ΚΑΙ ψεύτης ΚΑΙ άσχετος

Απάντηση στα ψέματα Φιλίππου για την ΑΔΜΚΕΣ.
Δεν θα επιτρέψουμε στον λαϊκιστή υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ,
να ζήσουμε σε επανάληψη το “γιουρούσι στην εξουσία του 2015” και στο Δήμο μας.

Πολλά και χονδροειδή ψέματα περιέχει για μια ακόμη φορά, η νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος κι απερχόμενος αντι-περιφερειάρχης της κας Δούρου κ. Φιλίππου, γύρω από το ζήτημα της ΑΔΜΚΕΣ.

Τα 4 ψέματα Φιλίππου για την ΑΔΜΚΕΣ

Ψέμα πρώτο, ο κ. Φιλίππου ισχυρίζεται ότι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  εισαγγελική παρέμβαση για την ΑΔΜΚΕΣ.

Ποια είναι η αλήθεια. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε πράγματι η οικονομική κατάσταση της ΑΔΜΚΕΣ, όπου έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Δήμαρχο Γ. Σωφρόνη και τους Προέδρους Μ. Χαρίτο και Μ. Αδάμη για τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης. Αναδείχθηκε με πραγματικά στοιχεία ότι όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν την επιχείρηση, έχουν τις “ρίζες” τους την περίοδο που δήμαρχος Καλυβίων ήταν ο κ. Φιλίππου. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ενημέρωσης παρίστατο στο συμβούλιο πρόσωπο που εκτελεί χρέη επικοινωνιολόγου του κ. Φιλίππου, που έδινε διαρκώς εντολές στους συμβούλους της αντιπολίτευσης για το ποιες ερωτήσεις θα γίνουν. Οι τεκμηριωμένες όμως απαντήσεις του Δημάρχου ακύρωσαν την προσπάθεια να υπάρξει παραπληροφόρηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν αποφάσισε καμία εισαγγελική παρέμβαση, αυτό συνέβη μόνον στη φαντασία του συντάκτη της ανακοίνωσης Φιλίππου.

Ψέμα δεύτερο, ο κ. Φιλίππου ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ΑΔΜΚΕΣ παραδόθηκε στη Διοίκηση Σωφρόνη με οφειλές μόλις 20.396 ευρώ.

Ποια είναι η αλήθεια. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ισολογισμών, στις 31/12/2014  η εταιρεία είχε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω των 310.000 ευρώ. Υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν από τη Διοίκηση Φιλίππου, που το “έσκασε” από το Δήμο για την Περιφέρεια, αφήνοντας πεσκέσι στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού τα χρέη όχι μόνον της ΑΔΜΚΕΣ, αλλά και μερικά ακόμη εκατομμύρια ευρώ από δάνεια που είχε πάρει στη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Φιλίππου είτε “δεν ξέρει τόσα πολλά γράμματα”, για να μπορεί να διαβάζει ισολογισμούς. Είτε λέει συνειδητά ψέματα, για να συκοφαντήσει για τις δικές του αμαρτίες τη Διοίκηση Σωφρόνη. Ο ίδιος πρέπει να μας απαντήσει τι ισχύει τελικά. Είναι ψεύτης ή άσχετος;

Ψέμα τρίτο , ισχυρίζεται ψευδώς ο κ. Φιλίππου ότι η Διοίκηση Σωφρόνη δεν μπορεί να εξυγιάνει την επιχείρηση.

