Φεύγουμε από το ευρώ και δεν το ξέρουμε;

Στην κατάθεση μια τροπολογίας πρόκλησης προχώρησε το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία εκ των πραγμάτων εμπλέκει και την ελληνική κυβέρνηση.

Τι ζητούν; Απλά την «θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη». Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή ανοίγουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι κάποια χώρα θα φύγει από το ευρώ. Αν κανείς λάβει υπόψη του ότι ο πιο αδύναμος κρίκος σήμερα είναι η Ελλάδα τότε γίνεται αντιληπτό πως το θέμα μας αφορά άμεσα.

«Η τροπολογία A8-0027/28 που κατέθεσαν ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (της οποίας υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν ο κ. Τσίπρας και στην ευρωομάδα της οποίας ανήκουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) για τη “θέσπιση ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη”, γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η τροπολογία αυτή σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του capital.gr ως προς την ύπαρξη “ειδικής ρήτρας για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2015 – 2016 μεταξύ των τραπεζοϋπαλλήλων και της διοίκησης της Royal Βank of Scotland” η οποία υπεγράφη στις 24/2/2015, εντείνει αυτά τα ερωτήματα.
Ποια είναι τελικά η πραγματική πεποίθηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,πέρα από δηλώσεις και επιμέρους χειρισμούς; Ποιο είναι το αόρατο προς το παρόν “σχέδιο” ;» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του την ώρα που ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος δηλώνει βέβαιος ότι η τροπολογία θα καταψηφιστεί.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.