Στις 29/5 ανοίγει η αυλαία στον 48ο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου

Ιστιοπλοϊκός αγώναςΈνας από τους πλέον ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας, ο Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου είναι έτοιμος να ανοίξει και φέτος τα πανιά του για 48η φορά.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 29 Μαΐου στον κόλπο της Βουλιαγμένης και, αφού καλυφθεί μια απόσταση περίπου 72 ναυτικών μιλίων, ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους την 1η ημέρα, τα σκάφη θα διασχίσουν τον Σαρωνικό, θα περάσουν κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και μέσω του ακρωτηρίου Καμπανό θα φτάσουν στην Άνδρο. Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας περιλαμβάνει τον καθιερωμένο τοπικό αγώνα “όρτσα-πρίμα”, που πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας, ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την 3η ημέρα με την επιστροφή των ομάδων από το νησί της Άνδρου στον κόλπο του Σαρωνικού.
Ο τοπικός αγώνας “όρτσα-πρίμα”, ο οποίος παραδοσιακά πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας της Άνδρου κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων, φέτος θα έχει την επωνυμία «Liberty Regatta». Παράλληλα, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, ως διοργανωτής, έχει φροντίσει να υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων, όπως επισκέψεις σε μουσεία και πάρτι δίπλα στην θάλασσα, με στόχο να μυηθούν οι επισκέπτες στις ομορφιές του νησιού, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα του τόπου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Άνδρο θα κορυφωθούν με τη συναυλία του τενόρου Μάριου Φραγκούλη, το βράδυ της 30ης Μαΐου. Στις 3 Ιουνίου στην Ακτή Βασιλειάδη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης τους 48ου Διεθνούς Αγώνα Άνδρου με τις απονομές στους αθλητές.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.