μάλιστα το Δασαρχείο Λαυρίου, δίνει εντολή στο δασονομείο Κερατέας, να επιτηρεί τους συγκεκριμένους χώρους για να αποτραπούν αυθαίρετες επεμβάσεις (!)

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι και για τα δύο κοιμητήρια, υπάρχουν θετικές γνωμοδοτήσεις, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αττικής, αλλά και από την Μητρόπολη Μεσογαίας η οποία πρέπει να γνωμοδοτεί (!!) προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια.  Να σημειώσουμε ότι η αίτηση για το κοιμητήριο της Γερακίνας , έχει υποβληθεί από την Κοινότητα Παλαιά Φώκαιας το 1996, επί Προεδρίας του κ. Δημήτρη Μάγειρα, δηλαδή πριν από 20 χρόνια(!!!), η δε αίτηση για το κοιμητήριο της Αναβύσσου στο Σκόρδι, έχει υποβληθεί από το 2006, επί Προεδρίας  του κ. Σάββα Γκέραλη.  

Παρά τα εμπόδια που υπάρχουν, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης, έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Γκέραλη, να εξευρεθεί περιοχή όπου θα χωροθετηθεί το κοιμητήριο του Σαρωνικού, για να επιλυθεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου, εντός της παρούσας θητείας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, εξετάζεται σοβαρά από τον Δήμο, πρόταση που έχει καταθέσει δημόσια ο διαχειριστής του Αττικού Παρατηρητή κ. Άγγελος Φραγκόπουλος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι σχετικές επαφές και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “STOP του Δασαρχείου για τα Κοιμητήρια στο Σκόρδι και στην Γερακίνα”

  1. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ λέει:

    Αντί κοιμητηρίων δεν φτιάχνουν κανένα αποτεφροτήρα γιά την καύση των εκλιπόντων, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ειδικά στην Ανάβυσσο δεν σηκώνουν κανένα από τούς τάφους .Τί να πείς στην χώρα που ζούμε δεν θέλουν κάποιοι ουτε κομητήρια ουτε κελ,και το δασαρχείο θέλει με το ζόρι να ειναι δάσος το σκόρδι και η γερακίνα.Δέν ντρεπόμαστε!!!!!!Εδώ ουτε τα σκουπίδια δεν μαζεύουν αίσχος και πάλι αισχος.Και επί τη ευκαιρία,ενδεικτικές ταμπέλες στήν είσοδο του νέου δρομου Μαρκοπούλου Λαγονήσι ακόμα δεν υπάρχουν γιά τους γνωστούς λόγους.Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία

  2. Ο/Η Odysseas Nassibian λέει:

    Κύριε Φραγκόπουλε,εύχαριστούμε γιά τήν,οπως πάντα,έγκαιρη ένημέρωση μας γιά τό σημαντικό αύτό ζήτημα.Ελπίζουμε πώς ό κ.
    Δήμαρχος θά άναλάβει ο ίδιος, προσωπικά, τό θέμα.Εχει ήδη γίνει
    όρατό πώς οι μέχρι πρότινος χειρισμοί τού κ.Γκέραλη πάνω στό ζήτημα τού κοιμητηρίου έχει άπογοητεύσει τήν συντριπτική πλειοψηφία τών Δημοτών. Ο κ. Δήμαρχος θά πρέπει νά κατανοήσει πώς οι Σαρωνικιώτες έπέλεξαν αύτόν σάν Δήμαρχο καί όχι όποιονδήποτε άλλον.Τού έχουν έμπιστοσύνη καί θά καταλογίσουν σ΄αύτόν τήν εύθύνη κάθε θετικής ή άρνητικής άπόφασης γιά τήν έπιλογή τού τόπου χωροθέτησής του.Τό ζητούμενο είναι νά έγκατασταθεί τό κοιμητήριο σέ χώρο,πού δέν θά βρίσκεται έντός περιοχής όπου ύπάρχουν ήδη κατοικίες.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.