Παραλειπόμενα της τοπικής πολιτικής μας ζωής….. Απρίλιος 2016

Παραλειπόμενα έγχρωμοΠλήρης πικάντικων πολιτικών θεμάτων η περιοχή μας. Μέρα με την μέρα, μήνα με το μήνα, οι εικόνες ξεθωριάζουν και τα πρόσωπα απογυμνώνονται, από τα ψεύτικα και ανούσια προεκλογικά τους συνθήματα. Και τότε φαίνεται η πραγματική τους εικόνα. Αλαζόνες, αυταρχικοί και αμετροεπείς.

Όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες αλλάζουν τα συναισθήματα και η τοπική ηγεσία, αναζητεί τρόπους να θεμελιώσει όσο πιο σταθερά μπορεί την εξουσία της. Και η αλήθεια είναι ότι συχνά τα καταφέρνει, χρησιμοποιώντας τις γνωστές και δοκιμασμένες πατέντες. Γιατί θα έπρεπε να ξεφύγει απ΄ αυτά η σημερινή ηγεσία του Σαρωνικού;  


ΧΩΜΑΤΕΡΗ 2-06 006Στο προσκήνιο και πάλι οι καύσεις σκουπιδιών στις χωματερές. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου Μαΐου – Οκτωβρίου, έβαλαν φωτιά και έκαψαν ότι σκουπίδι περίσσευε από τους κάδους. Όμως για να μην αρχίσουμε εμείς οι «περίεργοι» τις φωνές, οργάνωσαν «άσκηση» της πολιτικής προστασίας για να εκπαιδευτούν τα στελέχια της, πως θα σβήσουν μια αληθινή φωτιά στη χωματερή, αν τύχει. Και αυτά τα λέει ο δήμαρχος σοβαρά στο δημοτικό συμβούλιο και νομίζει ότι όσοι τον ακούν, τρώνε σανό.  Μήπως τρώνε τελικά;


Χωματερή Παλαιά ΦώκαιαΤην ερώτηση για τις καύσεις σκουπιδιών στη χωματερή της Φώκαιας την έκανε ο κ. Τσαλικίδης. Ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την χωματερή επί 8 χρόνια, αναθέτοντας τη σχετική εργολαβία σε συγγενή του, στην οποία καιγόντουσαν κάθε χειμώνα τόνοι απορριμμάτων (Δείτε εδώ και εδώ). Μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια, υποστήριζε με θράσος χιλίων πιθήκων, ότι αυτός έκλεισε τη χωματερή.


Optimized-asda_01Μας είπαν, ότι οι καντίνες της περιοχής κάνουν τις προμήθειές σε τιμές χονδρικής αποκλειστικά από συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ. Φαίνεται ότι θα έχει πολύ καλές τιμές, συμφέρει και κάνει και προσφορές. Από ένα ποσό και πάνω  ο πελάτης παίρνει δώρο και μια άδεια καντίνας για ένα + ένα χρόνο. Εμείς διαχωρίζουμε την θέση μας απ΄ αυτές τις κακοήθειες. Αυτά τα διαδίδουν μόνο οι αναξιόπιστοι.


Παραλία Σαρωνικού - καντίναΚαι με την ευκαιρία, που μιλάμε για καντίνες, με ποιο καθεστώς έγιναν φέτος οι ανανεώσεις παραχώρησης των καντινών του Σαρωνικού; Γιατί πέρσι έγιναν ανανεώσεις επειδή προβλεπόταν από την προηγούμενη σύμβαση 1 + 1 χρόνος. Φέτος τι προβλέπεται;  Θα μας απαντήσει κάποιος ή να ρωτήσουμε την ΕΤΑΔ;


Νίκος ΒολάκοςΤον συγκυβερνώντα (όπως τον αποκάλεσε) κ. Νίκο Βολάκο, ρώτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντέλος, να του απαντήσει τι γίνεται με την καντίνα του Πεύκου, για την οποία ο κ. Βολάκος έσκιζε τα ιμάτιά του κατά την προηγούμενη τετραετία, γιατί όπως κατάγγελλε λειτουργούσε χωρίς άδεια, έπαιρνε νερό από τον δήμο, είχε κλείσει όλη την παραλία κ.α. πολλά. 


