Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού, για τις Αλυκές (VIDEO)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαρωνικού, προσκλήθηκε με θέμα τις Αλυκές Αναβύσσου, μετά την προκήρυξη εκμίσθωσης πέντε καντινών από την ΕΤ.Α.Δ.  Στην συνεδρίαση είχαν προσκληθεί οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου. Από τους προσκεκλημένους παρέστησαν μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης και ένας Περιφερειακός Σύμβουλος, ο κ. Ευαγγελίου, ενώ δεν παρέστη κανένας εκ των βουλευτών. Δείτε το video.

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η παραλία των Αλυκών σε πλαζ, όπου οι πολίτες θα πληρώνουν για να μπουν».

Ομόφωνα καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης 31 Μαΐου, τα σχέδια της Διοίκησης της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. να αφαιρέσει τη διαχείριση της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου από τον Δήμο.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό Ψήφισμα,  που υιοθετήθηκε κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, οι ενέργειες της ΕΤΑΔ για εκμίσθωση χώρων συνολικής έκτασης άνω των 22.000 τ.μ. αφαιρούν κάθε δυνατότητα ελέγχου της παραλίας των Αλυκών από το Δήμο και απειλούν ευθέως το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών.
Υπερασπιζόμενο το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα κάθε Δήμου να διαχειρίζεται τις παραλίες του προς όφελος των πολιτών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού απαιτεί την άμεση διακοπή της διαδικασίας των προκηρυχθέντων διαγωνισμών από την ΕΤΑΔ, ζητεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να παρέμβουν ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος της παραλίας των Αλυκών Αναβύσσου και επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μεταβίβαση της διαχείρισης των παραλιών στους Δήμους.
Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη, να προχωρήσει στιςνόμιμες διαδικασίες και χειρισμούς, για την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, «Θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να διατηρήσουμε ελεύθερες τις παραλίες μας και σε αυτό δεν θα μας εμποδίσει κανείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αξιοποίηση της παραλίας των Αλυκών από την ΕΤΑΔ και να μετατραπεί σε πλαζ, όπου οι πολίτες θα πληρώνουν για να μπουν.»
Ο κ. Σωφρόνης δήλωσε επίσης την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, με πρώτη την πραγματοποίηση παράστασης του Δήμου και των τοπικών φορέων στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε. την προσεχή Τετάρτη. 

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Πάρις Ευαγγελίου και ο πολιτευτής κ. Νίκος Αντωνίου, οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του Δήμου, καθώς και ο εξουσιοδοτημένος Νομικός από τον Δήμο Σαρωνικού, κ. Κώστας Κατερινόπουλος,  ο οποίος ανέλυσε τη νομική διάσταση του ζητήματος.
Επίσης, συμμετείχαν και συνυπέγραψαν το ψήφισμα εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Σαρωνικού, όπως η Ένωση Γονέων Σαρωνικού, η Ένωση Συλλόγων Σαρωνικού, το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, πολιτιστικοί σύλλογοι και πολυάριθμοι πολίτες.
Επισυνάπτεται το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, της 31/05/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ για Αλυκές


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.