Ο Δήμος Σαρωνικού φιλοξένησε την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών

symparastatisΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φώκαια η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2016. Η τελετή έναρξης της Συνδιάσκεψης ξεκίνησε με χαιρετισμό του οικοδεσπότη Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

14550718_10210069496316885_1327812272_o«Ο Συμπαραστάτης είναι η πρώτη αιρετή ανεξάρτητη αρχή διαμεσολάβησης στη δημόσια διοίκηση και μάλιστα στους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους οποίους ο πολίτης συναλλάσσεται σχεδόν καθημερινά. Γι’ αυτό και η σωστή λειτουργία του οφείλει να αποτελεί βασική μέριμνα των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.»

Ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι ο Δήμος Σαρωνικού υποστηρίζει πλήρως τις προτάσεις του Δικτύου Συμπαραστατών, με στόχο τη διεύρυνση της εφαρμογής του θεσμού, τη διευκόλυνση της διαδικασίας εκλογής, αλλά και την περαιτέρω θωράκιση του ρόλου του Συμπαραστάτη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να υπερασπιστούμε το θεσμό, απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και αδρανοποίησης.»

ΠατούληςΣτη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού και συντονιστής του Δικτύου Συμπαραστατών, κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την στήριξή του στον θεσμό, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι η παρούσα εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα του.  

Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, 3%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-575x500Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Σελερίτη εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεωνάς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Κουτσούκος, ο βουλευτής ΑΝΕΛ κ. Κατσίκης και ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Γιώργος Αμυράς, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γενικών και Εκτελεστικών Γραμματέων Δήμων και Περιφερειών, κ. Ραπτάκης.

Διαβιβάστηκαν επίσης χαιρετισμοί του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω έκτακτης υποχρέωσης και του Δημάρχου 3Β κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.