Προχωρούν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου Αναβύσσου. Παρεμβάσεις του Δήμου Σαρωνικού

Επίσκεψη στο χώρο των εργασιών του αντιπλημμυρικού έργου Αναβύσσου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ηλίας Μπουκοβάλας.

IMG_1472_S IMG_1476_SΟι δαιδαλώδεις διαδικασίες για την επίλυση των θεμάτων των εμπλεκόμενων φορέων, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ επέφεραν σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Για το λόγο αυτό η νέα Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του προσπαθώντας και πιέζοντας να επιλυθούν τα όποια θέματα. Η κατασκευή του αγωγού ομβρίων στην περιοχή α’ κατοικίας της Αναβύσσου αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τους κατοίκους όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρου του Δήμου. 

Στην επίσκεψη τους, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συζήτησαν με το τεχνικό προσωπικό για την πορεία εξέλιξης του έργου, αλλά και με τους επιβλέποντες αρχαιολόγους, καθώς κατά τη διάρκεια των εκσκαφών αποκαλύφθηκαν ευρήματα ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορία της περιοχής. «Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, αποφύγαμε τον κίνδυνο διακοπής του έργου αλλά και τον ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο να χαθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με συντονισμένες ενέργειες από κοινού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μπουκοβάλα, είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους φορείς ώστε να αποφευχθεί τυχόν νέα καθυστέρηση. Το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Αναβύσσου αποτελεί ένα από τα σημαντικά έργα υποδομής για τον Δήμο, καθώς θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της διαβίωσης και της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και στη αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων με την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων», τονίζει ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης. 

Καταλήγοντας, ο Δήμος Σαρωνικού ζητά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής, στους οποίους προκαλείται όχληση από τη διενέργεια των εργασιών. Είναι αντιληπτό και χαίρει της απολύτου συμπαράστασης του Δήμου η αγανάκτηση που τυχόν αισθανθούν οι κάτοικοι, αλλά είναι αναγκαία η συνεργασία όλων προκειμένου να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο και να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις. Ο Δήμος θα φροντίσει να αποκατασταθούν στο ακέραιο και σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από την πρότερη, οι παρακείμενοι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Προχωρούν οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου Αναβύσσου. Παρεμβάσεις του Δήμου Σαρωνικού”

  1. Ο/Η Leon λέει:

    ΜΑς ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ
    πΝΙΓΉΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΌΝΗ ΌΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ .

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.