Ξεκίνησαν οι διανομές σε 10631 ωφελουμένους του ΤΕΒΑ

Σύσκεψη για την πορεία και τον αποδοτικότερο συντονισμό του προγράμματος «ΤΕΒΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Υλικής Συνδρομής», πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Δημαρχείο Σαρωνικού, στα Καλύβια.

Ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Δήμος Σαρωνικού, προσκάλεσε τους εταίρους εκπροσώπους των Δήμων που συμμετέχουν στη σύμπραξη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν προβλήματα και δυσκολίες, τα οποία έχουν προκύψει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σύμπραξης. Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσεων αποτελεσματικών, στοχεύοντας στην ανακούφιση των ωφελουμένων.

Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων είναι 10631, στους 13 Δήμους μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Οι συμπολίτες μας, παρά την καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος εξαιτίας της ρέουσας πολιτικής κατάστασης και των διαρκώς μεταβαλλόμενων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν την προβλεπόμενη υλική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή σταδιακά σε όλους τους Δήμους, ξεκινώντας από τις 5 Απριλίου και συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Μέσα στον ίδιο μήνα θα επαναληφθούν διανομές, προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 14 τόνοι ελαιόλαδο, 9 τόνοι φασόλια, 3,5 τόνοι φακές, 8 τόνοι μακαρόνια, 7 τόνοι ζάχαρη, 39 τόνοι πορτοκάλια, 8 τόνοι λάχανα, 1300 συσκευασίες βρεφικών τροφών, αλλά και 1200 συσκευασίες πάνες και 1056 συσκευασίες μωρομάντηλα. Επιπλέον, έχουν διατεθεί είδη προσωπικής υγιεινής σε αστέγους δικαιούχους.

Οι ανάγκες φυσικά δε σταματούν και η οικονομική κατάσταση αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο επιβάρυνσης της ανέχειας και του αρνητικού κλίματος. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γεώργιος Σωφρόνης, τονίζει: «Σε μια περίοδο που οι ανάγκες των πασχόντων συμπολιτών μας αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια, με νέα μέτρα πολλών εκατομμυρίων στο κατώφλι, πιθανολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε τρόφιμα και βασικά είδη, η βοήθεια μέσω του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι στερούνται τα βασικά, στην κυριολεξία, υλικά αγαθά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί για μια ακόμα φορά δίπλα στους πολίτες, με κάθε μέσο. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων θα προσφέρουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους, προκειμένου το Πάσχα να έρθει για όλους».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.