Ο Δήμαρχος Σαρωνικού ενημερώνει τους μαθητές για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κύκλο ενημερωτικών δράσεων για μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων διοργανώνει ο Δήμος Σαρωνικού, με σκοπό την εξοικείωση της νέας γενιάς με το θεσμό και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου, όπου ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης υποδέχθηκε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Καλυβίων. Ο κ. Σωφρόνης ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές για τη δομή, τις αρμοδιότητες, τις υπηρεσίες και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Σαρωνικού απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών, σχετικά με θέματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της καθημερινότητας του Δήμου.

Στη σύντομη εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Σωφρόνης ευχήθηκε επιτυχία στους μαθητές, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη βασική τους εκπαίδευση και αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η επόμενη μέρα μετά το σχολείο είναι η εποχή της ενηλικίωσης, στην οποία αρχίζετε να έχετε νέες υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα, πέφτοντας στα βαθιά νερά. Η κατάσταση της χώρας αλλάζει ραγδαία κάθε μέρα και εσείς οι νέοι εύχομαι να μπορέσετε να κάνετε τα πράγματα καλύτερα. Να έχετε όραμα, όνειρα, δύναμη για το καλύτερο για τους εαυτούς σας, αλλά και για το σύνολο. Το καλό αποτέλεσμα έρχεται μόνο με προσπάθεια, με συλλογική συνείδηση, με διάλογο και όχι με μονόλογο.»

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Σωφρόνης τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δίπλα στους νέους. Δεν είναι απόμακρη πολιτική, αλλά αποτελείται από τους ανθρώπους του τόπου μας, της γειτονιάς, που προσπαθούν να λύσουν προβλήματα – άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς. Το κράτος νομοθετεί κι εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους. Εμείς οι μεγαλύτεροι καμιά φορά εγκλωβιζόμαστε στα προβλήματα. Εσείς μπορείτε ίσως να δείτε πιο καθαρά. Ο καθένας από εσάς μπορεί να κάνει πολλά. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η ψήφος, αλλά και η ενεργός συμμετοχή στα κοινά.»

Η συνάντηση διήρκεσε από τις 9.00 έως τις 12.00 και η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο τους έγινε με λεωφορεία του Δήμου Σαρωνικού. Όπως ανέφερε ο κ. Σωφρόνης, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να καθιερώσει τον κύκλο ενημέρωσης και διαλόγου με τους  μαθητές σε ετήσια βάση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο έναν θεσμό που συμβάλει στην ανάπτυξη ενεργών πολιτών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.