Να γυρίσει τώρα στην γειτονιά μας ο MAX

MAXΑυτός ο γλυκύτατος σκυλάκος ο MAX, ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια στην γειτονιά μου στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας. Τον φρόντιζε μια οικογένεια που έχει ακόμα δύο σκυλάκια, τον έχουν εμβολιάσει, είναι στειρωμένος και είναι υγιέστατος.
Κάποιοι γείτονες οι οποίοι ενοχλούνται από την παρουσία του, γαβγίζει λένε, επέβαλαν στον Κοινοτάρχη της Παλαιάς Φώκαιας κ. Παπουτσή, να πάρει το σκυλί και να το μεταφέρει στο Κορωπί, στην τοπική φιλοζωική, η οποία όμως δεν μπορεί να το κρατήσει πέραν λίγων ημερών. Το σκυλάκι πρέπει να επιστρέψει στη γειτονιά μας, γιατί δεν ενοχλεί ΚΑΝΕΝΑΝ. Γαβγίζει όσο και τα δεκάδες άλλα σκυλιά που ζουν στην γειτονιά μας και όλα μαζί γαβγίζουν όταν δουν μπροστά τους διάφορες φάτσες που κινούνται ύποπτα και καταλαβαίνουν ότι μισούν τα ζώα.

Και θα γυρίσει ο ΜΑΧ.

Και προειδοποιούμε ότι αν πάθει κάτι, θα θεωρηθούν άμεσα υπαίτιοι αυτοί που έκαναν την καταγγελία και θα καταγγελθούν, μαζί με τον κοινοτάρχη που ασχολείται με τα ψηφαλάκια και όχι με την τήρηση του νόμου.
Μακάρι να βρεθεί μια οικογένεια να το υιοθετήσει, αν και φοβούμαστε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες στην περιοχή, με τόσα αδέσποτα που κυκλοφορούν σε όλο το Δήμο.

Αναφορικά με το θέμα εστάλη επιστολή προς τον Δήμαρχο Σαρωνικού και άλλους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μεριμνήσουν για την επιστροφή του MAX στην γειτονιά μας, αλλά και να μεριμνήσει για την περίθαλψη δεκάδων αδέσποτων του Καταφυγιού της Παλαιάς Φώκαιας, τα οποία κινδυνεύουν από τα δολοφονικά χέρια υπανθρώπων.


Καταφύγι Παλαιά Φώκαια 10/8/2016

Προς τον
Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σοφρώνη
Καλύβια

Κοιν: Αντιδήμαρχο κ. Ηλία Μπουκουβάλα
Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Νάσο Παπουτσή
Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Μιχάλη
Φιλοζωϊκή Εταιρεία Κορωπίου

Κύριοι,
Πληροφορήθηκα ότι κατόπιν ενεργειών σας, μεταφέρθηκε στην Φιλοζωική Εταιρία Κορωπίου, αδέσποτο σκυλί που ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια στην γειτονιά μας, στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας, μεταξύ των οδών Αγίου Γεωργίου, Ταξιαρχών και Καπετάν Τάσου. Πληροφορήθηκα επίσης ότι για να γίνει αυτή η μεταφορά προϋπήρξε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής.

