«Ξεκλείδωσαν» οι εργασίες για το Αλιευτικό Καταφύγιο Π. Φώκαιας;

Αλιευτικό Καταφύγι Παλαιάς Φώκαιας web

Η αποπεράτωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης συναρμοδίων φορέων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.
Στη συνάντηση όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Ηλίας Μπουκοβάλας και η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σήμωση, συμφωνήθηκε η επίσπευση των ερευνών και η απομάκρυνση των αρχαιολογικών ευρημάτων από τον βυθό του λιμανιού. Η κα Σήμωση υποχρεώθηκε να παραδώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έναρξης και λήξης των εργασιών.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας κ. Κασίμης ανέλαβε τη δέσμευση ένταξης του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες και να αναβαθμιστεί αναπτυξιακά η περιοχή.
Πάντως, ακόμα και αν υλοποιηθούν τα όσα αποφασίστηκαν, κυρίως από πλευράς Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, δεν αναμένεται να επανεκκινήσει το έργο πριν περάσουν 1 – 2 χρόνια!!!

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.