Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία μετέχει και ο κ. Φιλίππου, ενάντια στη μεταφορά λυμάτων της Ανατολική Αττική στην Ψυτάλλεια

Η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία μετέχει και ο κ. Φιλίππου, είναι ενάντια στη μεταφορά λυμάτων της Ανατολική Αττική στην Ψυτάλλεια, υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Με αυτόν τον ξεκάθαρο τρόπο η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου κλείνουν οριστικά την πόρτα στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής για μεταφορά των λυμάτων στο ΚΕΛ της Ψυτάλλειας!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, μετά από συνεννόηση με την κ. Δούρου, και με αφορμή την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για να εξεταστεί η δυναμικότητα του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με την οποία εκφράζει την αντίθεση του συνόλου των φορέων του Πειραιά στη μεταφορά λυμάτων των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής στο ΚΕΛ επισημαίνοντας ότι:
«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους».
Στην ίδια επιστολή ο κ. Γαβρίλης χαρακτηρίζει ως αποτρεπτικούς παράγοντες για ένα τέτοιο έργο αφενός το υψηλό κόστος κατασκευής και λειτουργίας των αναγκαίων υποδομών για μεταφορά λυμάτων στην Ψυτάλλεια αφετέρου τον σοβαρότατο, όπως τον χαρακτηρίζει, περιβαλλοντικό κίνδυνο για ολόκληρο τον Σαρωνικό!
Όπως εξήγησε ακόμα ο κ. Γαβρίλης, η μεταφορά λυμάτων στην Ψυτάλλεια, είχε αποτελέσει θέμα συζήτησης στην εκτελεστική επιτροπή της διοίκησης της Περιφέρειας, πριν από περίπου ένα μήνα στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες και σύμφωνα με τον κ. Γαβρίλη η θέση που διατυπώθηκε ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με το πρόγραμμα της Δύναμης Ζωής.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία μετέχει και ο κ. Φιλίππου, ενάντια στη μεταφορά λυμάτων της Ανατολική Αττική στην Ψυτάλλεια”

  1. Ο/Η Αδιάφθορος λέει:

    Πρέπει να απαντήσει ο κ. Χασάπης, πως τα κατάφερε και οι κλωβοί του ιχθυοτραφείου έχουν γίνει 19 μέχρι τώρα. Έχει γίνει επαγγελματίας στην κωλοτούμπα.

  2. Ο/Η Ανάκατα λέει:

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η ενημερωτική ιστοσελίδα, στο θέμα φαίνεται να έχει εμπλακεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στην προεκλογική αγωνία του να εξασφαλίσει τις ψήφους των 200.000 και πλέον ψηφοφόρων της Β’ Πειραιά, «θυσιάζει» τους περίπου 65.000 ψηφοφόρους των Δήμων Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας οι οποίοι έλπιζαν ότι θα ικανοποιηθεί από τη νέα περιφερειακή αρχή αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος το αίτημά τους για τη μεταφορά των λυμάτων των περιοχών τους στην Ψυτάλλεια!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.