Πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Σαρωνικού

wp_20161113_12_22_55_proΠρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία. Στα πλαίσια της σχετικής σύμβασης, με αρχικό προϋπολογισμό 15.000 ευρώ, περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση στειρώσεων και εμβολιασμών, η ηλεκτρονική σήμανση και η περίθαλψη άρρωστων ή χτυπημένων ζώων.wp_20161113_12_29_40_proΤο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής και της ομάδας εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού.  Μέχρι σήμερα ωφελήθηκαν πάνω από 130 αδέσποτα ζώα πολλά εκ των οποίων ήταν τραυματισμένα ή άρρωστα. Στο σύνολό τους έτυχαν περίθαλψης, εμβολιασμού και στείρωσης, τοποθέτηση ειδικής ηλεκτρονικής ταυτότητας που ορίζει ο νόμος και ειδικό περιλαίμιο ώστε να αναγνωρίζονται ως αδέσποτα την ευθύνη των οποίων έχει ο Δήμος Σαρωνικού.
77 Επίσης, στο πλαίσιο της προστασίας των ζώων, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες σε κεντρικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού, ενώ και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες έχουν τοποθετηθεί πινακίδες, οι οποίες επισημαίνουν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων.
Για το 2017 ο Δήμος Σαρωνικού προγραμματίζει μια σειρά νέων δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, σε θέματα προστασίας των ζώων. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προγραμματίζει εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, καθώς και τη διοργάνωση Ημερίδας Φιλοζωίας, με τη συμμετοχή σχολείων, τοπικών φορέων και δημοτών. Τέλος, μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και χρήσιμες συμβουλές φροντίδας, θα αναγράφονται και στους ψηφιακούς πίνακες του Δήμου.
Όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Γιώργος Σωφρόνης : «Η φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και γενικότερα η προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση που απορρέει από το νόμο. Είναι μέτρο πολιτισμού, για κάθε τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό και στο Δήμο Σαρωνικού αναλαμβάνουμε ενεργό δράση, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.» 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.