Σύγκλιση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού

Συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο Δημαρχείο Σαρωνικού προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιώργου Σωφρόνη. Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση αποσκοπεί στον έγκαιρο και έγκυρο σχεδιασμό δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Τέθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για την αποδοτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών.Επιπλέον, έγινε απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο, η οποία έληξε και θεωρήθηκε αρκετά επιτυχημένη. Οι οργανωμένες επεμβάσεις τόσο της Πολιτικής Προστασίας και των Εθελοντών του Δήμου, υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η έγκαιρη ανταπόκριση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Σαρωνικού αλλά και η διαρκής επιφυλακή είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωσης ελάχιστων  εστιών φωτιάς αλλά και του άμεσου  περιορισμού τους.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο  Δήμαρχος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Τροχαίας, του Δασαρχείου, οι επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού, εκπρόσωποι και μέλη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον καθένα σας για την προσφορά και την αφοσίωση του, τον αλτρουισμό που επιδεικνύεται κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη. Φέτος το καλοκαίρι, καταφέραμε χάρη στην άψογη συνεργασία και την άμεση επέμβαση να περιορίσουμε τις εστίες της φωτιάς, διασφαλίζοντας τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας αλλά και των ιδιοκτησιών τους. Εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη αλλά αν χρειαστεί είμαι σίγουρος ότι και τον επερχόμενο χειμώνα θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε καίρια και αποτελεσματικά κάθε περιστατικό», σημείωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.