Παραλία ΠεύκοΔεν ξέρουμε αν απάντησε και τι απάντησε ο «συγκυβερνών» κ. Βολάκος αλλά εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο καντινιέρης έχει απλώσει περί τις 300 ομπρέλες και τις 600 ξαπλώστρες, καταλαμβάνοντας όλη την παραλία. Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, ότι ο αντιπεριφερειάρχης Φιλίππου θα οργανώσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, για «ελεύθερες παραλίες».


Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΠοιος θα ξεχάσει ότι ο Φιλίππου, εκεί προς το τέλος Οκτώβρη, καλούσε τις τηλεοράσεις και έκανε δηλώσεις για την παράνομη καντίνα που δεν κλείνει πάραυτα το ανίκανο να περιφρουρήσει την νομιμότητα κράτος. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα πια είναι ομιλητής σε φόρα, για την αξιοποίηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας και απ΄ ότι φαίνεται ένας τρόπος αξιοποίησης είναι και η καντίνα του Πεύκου.


ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΟι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο του εκλεχτού του Δημάρχου μας, κ. Αποστόλη Αποστόλου. Έβαλε τα δυνατά του ο Δήμαρχος για να την επιτυχία του υποψηφίου του, φοβούμενος μην ξανασυμβεί το στραπάτσο των προηγούμενων εκλογών, όπου ο εκλεχτός του είχε έρθει χαλαρά 3ος.


Πολλοί αναρωτήθηκαν, τι τον κόβει τον δήμαρχο, ποιος θα είναι πρόεδρος της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας (σιγά το αξίωμα) και εκτέθηκε βάζοντας απέναντι τους μισούς Νέο Δημοκράτες; Πληροφορίες που εμείς δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση, λένε ότι δίνοντας αυτό το πόστο στον κ. Αποστόλη Αποστόλου, δεν θα υπάρξει  εκ μέρους του διεκδίκηση της αντιδημαρχίας της Παλαιάς Φώκαιας, του χρόνου τέτοιο καιρό.


Είναι δυνατόν να πιστέψουμε εμείς τέτοιες ανοησίες; Είναι δυνατόν ο κ. Σωφρόνης, να μην ορίσει ως αντιδήμαρχο τον ΠΡΩΤΟ τη τάξει Νέο Δημοκράτη του Σαρωνικού και να αφήσει για 2η θητεία έναν ΠΑΣΟΚο; Όχι δεν γίνονται αυτά. Που πάνε τότε όλες οι διακηρύξεις για αξιοκρατία, που επαγγέλλεται ο Κυριάκος, του οποίου εκπρόσωπος επί του Σαρωνικού, είναι ο Δήμαρχος, αν ο αξιότερος Νέο Δημοκράτης του Δήμου δεν γίνει αντιδήμαρχος; Εκτός και αν ρισκάρει ο Δήμαρχος, να βάλει απέναντί του και τους υπόλοιπους Νέο Δημοκράτες.


Γιατί αν γίνουν αυτά στην Παλαιά Φώκαια, τότε θα είναι δυνατόν να γίνουν τα ίδια και στη Σαρωνίδα. Δηλαδή να μην γίνει αντιδήμαρχος η κ. Γεωργοπούλου και να παραμείνει για 2η θητεία η (πρώην;) ΠΑΣΟΚ κα Γκούμα. Όχι, επιμένουμε ότι αυτά δεν γίνονται.


Κοινοτικό κατάστημα Παλαιάς ΦώκαιαςΚαταγγελίες για χρήση των γραφείων και των τηλεφώνων της κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, από υποψήφιο πρόεδρο της ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, έφτασαν σωρηδόν στον Αττικό Παρατηρητή στις 2/4/2016. Τι να κάνουμε κι΄ εμείς τις δημοσιεύσαμε. Σφάλμα. Όπως είπε ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να είναι αξιόπιστη η καταγγελία, έπρεπε να την δημοσιεύσει ένα άλλο ενημερωτικό site του Σαρωνικού και όχι ο Αττικός Παρατηρητής. Γιατί δεν το δημοσίευσε το άλλο site Ε; Απαντήστε του.


