Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου για το αποχετευτικό του Σαρωνικού

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το αποχετευτικό του Δήμου Σαρωνικού, παρουσία και των Βουλευτών κ.κ. Σκουρολιάκου, Μπούρα, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου και του Δήμαρχου Κρωπίας κ. Κιούση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Στη συνεδρίαση υπήρξε λεπτομερής παρουσίαση όλων των ενεργειών που είχαν ληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση και των αποτελεσμάτων που επέφεραν. Υπήρξαν τοποθετήσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το θέμα.

Είναι γεγονός ότι το θέμα της αποχέτευσης του Δήμου Σαρωνικού αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής είναι κατά βάση πολιτικό. Δεδομένων των θετικών εγκρίσεων από την ΕΥΔΑΠ ως την πλέον αρμόδια υπηρεσία για τη μεταφορά των λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού στην Ψυτάλλεια και όλων των απαραίτητων αρχικών εγκρίσεων χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από το Υπουργείο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες και είναι ακόμα σε στάδιο αξιολόγησης.

Η νέα Δημοτική Αρχή Σαρωνικού δια του Δημάρχου της κ. Σωφρόνη έχοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα επιλέγει το δρόμο της λογικής και της επιχειρηματολογίας, υιοθετώντας χαμηλούς τόνους και αποφεύγοντας μετωπικές συγκρούσεις με δήμους και κατοίκους αντικρουόμενων συμφερόντων. Με απτά παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος αποδεικνύεται ότι βεβιασμένες κινήσεις και επιθετική επικοινωνιακή πολιτική με στόχο την πρόκληση της κοινής γνώμης επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις από τις άλλες περιοχές.

«Τα πάντα έχουν τη σωστή χρονική στιγμή για να έχουμε τα επιθυμητά θετικά αποτελέσματα. Επιλέγουμε στρατηγική χαμηλών τόνων, εποικοδομητικές συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και φυσικά τους νέους Υπουργούς, οι οποίοι μόλις ανέλαβαν καθήκοντα, αποφεύγοντας κάθε κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού και στείρας αντιπαράθεσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης. Οργανωμένες ενέργειες, με ουσιαστική επιχειρηματολογία και επιστημονική τεκμηρίωση, υπό το πρίσμα της συνεργασίας και της αποτελεσματικής διεκδίκησης είναι η τακτική που ακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή με στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου επικυρώνει ως την πλέον συμφέρουσα λύση για τον Δήμο Σαρωνικού τη σύνδεση της αποχέτευσης με την Ψυτάλλεια και τη δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής με συμμετέχοντες τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.