Πρωτοφανής ΑΠΑΤΗ με τα χρήματα του προσφυγικού στην Ελλάδα

Πρωτοφανής φαίνεται να είναι η απάτη, που συντελείται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας και σε βάρος των προσφύγων. Ανώτερος αξιωματούχος του τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι τα 70 από τα 100 δολάρια που προορίζονταν για κάθε πρόσφυγα είναι άγνωστο πού δαπανήθηκαν.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, εστιάζει μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, στη διαχείριση των πόρων που χορηγήθηκαν για την προστασία προσφύγων στην Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα 803 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν το πιο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα στην ιστορία. Έστω ότι τα χρήματα δαπανούνταν για τις ανάγκες των πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά πρόσφυγα θα διαμορφωνόταν στα 780 δολάρια. Ωστόσο, τα κονδύλια αυτά διοχετεύτηκαν για τις ανάγκες 57 χιλιάδων ατόμων εγκλωβισμένων στην Ελλάδα και με βάση αυτά τα δεδομένα, το κόστος ανά δικαιούχο θα έπρεπε να ανέρχεται στα 14.088 δολάρια», επισημαίνεται, και αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι ανώτερος αξιωματούχος του τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά ότι τα 70 από τα 100 δολάρια που προορίζονταν για κάθε πρόσφυγα είναι άγνωστο πού δαπανήθηκαν.

Με κόστος ανά πρόσφυγα να ανέρχεται στα 14.088 δολάρια, αν τους τα έδιναν στο χέρι, με την προϋπόθεση να τα πάρουν και να γυρίσουν στην πατρίδα τους, θα είχε λυθεί το προσφυγικό.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.