Κόλαφος για τον Φιλίππου, η ενημερωτική συγκέντρωση για το Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων (2/9/2016) VIDEO

Αμήχανος, απομονωμένος από τους πολίτες και την Περιφέρεια και χωρίς πρόταση για το αποχετευτικό.  

Κόλαφος υπήρξε για τον πρώην Δήμαρχο και νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, η ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης στις 2/9/2016, για το Κ.Ε.Λ στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων. Εμφανίστηκε αμήχανος και πιστοποίησε ότι είναι απομονωμένος και από τους πολίτες και από την Περιφέρεια. Επιβεβαίωσε δε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόταση για την επίλυση του αποχετευτικού

Δεν μιλάω ως Αντιπεριφερειάρχης, ούτε ως πρώην Δήμαρχος, αλλά ως δημότης, ξεκίνησε να λέει ο κ. Πέτρος Φιλίππου, για να συνεχίσει αμέσως μετά να αναλύει ιστορικά ως πρώην Δήμαρχος το αποχετευτικό των Καλυβίων και του Κουβαρά, από το 1994(!!!) μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια ενημέρωσε ως Αντιπεριφερειάρχης, για τα ποσά που ενέκρινε η Περιφέρεια για τους βιολογικούς. Παραδέχτηκε δηλαδή, ότι 22 χρόνια μετά, Καλύβια και Κουβαράς δεν έχουν ΑΚΟΜΑ συνδεθεί με αποχετευτικό δίκτυο. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να διαπιστωθεί η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του επί 24 χρόνια Δημάρχου Καλυβίων; Μεγαλύτερη ομολογία ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ δεν θα μπορούσε να διατυπωθεί.  

Υπάρχουν γκρίνιες στην πόλη, αλλά δεν εκφράζονται μ΄ αυτό τον τρόπο, είπε για να δικαιολογήσει την απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης. Προφανώς δεν συνειδητοποίησε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ότι οι κάτοικοι των Καλυβίων αν γκρίνιαζαν, θα είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του και θα ήταν παρόντες σ΄ αυτήν την συγκέντρωση, για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους. Παραβρέθηκαν μόλις 120 άτομα, οι περισσότεροι των οποίων αποχώρησαν για να παραμείνουν σχεδόν οι μισοί, κατά την διάρκεια της δικής του τοποθέτησης. Να θυμίσουμε ότι σε κάθε μία από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ενάντια στο ΚΕΛ της Γερακίνας το 2011, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 κάτοικοι και ήταν αυτοί που τον υποχρέωσαν να αναδιπλωθεί και να ακυρώσει την επιλογή του.

Πρέπει να αναρωτηθούμε είπε, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα έχουμε 4 βιολογικούς καθαρισμούς, δυναμικότητας 400.000 κατοίκων. Κανένας από τους βιολογικούς δεν έχει βιωσιμότητα, υποστήριξε. Η απάντηση του Δημάρχου υπήρξε άμεση και αποστομωτική. ΠΡΟΤΙΜΩ, είπε, τέσσερις βιολογικούς παρά 400.000 βόθρους.  

Στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε: «Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας» η απάντηση είναι απλή. Η σημερινή Δημοτική αρχή θα αφήσει βιολογικό, αυτός άφησε  βόθρους.

Στα παιδιά του Σαρωνικού θα μείνει σίγουρα ένα οικολογικό έργο, που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα της ρύπανσης του εδάφους και της θάλασσας. Ένα έργο που ο κ. Φιλίππου και ο στενός συνεργάτης του ο Τσαλικίδης, υπήρξαν ανίκανοι να υλοποιήσουν. Αλλά και την δική τους επιλογή, για μεταφορά των λυμάτων στην Ψυττάλεια, στάθηκαν ανίκανοι να ολοκληρώσουν, αφού βρήκαν απέναντί τους, τους Υπουργούς ΤΕΣΣΑΡΩΝ Κυβερνήσεων, την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου, τους ΟΚΤΩ Αντιπεριφερειάρχες, τις Δημοτικές Αρχές όλου του Παραλιακού Μετώπου και τις τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ. Η ΕΥΔΑΠ απαλλαγμένη από την πολιτική πίεση του Βορίδη,  επανέλαβαν αυτό που υποστήριζε τα είκοσι προηγούμενα χρόνια, ότι βοθρολύματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις. Ήταν λοιπόν  η Ψυττάλεια ένα  ανταποδοτικό ΡΟΥΣΦΕΤΙ του Βορίδη, για να βγει από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει το καθεστώς Φιλίππου με την Γερακίνα. Ήταν μια κακοστημένη ΦΑΡΣΑ των Βορίδη, Φιλίππου, Τσαλικίδη, που καθυστέρησε συνειδητά την επίλυση του αποχετευτικού του Σαρωνικού για πέντε χρόνια. Στα παιδιά του Σαρωνικού η παρούσα Δημοτική αρχή επιδιώκει να αφήσει ένα οικολογικό έργο, για τα επόμενα 50 χρόνια, ενώ ο Φιλίππου και ο Τσαλικίδης άφησαν ΒΟΘΡΟΥΣ.

