Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Σαρωνικού για επιχορηγήσεις Σωματείων (VIDEO)

Σαράντα εννέα χιλιάδες ευρώ διένειμε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού, σε αθλητικά σωματεία του Σαρωνικού. Οι επιχορηγήσεις αυτές επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, αφορούν μόνο αθλητικά σωματεία και έχουν σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης των παιδιών του Δήμο στον αθλητισμό. 

Θα περίμενε κάποιος από ένα σοβαρό Ο.Τ.Α.  να εφαρμόσει τον αθλητικό “Καλλικράτη”, χρησιμοποιώντας την οικονομική ενίσχυση ως κίνητρο, ώστε να ενοποιηθούν και να υπάρχουν σε όλο τον Δήμο ισχυρά σωματεία, που δεν θα ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, αλλά θα συνένωναν τους δημότες. Έτσι σήμερα παρατηρείται ένας πλειστηριασμός του ύψους των επιχορηγήσεων αλλά και σφοδρή αντιπαλότητα για την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των ομάδων και όσων τις πατρονάρουν. 

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει τέσσερις ποδοσφαιρικές ομάδες, τέσσερις ομάδες μπάσκετ και τέσσερις ναυταθλητικούς συλλόγους.  Θα έπρεπε κατά την άποψή μας να είχε από μία ομάδα σε κάθε άθλημα, οι οποίες θα ήταν ισχυρές, ενώ θα μπορούσαν να διατηρούν φυτώρια αθλητών σε κάθε περιοχή, ώστε να υλοποιείται αποτελεσματικότερα η επιδίωξη του Δήμου για ενασχόληση περισσότερων παιδιών με τον αθλητισμό. Ο συναγωνισμός θα επικεντρωνόταν στο να μετέχουν οι ικανότεροι στην πρώτη ομάδα κάθε αθλήματος του Δήμου.  

Σήμερα οι αθλητικές ομάδες εξυπηρετούν τα σχέδια διαφόρων παραγόντων που χρησιμοποιούν τις ομάδες ως πολιτικά εργαλεία, αποκλειστικά για το δικό τους όφελος. 

Το άλλο συμπέρασμα είναι, ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι απαιτούν και προτείνουν να αυξηθούν τα ποσά των επιχορηγήσεων στις ομάδες της περιφέρειάς τους για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους, με  δικαιολογίες, που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Δημάρχου σε αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Δημητρίου, ο οποίος ζήτησε επιχορήγηση για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Καλυβίων με 20.000 €, επειδή ανέβηκε στη Α! κατηγορία, οι  αθλήτριες της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με τον Σαρωνικό, έχουν μεταγραφεί από άλλες περιοχές  και είναι επαγγελματίες. Δεν έχει καμία δουλειά ο Δήμος, απάντησε ο Δήμαρχος, να επιχορηγούμε επαγγελματίες για να κάνουν πρωταθλητισμό. Ανέφερε ότι στην περσινή τελετή διάκρισης της ίδιας ομάδας, διαπίστωσε ότι μεταξύ των αθλητριών δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ αθλήτρια από τον Σαρωνικό. Μάλιστα ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα και να εκφραστούν οι Δημότες, εάν επιθυμούν να δίδονται τα χρήματά τους για να μισθοδοτούνται επαγγελματίες αθλητές. Ελπίζουμε να το κάνει αυτό το δημοψήφισμα και όχι μόνο γι΄ αυτό το θέμα, αλλά και για άλλα σοβαρότερα θέματα. 

Ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος, αφού πρότεινε να δοθούν 20.000 € στον Γ.Α.Σ. Καλυβίων και 10.000 € στον ΠΑΟ Καλυβίων, ζήτησε να μην δοθεί καμία επιχορήγηση στον Α.Ε.Σ.Α.Φ. Κούρος, με τον οποίο έχει αντιπαλότητα το άλλο σωματείο ενδιαφερόντων του, ο Ν.Ο. Σαρωνίδας. Στην ίδια γραμμή και η Δημοτική Σύμβουλος  Πέγκυ Γεωργοπούλου η οποία επίσης ζήτησε να μην επιχορηγηθεί η Α.Ε.Σ.Α.Φ. Κούρος αλλά να αυξηθεί η επιχορήγηση στον Ν.Ο. Σαρωνίδας!!! 

Την πλειοδοσία στις επιχορηγήσεις σωματείων με χρήματα των δημοτών, επιδόθηκαν και άλλοι Σύμβουλοι της μειοψηφίας και κυρίως οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Λεφτά υπάρχουν στον Δήμο Σαρωνικού για επιχορηγήσεις Σωματείων (VIDEO)”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Mπραβο Αττικε!!!
    Καλά κάνεις και τα βγάζεις τα ρεζιλια τους εκεί στο δημαρχιακό Μέγαρο! Αφού έλυσαν τα προβλήματα με σκουπίδια, ανακύκλωση, αποχετευτικό, λάμπες, λακούβες , αδέσποτα σκυλιά κ γατιά να δώσουμε κ χρήμα σε συλλόγους κλπ! Είχε εκδήλωση στην Π.Μιχαλη στο σύλλογο Όλυμπος,, Ανθεστήρια λέει αλλά οι λακούβες πριν και μετά χάσκουν κ περιμένουν το υποψήφιο θύμα!! Απέναντι περιπου στην αλάνα το χόρτο είναι στο μισό μέτρο και το σκουπίδι έχει δεξιά κ αριστερά στον δρόμο το κάτι άλλο! Ντροπή! Αυτά τα χρήματα, ιεραρχήσε τα, δήμαρχε! Αν έχεις κοτσια κάνε μια βόλτα στην Π.Μιχαλη, ακόμα και στην Γ. Ακτής μπροστά στον δεδεγκικα αυτή η λακούβα περιμένει 2 χρόνια! ΗΜΑΡΤΟΝ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.