Παρωδία συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιάς Φώκαιας, για ίδρυση κοιμητηρίου στην Γερακίνα

Η περιοχή της Γερακίνας η οποία θεωρείται αναδασωτέα. Την δήθεν αναδάσωσή της επικαλείτο μετά το 2012 και το καθεστώς Φιλίππου – Τσαλικίδη, για να αποκρούσει την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ.

Τουλάχιστον ως παρωδία πρέπει να χαρακτηριστεί, η συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Παλαιάς Φώκαιας, που είχε ως θέμα την πρόταση κατάρτισης μελετών για το 2018. Το Κοινοτικό Συμβούλιο, κατέληξε να προτείνει στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, που θα συγκληθεί στις 27/11/2017, ίδρυση κοιμητηρίου στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας (Δείτε εδώ). Η παρωδία συνίσταται στο ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παπουτσής, γνωρίζει το από 3/3/2017 έγγραφο  του Δασαρχείου Λαυρίου, στο οποία σαφέστατα δηλώνεται ότι “δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η μετατροπή του προορισμού της έκτασης που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, για την ίδρυση κοιμητηρίου” (Δείτε εδώ). Επομένως θα πρέπει ο κ. Πρόεδρος να εξηγήσει, τι σκοπιμότητα έχει μια τέτοια πρόταση, εκτός από το να χαϊδέψει τ΄ αυτιά διαφόρων “δωρητών”, οι οποίοι αντέδρασαν με την χωροθέτηση κοιμητηρίου στις εκτάσεις του Οικοδομικού Συνεταιρισμού της ΤτΕ;    

Ο κ. Παπουτσής φαίνεται ότι δεν έπεισε τους “δωρητές”, υποσχόμενος ότι οι νεκροφόρες που θα οδεύουν προς το νέο κοιμητήριο στις εκτάσεις της ΤτΕ, θα οδηγούνται εκεί από την οδό Φραντζέσκου ή την οδό Αγίου Γεωργίου του Καταφυγιού και όχι μπροστά από τα σπίτια τους και σκέφτηκε να φανεί  περισσότερο “πειστικός” μέσω της σύνταξης μελέτης, για ίδρυση κοιμητηρίου στη Γερακίνα, χωρίς να είναι σε γνώση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου η πρότασή του(!!!) 

Τίθεται λοιπόν θέμα αξιοπιστίας του Κοινοτικού Συμβουλίου, εάν θα υπάρξει εισήγηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης αυτής της πρότασης, γιατί εφόσον δεν θα έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα δημιουργίας κοιμητηρίου στην Γερακίνα, θα πρέπει να καταψηφιστεί.  

Επί της ουσίας, να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2012, υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργηθεί κοιμητήριο στην Γερακίνα, γιατί μέχρι τότε δεν είχε κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή. Όμως με την εμπλοκή του Δήμου στην απόπειρα να δημιουργηθεί Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα και την τότε κωλοτούμπα περί Ψυττάλειας, το καθεστώς Φιλίππου – Τσαλικίδη, ισχυρίζονταν ότι δεν ενδείκνυται για Κ.Ε.Λ. η περιοχή γιατί είναι “αναδασωτέα”.  Θα μπορούσε δηλαδή από το 1997, όταν εγκρίθηκε η χωροθέτηση κοιμητηρίου στην Γερακίνα και μέχρι το 2012, να είχε κατασκευαστεί και να μην υπάρχει σήμερα σ΄ αυτή την ένταση το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Ο πρώην Κοινοτάρχης κ. Δημήτρης Φιλίππου δήλωνε τότε, σε  δικές μας ερωτήσεις, ότι δεν διέθετε η κοινότητα 100 εκ δρχ. για κοιμητήριο. Δυστυχώς και ο κ. Τσαλικίδης, ο οποίος υπήρξε Κοινοτάρχης της Παλαιάς Φώκαιας  από το 2006 και Αντιδήμαρχος μέχρι το 2012, δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα, γιατί προφανώς είχε άλλα ενδιαφέροντα. 

Παρ΄ όλα αυτά, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γκέραλη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπουκοβάλα και τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Παπουτσή, πρόκειται να επισκεφτούν την προσεχή  Πέμπτη 23/11/2017 τον  Διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αναστάσιο Καλπαξίδης, προκειμένου να τεθεί εκ νέου το πρόβλημα και να εκτεθεί η αναγκαιότητα ίδρυσης κοιμητηρίου στην Γερακίνα ή το Σκόρδι.   

Αναπάντητο θα μείνει για την ώρα το ερώτημα, από που θα οδεύουν οι νεκροφόρες προς το κοιμητήριο, γιατί εάν γίνει τελικά στην Γερακίνα; Θα χρειαστεί ίσως, να διέρχονται από την οδό Περιάνδρου του Θυμαριού! Θα περνούν δηλαδή έξω από τα σπίτια των περίοικων και ενδεχομένως να μειωθεί η εμπορική τους αξία.  Καθώς γνωρίζετε, δεν έχουν μεγάλη εμπορική αξία μόνο τα σπίτια στην Α.Τ.Ε.!!! 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.