Σας ενημερώνω για τα εξής:
Το συγκεκριμένο σκυλί είναι στειρωμένο και εμβολιασμένο με την φροντίδα οικογένειας της γειτονιάς μας η οποία έχει ακόμα δύο σκυλιά και δεν μπορεί να έχει και τρίτο μέσα στον περίβολο της οικίας της. Το ίδιο ισχύει και με άλλους μόνιμους κατοίκους, που έχουν όλοι σκυλιά περισσότερα του ενός. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ουδέποτε επιτέθηκε ή ενόχλησε κάποιον διερχόμενο και γαβγίζει όταν πλησιάσουν ξένοι, όπως γαβγίζουν και τα δικά μου (3) σκυλιά και τα δεκάδες σκυλιά όλης της γειτονιάς.
Αντιθέτως, στο Καταφύγι στην οδό Αγίου Γεωργίου και Χρυσανθέμων, ζει τα τελευταία χρόνια μια αγέλη αδέσποτων, τα οποία επιτίθενται κάθε φορά που θα περάσει κάποιος ποδηλάτης, χωρίς να ενδιαφερθεί ο δήμος και η Κοινότητα.
Το ίδιο συμβαίνει στην διασταύρωση των οδών Βρυούλων και Αγάπης, επίσης στο Καταφύγι. Σε απόσταση 50 μέτρων από την κατοικία του καταγγέλλοντος, ζουν τα τελευταία χρόνια, τέσσερα αδέσποτα και τα οποία επίσης επιτίθενται γαβγίζοντας σε πεζούς και αυτοκίνητα. Και εκεί δεν έχει επέμβει ο Δήμος.
Στην οδό Καρπενησίου, ζουν τα τελευταία χρόνια τρία μεγαλόσωμα αδέσποτα, για τα οποία οι περίοικοι έχουν τοποθετήσει σκυλόσπιτα επί της οδού και τα οποία επίσης επιτίθενται γαβγίζοντας σε εποχούμενους και πεζούς, αλλά και εκεί δεν έχει επέμβει ο δήμος.
Τέλος, εντός του κεντρικού οικισμού της Παλαιάς Φώκαιας, κυκλοφορούν δεκάδες αδέσποτα, ενώ πρόσφατα υπήρξε καταγγελία, ότι κάποιο από αυτά επιτέθηκε και δάγκωσε παιδί που έπαιζε στην παραλία. Και πάλι δεν άκουσα να επενέβη ο δήμος.
Επειδή ο Δήμος φαίνεται να ευαισθητοποιείται επιλεκτικά και μόνο όταν κάνουν «καταγγελίες» συγκεκριμένοι δημότες, σας ενημερώνω ότι στην γειτονιά μας έχουν σημειωθεί στο παρελθόν δεκάδες θανατώσεις σκύλων αλλά και γατιών και οι κάτοικοι στις κατ΄ ιδίαν αναφορές τους υποδεικνύουν ως δράστη συγκεκριμένο κάτοικο. Επίσης ο μοναδικός κάτοικος που δεν έχει σκύλο και καταφέρεται εναντίων των αδέσποτων, διαμαρτυρόταν συχνά ότι τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά, σκότωναν και έτρωγαν τις περιφερόμενες στους δρόμους κότες του.

Για τους λόγους αυτούς, σας εφιστώ την προσοχή στα ακόλουθα:
Το αδέσποτο που μεταφέρατε από την γειτονιά μας είναι ένα ιδιαίτερα ήσυχο και υγιές σκυλί.
Όλη η γειτονιά φροντίζει για την διατροφή και την υγεία του, πλην του καταγγέλλοντος.
Το σκυλί πρέπει να επιστρέψει στην γειτονιά μας, εφόσον εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (το πολύ 10 ημερών) δεν βρεθεί οικογένεια να το υιοθετήσει.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, εάν θα συμβεί οτιδήποτε αρνητικό για την ζωή του σκυλιού, θα θεωρηθείτε απολύτως υπεύθυνοι ως δημοτική αρχή.

Ευχαριστώ
Μετά τιμής
Άγγελος Γ. Φραγκόπουλος
Δημοσιογράφος

Υ.Γ.
Αναμένω εντός των προσεχών ημερών από τον Δήμο να περιθάλψει τα δεκάδες αδέσποτα, που περιέγραψα πιο πάνω και κυκλοφορούν στον οικισμό Καταφύγι, τα οποία είναι άγνωστο αν τρέφονται ή έχουν την απαραίτητη περίθαλψη.
Στην διάθεσή σας να σας υποδείξω τα σημεία που ζουν.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.