11 Σύμβουλοι κατέθεσαν αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για να ακυρώσουν την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ.

Αίτηση 11 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, με θέμα την σύγκλησή του για να συζητηθεί εκ νέου και να ακυρωθεί η χωροθέτηση στο ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων, κατατέθηκε σήμερα 17/10/2017, στην Πρόεδρο κα Μαρία Κόλλια. Στους αιτούντες περιλαμβάνονται 7 από τους 11 συμβούλους της μειοψηφίας, 3 ανεξάρτητοι σύμβουλοι, διαγραφέντες από την παράταξη του Δημάρχου και η σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Σοφία Μιχαηλίδου.

Σε όσες ενημερωτικές συζητήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουδείς εκ των παραπάνω πρότεινε κάποια εναλλακτική  λύση στο μεγαλύτερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Αδιαφορούν για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που επιβαρύνονται οι δημότες, κυρίως των αστικών περιοχών από το άδειασμα των βόθρων, αλλά κυρίως αδιαφορούν για την ρύπανση της θάλασσας και τα πρόστιμα που σύντομα θα επιδικαστούν στο Δήμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Η απάντησή τους στο ερώτημα, που να γίνει το ΚΕΛ αν όχι στο ΒΙΟΠΑ, απαντούν “να φτιάξουμε μια επιτροπή να εξετάσει το θέμα”. Και τόσους μήνες, χρόνια τώρα, που διαφαίνεται ότι ούτε η Γερακίνα, ούτε η Ψυττάλεια ήταν βιώσιμες λύσεις, γιατί η αντιπολίτευση δεν έφτιαξε μια επιτροπή η οποία να προτείνει λύσεις σε άλλες περιοχές, μακρυά από οικισμούς;  

Οι περισσότεροι από τους αιτούντες την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν συμφωνήσει το 2011 χωρίς κανέναν ενδοιασμό, να χωροθετηθεί το ΚΕΛ του Σαρωνικού στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας, 250 μέτρα από τον κεντρικό οικισμό, ενώ ένας εξ΄ αυτών, ο Γιώργος Τζιβίλογλου, είχε χαρακτηρίσει την περιοχή της Γερακίνας ως υποβαθμισμένη την οποία θα αναβάθμιζε το ΚΕΛ!!! Προφανώς γι΄ αυτόν τον πολιτικό φωστήρα, το ΚΕΛ στο βιομηχανικό πάρκο των Καλυβίων θα είναι υποβάθμιση! Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κατά την κατάρτιση του σχεδίου του ΒΙΟΠΑ, είχε την ευθύνη της χωροθέτησης του ΚΕΛ για τα βιομηχανικά λύματα στο ΒΙΟΠΑ.  

Να επισημάνουμε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί η αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία θα κρίνει εάν συντρέχουν λόγοι να ακύρωσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την χωροθέτηση της Γερακίνας. Εάν κριθεί ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι ακύρωσης, τότε εναπόκειται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει εάν θα πρέπει να στραφεί στην λύση Γερακίνα και φανταζόμαστε ότι όλοι όσοι ψήφισαν αυτή τη λύση το 2011, θα την στηρίξουν και πάλι. Εμείς ως μέσο ενημέρωσης, θα την στηρίξουμε μια και θα είναι νόμιμη η έκδοσή της και θα καλέσουμε τον Δήμαρχο να ξεκινήσει την διαδικασία υλοποίησής της. 

Οι δύο από τους τρεις διαγραφέντες συμβούλους της πλειοψηφίας, Αθανασόπουλος και Μποστανίτης, είχαν ψηφίσει θετικά στην πρώτη συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε η χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ  Καλυβίων. Η κα Μηχαϊλίδου, η οποία είχε επίσης ψηφίσει θετικά, προφανώς ακολουθεί την γραμμή, που πρόκειται να χαράξει ο φερόμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος σύζυγός της, ο οποίος σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις είχε δηλώσει ότι διαφωνεί με την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων!!!  

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς, είναι της σχολής της άρνησης και της αντίδρασης. Είναι αυτής ακριβώς της κουλτούρας που έφερε στην εξουσία το πολιτικό εξάμβλωμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενο σε όλους τα πάντα. Είναι αυτοί που κάνουν κωλοτούμπες εκμεταλλευόμενοι το πρόσκαιρο παραταξιακό συμφέρον και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέραν αυτού. Είναι αυτοί που βλέπουν την εξουσία, όποιας μορφής, ως ευκαιρία για χαρτζιλίκι και επίλυσης των προσωπικών οικονομικών τους προβλημάτων και όποιος τους το υπόσχεται τον στηρίζουν. Και σ΄ αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, γιατί συμπεριέλαβε στον συνδυασμό του κάποιους οι οποίοι διαχρονικά υπήρξαν απολύτως ανυπόληπτοι. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “11 Σύμβουλοι κατέθεσαν αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για να ακυρώσουν την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ.”

 1. Ο/Η MIHALIS PRASIOTIS λέει:

  Διαχρονικά υπήρξαν απολύτως ανυπόληπτοι?ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ….ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΕΛ….ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΛΕΕΙ…..ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΒΑΖΕΙς ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

  • Ο/Η Χρίστος Παραστατίδης λέει:

   Το πρόγραμμα του κυρίου…. εάν αναφέρεστε στον δήμαρχο, πραγματικά έτσι έγραφε, γιατί και εκείνος είχε πατήσει τη φλούδα του φελλού που έλεγε για Ψυττάλεια. Επί 2 χρόνια μ΄ αυτή την απάτη ζούσαν και 3 χρόνια οι προηγούμενοι, 5 χρόνια καθυστέρηση για να προχωρήσει ένα έργο τεράστιας σημασίας για τον τόπο.
   Μεγάλο λάθος του Σωφρόνη ο οποίος έπρεπε από την πρώτη ημέρα να ξεκινήσει την επιλογή άλλου χώρου πέραν της Γερακίνας και της Ψυττάλειας. Και αυτό του το χρεώνω εγώ.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.