Προχωρήσαμε στην επιλογή της Γερακίνας, συνέχισε ο κ. Φιλίππου και μ΄ αυτό τον τρόπο αποφύγαμε τα πρόστιμα (δείτε το video στο 4’ 47″). Ωμή ομολογία μιας ακόμα απάτης,  σε βάρος του περιβάλλοντος, αλλά και των κοινοτικών οργάνων, τα οποία μέσω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιβάλουν υπέρογκα ποσά σε βάρος όσων χωρών ρυπαίνουν  το περιβάλλον. Τέτοια πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Η προσπάθειά του λοιπόν, μέσω αυτού του «τεχνάσματος», ήταν η εξαπάτηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και όχι η επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος της αποχέτευσης. Ομολογία απύθμενου θράσους.

Αναφέρθηκε ο κ. Φιλίππου στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δούρου, στο οποίο ρητά αναφερόταν ότι δεν θα δεχτούν άλλα λύματα στην Ψυττάλεια. Δεν απάντησε βέβαια, όπως είναι φυσικό για το ήθος του, ούτε γιατί συμμετείχε στον συνδυασμό της Δούρου αφού διαφωνούσε, ούτε γιατί κρατήθηκε μυστικό το προεκλογικό πρόγραμμα από τους δημότες του Σαρωνικού. Γιατί άραγε έλεγε η Περιφέρεια Αττικής, ΟΧΙ στα λύματα του Μαραθώνα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την Αθήνα ή της Ραφήνας που απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα και θα έλεγε ΝΑΙ στον Σαρωνικό που απέχει 57 χιλιόμετρα; Αυτό δεν θέλει να το εξηγήσει ο κατά τ΄ άλλα «ευφυής» κ. Φιλίππου.

Την έντονη «ανησυχία του» εξέφρασε ο κ. Φιλίππου, για το κόστος του έργου, το οποίο ανέβασε στα 105 εκ €. Ο ίδιος όμως ισχυρίστηκε, ότι το έργο της Γερακίνας που είχε εγκρίνει το δημοτικό του συμβούλιο είχε προϋπολογισμό 135 εκ €. (Δώστε προσοχή στο video στο 8΄, 32″ και θα το διαπιστώσετε). Προφανώς τότε δεν υπήρχε πρόβλημα με το κόστος του έργου, δηλαδή δεν ήταν ακριβή λύση η Γερακίνα, αλλά είναι ακριβή λύση το ΒΙΟ.ΠΑ. Ο κ. Σωφρόνης του απάντησε ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 65 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. κατά 95%. Δυστυχώς ο κ. Φιλίππου πιστεύει, ότι έχει να κάνει με ακροατές σανοφάγους, που δεν ακούν ή δεν καταλαβαίνουν τι τους ταΐζει κάθε φορά. 

Πως εγκρίθηκε η Ψυττάλεια για την Παλλήνη και δεν εγκρίθηκε για τον Σαρωνικό, ρώτησε; Η απάντηση του Δημάρχου κ. Σωφρόνη ήταν και πάλι καταπέλτης. Η Παλλήνη είναι ήδη συνδεδεμένη με την ΕΥΔΑΠ μέχρι τον Γέρακα. Τώρα θα συνδεθεί η υπόλοιπη περιοχή και ένα τμήμα της θα αποχετευτεί στο Κ.Ε.Λ. των Σπάτων. Καμία σχέση με τον Σαρωνικό. Είναι χρήσιμο να αναφέρουμε, ότι η Παλλήνη απέχει μόλις 3 χιλ. από το συνδεδεμένο με την Ψυττάλεια αποχετευτικό τμήμα του Γέρακα.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο κ. Πέτρος Φιλίππου, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, στην μελέτη που εγκρίθηκε επί της δικής του Δημαρχίας, για την χωροθέτηση Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων, για τοξικά βιομηχανικά απόβλητα. Στην περιοχή των Καλυβίων, εκτός των άλλων λειτουργούν, δύο διαλυτήρια αυτοκινήτων, τα οποία αποβάλλουν ιδιαίτερα τοξικά και επιβλαβή για το περιβάλλον υλικά, όπως λάδια, υγρά μπαταριών κ.λπ. τα οποία θα αποχετεύονται στο Κ.Ε.Λ. του ΒΙΟΠΑ. Πως ενέκρινε άραγε ο ίδιος την χωροθέτηση Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟ.ΠΑ.;    

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος, του υπενθύμισε ότι επί δύο χρόνια,  επισκέφθηκαν μαζί τους Υπουργούς ζητώντας την έγκριση της Μ.Π.Ε. για την Ψυττάλεια και «έφαγαν πόρτα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, του απεύθυνε την πρόκληση ότι, αν πείσει την δική του κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, να δεχτεί τα λύματα στην Ψυττάλεια, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, να ακυρώσει την χωροθέτηση στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων.

