122 έργα στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για την Ανατολική Αττική

550_334_193011Σε 122 ανέρχονται τα έργα για την Ανατολική Αττική, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2015, που εγκρίθηκε την Πέμπτη 9/7/2015 από το περιφερειακό συμβούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια και όλα αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 2014 – 2020

Ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 129.298.627,59 ευρώ και αφορούν κυρίως στους τομείς: αθλητισμού, περιβάλλοντος – ποιότητας ζωής, αποχέτευσης ακαθάρτων, αστικών αναπλάσεων, κτιριακών υποδομών, ομβρίων και αντιπλημμυρικής προστασίας, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και λοιπών κοινωνικών υποδομών.
Στην σημασία αυτής της συνεργασίας για την «διαμόρφωση και υλοποίηση του συνολικού προγράμματος ανάπτυξης της Αττικής» εστίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, αμέσως μετά την έγκριση του συνολικού προγράμματος των 399 έργων προϋπολογισμού 390.649.717,40 ευρώ της περιφέρειας Αττικής.
Επισημαίνεται, ότι προτεραιότητα για την Ανατολική Αττική δόθηκε σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οδοποιίας, αλλά πρωτίστως στην αποχέτευση ακαθάρτων.
Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Ανατολικής Αττικής έχουν τα έργα αναβάθμισης χώρων αναψυχής, σχολικών μονάδων, η δημιουργία νέων αθλητικών χώρων αλλά και η αναβάθμιση παλαιών εγκαταστάσεων κ.α.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που εισηγήθηκε τα συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχε τοποθετηθεί στο πρόσφατο δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ, η υπερίσχυση του οποίου με 61% έχει θέσει σε κίνδυνο  την ευρωπαϊκή πορεία της χώρα μας και την ροή κεφαλαίων μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Η πολιτική τους τοποθέτηση αποδεικνύει την υποκρισία και το ψεύδος που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της ανερμάτιστης ηγεσίας της Περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου, σε ανακοίνωση του οποίου βασίζεται η πληροφόρηση για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.