Την επόμενη φορά που θα έχουμε καταγγελίες για την δράση του Δημάρχου ή όποιου παρατρεχάμενου, θα τις στέλνουμε προς δημοσίευση στο άλλο site, για να λάβει την σφραγίδα της εγκυρότητας και μετά θα τις  δημοσιεύουμε κι΄ εμείς. Μωραίνει κύριος ων βούλεται απωλέσει. Και είναι έτοιμος για «απώλεια» ο δήμαρχος. Πανέτοιμος θα λέγαμε.


Παρ΄ όλα αυτά, ο δήμαρχος έδειξε διατεθειμένος να ερευνήσει την «αναξιόπιστη» καταγγελία του Αττικού Παρατηρητή, για να διαπιστωθεί αν έγινε ή όχι χρήση των γραφείων και των τηλεφώνων της Παλαιάς Φώκαιας, για την προπαγάνδιση υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις έρθουν, είπε, οι  λογαριασμοί των τηλεφώνων της Κοινότητας, θα δούμε αν έγιναν τηλέφωνα από το πρωί, μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου της 2/4/2016, όπως κατάγγειλαν δεκάδες δημότες.


Βέβαια, μέχρι τώρα οι λογαριασμοί που στέλνονται από την τηλεφωνική εταιρεία στο Δήμο, δεν συνοδεύονται από λίστες των τηλεφωνημάτων που πραγματοποιούνται. Αχ!!! τι ατυχία, ίσως να μην μάθουμε ποτέ αν έγιναν ή όχι τα τηλέφωνα από τα γραφεία της κοινότητας; 


Και ας πάρουμε ως δεδομένο ότι έγινε χρήση τα γραφεία και τα τηλέφωνα της κοινότητας και αν τελικά ο δήμαρχος περιφρουρώντας την αξιοπιστία του, δώσει εντολή να σταλούν συνημμένες στους λογαριασμούς και οι λίστες των τηλεφωνημάτων του Σαββάτου 2/4/2016, αυτός ο υποψήφιος πρόεδρος δεν μπορούσε να διαθέσει 50 € να κάνει 200 τηλέφωνα από το σπίτι του; Τέτοιο πόστο θα καταλάμβανε, τέτοια δόξα θα εισέπραττε, είναι δυνατόν; Αμάν πια με τους κρατικοδίαιτους τσίπιδες.


Στην Ανάβυσσο όλα αυτά είναι λυμένα. Ο Χαρίτος θα γίνει αντιδήμαρχος και ο Γκέραλης θα γίνει κλητήρας. (συγνώμη, πρόεδρος της ΑΔΑΜΚΕΣ, θέλαμε να γράψουμε). Βέβαια τίθεται ένα ζήτημα. Αν δεν αλλάξουν οι αντιδήμαρχοι της Παλαιάς Φώκαιας και της Σαρωνίδας, γιατί να αλλάξει της Αναβύσσου;


ΡΙΖΕΣ φυλλοροήΔιάσπαση στον 3ο σε δύναμη συνδυασμό του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαρωνικού ΡΙΖΕΣ. Το 50% των Δημοτικών Συμβούλων ανεξαρτητοποιήθηκε και δηλώνει ότι παραμένει στην υπηρεσία των δημοτών που τον ψήφισαν “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος”. Εν ολίγοις την ξερίζωσαν την ΡΙΖΕΣ. 


 

Μπουλντόζα ΣωφρόνηΟ Δήμαρχός μας πάνω στην μπουλντόζα αποφασισμένος να ξηλώσει τις χερσαίες εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου στο 60ο χιλ. της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, όπως είχε βροντοφωνάξει προεκλογικώς. Μας το έστειλε φίλος να το δημοσιεύσουμε πρωταπριλιά, αλλά επειδή όπως φαίνεται για τον δήμαρχο κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά, άρα η γελοιογραφία είναι πάντα επίκαιρη.   


Καλές ΓΙΟΡΤΕΣ Βρε!!!

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Παραλειπόμενα της τοπικής πολιτικής μας ζωής….. Απρίλιος 2016”

  1. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    ωπα!!!! τι διαβαζουν τα ματακια μου;
    τι εγινε κυριε αττικε; τι αρθρο ειναι αυτο;
    εσεις που υποστιριζατε τον σοφρονη με χιλια;
    που χαλασε η μανεστρα πειτε μας…πειτε μας.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.