Δυστυχώς για τον ίδιο, o κ. Φιλίππου, για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε αμήχανος μπροστά στις εξελίξεις που τρέχουν και τον ξεπερνούν κι΄ αυτόν και τους υποτακτικούς του. Επιβεβαίωσε ότι είναι απομονωμένος, από την Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Αττικής και κυρίως εμφανίστηκε χωρίς πρόταση, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να συμβάλει στη λύση του προβλήματος. Απλά, θέλει να πάρει την ρεβάνς, για το στραπατσάρισμα που υπέστη και στην περίπτωση της Γερακίνας και στην περίπτωση της Ψυττάλειας, όπου η περιθωριοποίησή του είναι αυταπόδεικτη. 

Υ.Γ. Δεν διεκδικώ να ξαναβγώ Δήμαρχος, είπε ο κ. Φιλίππου. Θα κρατήσουμε αυτό το τμήμα του video, για να το προβάλουμε πολλές φορές στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

8 Responses to “Κόλαφος για τον Φιλίππου, η ενημερωτική συγκέντρωση για το Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟ.ΠΑ. Καλυβίων (2/9/2016) VIDEO”

 1. Ο/Η Ναξάκης Κωνσταντίνος λέει:

  Οι δημότες Σαρωνικού ουδόλως ενδιαφερόμαστε για το σκορ του αγώνα Φιλλίπου-Σωφρόνη. Η αγωνία μας επικεντρώνεται στις συνέπειες της λειτουργίας του ΚΕΛ στη δημόσια υγεία και τους όρους διαβίωσής μας. Ελπίζουμε ότι η ΕΥΔΑΠ, έχει την τεχνογνωσία να διαχωρίσει τα αιωρούμενα σωματίδια στα λύματα.

  • Ο/Η Πάνος λέει:

   Πως ελπίζεις να έχει η ευδαπ την τεχνολογία? Εδώ δεν την έχει λυσει στα αντλιοστασια Βαρκιζας, Βουλας και Αλίμου! Και για ποια τεχνολογία συζητάμε? Του ΚΕΛ ψυτάλλειας η αντιστοιχα στον Γαλλικό ποταμο στην Θεσσ/νικη.Λυσεις πριν απο 40 χρόνια που ξεπεράστηκαν.Εχεις δει την οικολογική καταστροφή στην θαλασσα.Την λυματολασπη που πηγαίνει στα σκουπιδια της φυλής? Και το νερό ας απαντήσει ποσο καθαρό είναι? γιατί απαντηση μετα απο τοσα χρόνια οι εγκάθετοι των κομματων διοικησεις στην ευδαπ δεν απαντουν.Και οταν απαντουν πολυ καθαρό !Τοτε γιατι δεν το μαζευουν να το ξαναπουλήσυν? Μουγκα εκει!!! Βόλευε η ΕΥΔΑΠ με την ψυτάλλεια .Μακρυα και αγαπημένοι.

 2. Ο/Η filipistan λέει:

  Κύριε αττικέ, δεν είδα να σχολιάζεται το τεράστιο ψέμα. Την Γερακίνα δεν την ακύρωση η αντίδραση των Φωκιανών, αλλά το κόστος των 135 εκ. Ο άνθρωπος είναι ΨΕΥΤΗΣ και πολιτικός απατεώνας.

  • Ο/Η Πάνος λέει:

   Εσυ ποσα δις πιστευεις οτι θα κοστισει το εργο ειδικά αν ενταχτει με πρόγραμμα της Ευρώπης?Μιλαω για ολοκληρωμενο εργο και οχι τις μακετες

 3. Ο/Η Καλυβιώτης λέει:

  Από το 12 έως το 14, που ήταν δήμαρχος, γιατί δεν κατάφερε τίποτα; Από το 14 μέχρι σήμερα που είναι αντιπεριφερειάρχης, γιατί δεν κατάφερε τίποτα;
  2 χρόνια η κυβέρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κατάφερε τίποτα;
  Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΕΛΛΟΣ

 4. Ο/Η Καίτη Γούναρη λέει:

  ημουν στην συγκεντρωση και παρακολούθησα τον Φιλίππου
  ηταν μια γραφική γκραβούρα που μονο λύπη προκαλεί .
  Μήπως θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά την συνταξιοδότη του .

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.