Το ΥΠΕΣ ζητά την εύρεση χώρων για την στέγαση προσφύγων – Μυρίζει Αλυκές;

prosfygesΈγγραφο απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, σχετικά με την αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων.

Ειδικότερα το Υπουργείο ζητά από τις Περιφέρειες και τους Δήμους να υποδείξουν άμεσα μέρη τα οποία βρίσκονται στην δικαιοδοσία τους και είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν προσωρινά τους πρόσφυγες.

Επίσης τονίζεται από το ΥΠΕΣ οτι οι χώροι οι οποίοι θα παραχωρηθούν θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμοι για φιλοξενία και θα πρέπει να μην χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Οι χώροι αυτοί θα μπορούσαν να είναι: ελεύθερα οικόπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις κτλ.

Τέλος, σημαντική προϋπόθεση επίσης είναι οι χώροι που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες να βρίσκονται κοντά στις πόλεις και στους αστικούς ιστούς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού αλλά και να υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης των φιλοξενούμενων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην λίστα υποψήφιων χώρων περιλαμβάνονται και οι Αλυκές Αναβύσσου. 

Το ακριβές έγγραφο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.