Ποια είναι η αλήθεια. Επί Διοίκησης Φιλίππου, γινόταν “πανηγύρι” στο ταμείο και τη διαχείριση της εταιρείας. Από πλασματικές τιμολογήσεις, μέχρι μη απόδοση στο Δήμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

  • Επί Φιλίππου, πριν το 2011, η εταιρεία εισέπραξε τέλη παρεπιδημούντων πάνω από 155.000 ευρώ, τα οποία ποτέ δεν απέδωσε στο Δήμο ως όφειλε.
  • Επί Φιλίππου, τιμολόγησε η ίδια εταιρεία στο Δήμο πάνω από 377.000 ευρώ για έργα που υποτίθεται ότι έκανε, αλλά τα τιμολόγια αυτά ποτέ δεν πληρώθηκαν, γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Με δήμαρχο Φιλίππου, κι όχι με δήμαρχο Σωφρόνη, δεν τηρούνταν οι νόμιμες διαδικασίες.
  • Εξαιτίας των τιμολογίων αυτών, που ακυρώθηκαν στην πράξη γιατί δεν τηρήθηκε η νομιμότητα, εμφάνισε η εταιρεία πλασματικά κέρδη και της επιβλήθηκαν το 2016 πρόσθετοι φόροι από την Εφορία , ύψους 86.000 ευρώ. Η πολιτική Φιλίππου φόρτωσε στην εταιρεία πρόσθετους φόρους για κέρδη που δεν είχε, τα οποία πληρώνουν σήμερα οι πολίτες του Δήμου Σαρωνικού. Εύλογα αναρωτιόμαστε, ο Φιλίππου ήταν Δήμαρχος ή ο Βαρουφάκης και μας άφησε τόσα χρέη;

Ψέμα τέταρτο, ισχυρίζεται ψευδώς ο κ. Φιλίππου ότι η Διοίκηση Σωφρόνη είχε χρέη το 2017 στην εταιρεία ύψους 535.000 ευρώ.

Ποια είναι η αλήθεια. Η Διοίκηση Σωφρόνη διαχειρίστηκετα βάρη που της άφησε η Διοίκηση Φιλίππου. Το σύνολο των υποχρεώσεων σήμερα της εταιρείας είναι 445.000 ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο πρόσθετος φόρος ύψους 86.000 ευρώ από τα “μαϊμού” έργα και  τιμολόγια επί Φιλίππου, καθώς και τα 155.000 ευρώ που εισπράχθηκαν επί Φιλίππου πριν το 2011, αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Δήμο. Με δεδομένο ότι η εταιρεία έχει να εισπράξει σήμερα περίπου 296.000 ευρώ που της οφείλονται, αποδεικνύεται ότι αν δεν υπήρχαν τα “σπασμένα” της περιόδου Φιλίππου, τα χρέη της θα ήταν λιγότερα σε σχέση με αυτά που έχει να λαμβάνει. Ουσιαστικά η λογιστική της θέση θα ήταν θετική.

Ο κ. Φιλίππου άφησε μόνο χρέη

Ως Δήμαρχος, ο κ. Φιλίππου άφησε μόνο μεγάλα  χρέη στο Δήμο. Και θέλει να επιστρέψει, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο.

Ως Δήμαρχος επίσης, άφησε μόνον μεγάλα άλυτα προβλήματα, με κυριότερο όλων, την έλλειψη αποχέτευσης. Και θέλει να επιστρέψει, για να ζούμε άλλα τέσσερα  χρόνια με την ντροπή των βόθρων.

Ως αντι-περιφερειάρχης, δεν έκανε ούτε ένα έργο στο Δήμο του. Τον θυμόμαστε μόνον για την απουσία του στο εξωτερικό, την ημέρα που ζήσαμε την τραγωδία στο Μάτι. Ήταν τελικά μονίμως απών αυτά τα 4,5 χρόνια, από το Δήμο και την Περιφέρεια.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κομματικός χώρος που τον υποστηρίζει, στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση στη λάσπη, το ψέμα και τη συκοφαντία. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία έργου και τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσαν.  Εκεί στήριξαν το 2015 το “γιουρούσι” τους στην εξουσία, στη χώρα και την Περιφέρεια Αττικής. Και προφανώς πιστεύει ότι μπορεί με τον ίδιο τρόπο να εκλεγεί δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού, αφού γνωρίζει ότι η ήττα τους στην Περιφέρεια Αττικής είναι προδιαγεγραμμένη.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.