Επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες του Δήμου Σαρωνικού, εχθές ήταν μία ιστορική στιγμή για το Δήμο μας, γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέσαν οι μάσκες, φάνηκαν τα πρόσωπα και τα προσωπεία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αιτήθηκαν τη αίτηση για τη πραγματοποίηση του χθεσινού συμβουλίου πέταξαν τις μάσκες τους έβγαλαν και ακόνισαν τα νύχια τους (εξαιρουμένου θα μπορούσα να πω του κ. Μποστανίτη) και την αγωνία των συμπολιτών μας Καλυβιωτών την έκαναν αντικείμενο εκμετάλλευσης για τους μικροκομματικούς και μικροψυχικούς τους σκοπούς. Με τη συμπεριφορά τους, τις τοποθετήσεις τους και το τρόπο των αντεγκλήσεων τους και των προκλήσεων τους προς τους συναδέλφους τους της πλειοψηφίας,  δυναμίτιζαν το κλίμα  και στήριζαν καθ΄οποιοδήποτε τρόπο την παρεκτροπή της διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου. Αντί δε, να περιφρουρήσουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης, έφτασαν σε σημείο, να έχουν “ αφαιρέσει” τη δυνατότητα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διευθύνει τη συζήτηση .

Ο Δήμαρχος οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κ. Βολάκος παρότι είχαν την πλειοψηφική δύναμη να στηρίξουν την αρχική τους απόφαση για το ΚΕΛ και να την επαναπροσδιορίσουν αιτιολογώντας την πλήρως, δεν το έπραξαν και δεν το έπραξαν γιατί αφουγκράστηκαν μεν την αγωνία των συμπολιτών μας Καλυβιωτών, αλλά το κυριότερο για να μην συμβάλλουν να χωριστεί ο Δήμος Σαρωνικού, μεταξύ των πολιτών του,  σε βόρειους και νότιους. Σε οποιαδήποτε πρόταση της πλειοψηφίας, ήταν, οι αιτούντες σύμβουλοι, αντίθετοι, ακόμη και όταν η πρόταση αυτή ήταν ταυτόσημη με τη δική τους……  Σε πρόταση του Δημάρχου, από την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπάρξει μία διαπαραταξιακή επιτροπή, από τους επικεφαλείς των παρατάξεων, όπου μαζί με το Δήμαρχο να ανευρεθεί άλλη καινούργια λύση – πρόταση για το ΚΕΛ του Δήμου Σαρωνικού, εξαιρουμένου του κ. Βολάκου, οι κ.κ. Τσαλικίδης και Ράπτη και εδώ ακόμη υπήρξαν αντίθετοι.

Μπορώ να κατανοήσω την στάση του κ. Τσαλικίδη, αφού στην αρχή της εισήγησης του, το πρώτο πράγμα που μας δήλωσε ήταν ότι δεν θα ξανά υπάρξει υποψήφιος για το Δήμο Σαρωνικού, επομένως φωτιά και μπούρμπερη, για μετά, την κατά ΚΕΛ εποχή του Δήμου Σαρωνικού, για τη στάση της κ. Ράπτη το μόνο που μπορώ να πω, ήταν, να εξασφαλίσει τη στήριξη των Καλυβιωτών συνδημοτών μας για την επόμενη εκλογική περίοδο και όλος ο υπόλοιπος ο Δήμος και οι πολίτες του στη πυρά. Ακόμη και οι υπόλοιποι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι, επαναλαμβάνω εξαιρουμένου του κ. Μποστανίτη, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία, όχι να στηρίξουν, ούτε καν να συζητήσουν, αυτή τη πρόταση. Και θα πω ναι κ.Γκίνη, έχετε απόλυτο δίκιο, οι πολίτες των Καλυβίων δεν είναι πολίτες ενός κατώτερου Θεού, όμως και κανένας πολίτης στο Δήμο Σαρωνικού και πέρα από το να διατείνεστε και να επαναλαμβάνετε καθόλη τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ότι εσείς στο “ χωριό” σας έχετε αποχέτευση, (άρα οι υπόλοιποι, μη Καλυβιώτες, ας πάνε να κόψουν το λαιμό τους),  είστε θεσμικά και ηθικά υποχρεωμένη, όπως φυσικά όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να βρείτε λύσεις και να κάνετε έργα για όλους τους πολίτες του δήμου μας.

Αυτό που αποκομίσαμε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, ότι, ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων ανταποκρίθηκαν στο ύψος και στο μέγεθος των περιστάσεων, παρακάμπτοντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και κρατώντας ίσες αποστάσεις από την τοπικιστική τους ιδιότητα, διαφύλαξαν πάνω από όλα τη συνοχή μεταξύ των πολιτών του Δήμου, απομονώνοντας οποιαδήποτε τάση για σύρραξη και ταυτόχρονα ξεκινούν από την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου να βρουν καινούργια λύση για το ΚΕΛ του Δήμου. Όσο για τους αιτούντες δημοτικούς συμβούλους, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν εαυτόν και να στηρίξουν ή να προτείνουν πρόταση για την εξεύρεση λύσης και χώρου για τη δημιουργία ΚΕΛ στο Δήμο μας, αυτό που τους ένοιαζε μόνο ήταν, να κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού και να δημιουργήσουν παρακαταθήκη ψηφοφόρων από τα Καλύβια. Όσο για τον κ. Φιλίππου, λυπάμαι που εχθές δήλωσε, ότι δεν παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως Αντιπεριφερειάρχης αλλά ως δημότης, με τη θεσμική του ιδιότητα θέλαμε να παρευρεθεί ο κ. Φιλίππου και με αυτή του την ιδιότητα, από σήμερα να βοηθήσει να βρεθεί άμεση λύση για τα λύματα του Δήμου Σαρωνικού.

 Εύχομαι, μετά την μαραθώνια και άνευ προηγουμένου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πρυτανέψει η σοφία, η ομόνοια, η δυναμικότητα και η αγωνιστικότητα και όλοι οι δημότες που θέλουμε το καλό και την εξέλιξη του Δήμου Σαρωνικού, είμαστε έτοιμοι, από οποιοδήποτε θέση θεσμική ή μη θεσμική, να θέσουμε εαυτό στη πρώτη γράμμη για την επίτευξη του σκοπού.

 

Με εκτίμηση

Χάρης Κυνηγαλάκης

Πρόεδρος 

Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.