Μια σημαντική ημέρα για τον Σαρωνικό

Μια σημαντική ημέρα

Σημαντική ημέρα σήμερα για τον Δήμο Σαρωνικού. Ο λαϊκισμός, ο αυταρχισμός, η κωλοτούμπα, και η φασιστική αντιμετώπιση κάθε αντίθετης άποψης, βγαίνουν στο προσκήνιο για να παίξουν το βρώμικο παιχνίδι τους. Θύματα, όπως πάντα, οι δημότες, το περιβάλλον, η χρηστή διοίκηση, για τα οποία υποτίθεται ότι υπεραμύνονται, αλλά αυτά πυροβολούν. Θα νικήσουν; Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή.

Το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο είναι το ΚΕΛ και η απόπειρα της μειοψηφίας αλλά και κάποιων «ανεξάρτητων» συμβούλων, να ακυρώσουν την απόφαση για την δημιουργία ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, θέση την οποία πρότεινε η ΕΥΔΑΠ και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/7/2016.  Σαφέστατη πρόθεση των «ανεξάρτητων» συμβούλων, που προέρχονται από την πλειοψηφία, είναι να εκδικηθούν τον Δήμαρχο, γιατί τους έκοψε από τις αμειβόμενες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ή δεν τους διόρισε σε ανάλογες θέσεις.

Σοβαρή ευθύνη του Δημάρχου

Έχει σοβαρή ευθύνη ο Δήμαρχος και αποδείχτηκε άπειρος στη διαχείριση του σοβαρότατου προβλήματος του αποχετευτικού. Από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, του υπενθυμίζαμε και εμείς και πολλοί άλλοι (δείτε εδώ), ότι έπρεπε να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την χωροθέτησης του Κ.Ε.Λ. εντός των ορίων του Δήμου. Του λέγαμε ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει λύση «Ψυττάλειας». Του το επεσήμαιναν η ΕΥΔΑΠ, βουλευτές (και του ΣΥΡΙΖΑ), η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου και οι 13 αντιπεριφερειάρχες και το αναπαρήγαγαν όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Φοβόταν, ότι θα τον κατηγορήσουν ότι δεν «αγωνίστηκε» για την λύση Ψυττάλειας. Και όταν τελικά απεντάχθηκε το έργο και δεν υπήρχε πλέον καμιά δικαιολογία, ξεκίνησε τη διαδικασία, αλλά ήταν πολύ αργά. Ήταν ήδη αργά, γιατί όλοι αυτοί οι αργυρώνητοι, που συντάσσονται και ψηφίζουν στα δημοτικά συμβούλια ότι τους πασάρουν, φτάνει να «πέφτει» κάθε μήνα το χαρτζιλίκι, άλλαξαν στρατόπεδο. Επειδή λοιπόν, τους έκοψε το χαρτζιλίκι ή δεν τους έδωσε χαρτζιλίκι μέσω κάποιας αντιδημαρχίας ή προεδρίας ή δεν τους διόρισε Συμπαραστάτες του Δημότη, έπρεπε να τον εκβιάσουν και να τον εκδικηθούν. Αυτά είναι τα κριτήριά τους και κανένα άλλο. Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το αν θα έχει αποχετευτικό ο Δήμος ή όχι. Αν λοιπόν είχε ξεκινήσει την διαδικασία χωροθέτησης του ΚΕΛ στην αρχή της θητείας του, όταν τους χαρτζιλίκωνε, θα το είχαν βουλώσει και θα έκανε τη δουλειά του χωρίς προβλήματα. Άπειρος είναι, για το πώς διαχειρίζονται τους μεροκαματιάριδες δημοτικούς συμβούλους και τον κάθε κομματάρχη – δραγάτη.

Θα ρωτούσε κάποιος Δημότης. «Μα είναι λογική αυτή. Πρέπει να τα «παίρνουν» οι δημοτικοί σύμβουλοι;» ΝΑΙ πρέπει να τα παίρνουν, γιατί αν δεν θέλεις να τα παίρνουν αγαπητέ συμπολίτη, πρέπει να ψηφίζεις ανθρώπους συνεπείς, τίμιους και υπεύθυνους και να μην ψηφίζεις αυτά τα αρπακτικά.

Θα ρωτούσε πάλι κάποιος Δημότης. “Και γιατί ένας νέος άνθρωπος όπως ο Δήμαρχος, έβαλε αυτούς στο ψηφοδέλτιό του;” Αυτό είναι ένα ακόμα λάθος του Δημάρχου, γνώριζε όμως, ότι εσύ Δημότη αυτούς θα ψηφίσεις, δεν ψηφίζεις νέους, μορφωμένους, ανθρώπους της δουλειάς, επαγγελματίες, ανθρώπους που ξέρουν να διοικούν, γι΄ αυτό διάλεξε αυτούς. Αν δεν έβαζε αυτούς στο ψηφοδέλτιό του, θα ψήφιζες τον άλλο συνδυασμό του αποτυχημένου αριβίστα, που τους παρακαλούσε να ενταχθούν στο δικό του ψηφοδέλτιο. «Εσύ λοιπόν Δημότη, είσαι ο υπ΄ αριθμόν ένας υπεύθυνος της μιζέριας, που δέρνει τον τόπο μας, όχι μόνο τον Δήμο μας, αλλά  ολόκληρη τη χώρα».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Πιέσεις μέχρι εκβιασμού και συχνά ύβρεις, δέχονται δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. για την επιλογή του ΒΙΟ.ΠΑ. ως πρόταση, είχαν ψηφίσει θετικά.

Κάποιος από αυτούς τους Δημοτικούς Συμβούλους, όταν ρωτήθηκε για το τι πρόκειται να κάνει, απάντησε ότι δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από κάποιον δραγάτη των Καλυβίων και προβληματίζεται σοβαρά γιατί τον στηρίζει στις εκλογές. Δεν αντιλαμβάνεται ο αφελής, ότι η συμμετοχή του στη λύση ενός τεράστιου προβλήματος για τον τόπο, είναι εκείνο που θα τον καταστήσει δημοφιλή στην κοινή γνώμη, η οποία θα τον επιλέξει και πάλι και όχι η «στήριξή» του μέσω εκβιασμών, από τον κάθε κομματάρχη.

Επισκέψεις στο κατάστημα δημοτικού συμβούλου στην Ανάβυσσο έχουν ξεκινήσει από ημέρες, διάφοροι “μετανιωμένοι”, για να τον πείσουν να συμμετάσχει στο συμβούλιο και να ψηφίσει υπέρ της πρότασης ακύρωσης του έργου. Τον θεωρούν τον αδύναμο κρίκο. Ο ίδιος δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια συνεδρίαση τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί όπως λέγεται έχει αντιδικία για προσωπικούς λόγους με τον «επικεφαλής». Ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει ούτε στην συνεδρίαση της πρότασης επιλογής του ΒΙΟΠΑ, αλλά «κατόπιν πιέσεων» υπέγραψε την αίτηση για σύγκληση του συμβουλίου στις 3/11/2017. Για ποιο λόγο θα υποστήριζε τώρα την ακύρωση του έργου; Να εικάσουμε ότι θέλει να επιστρέψει το έργο στην Γερακίνα, έργο που είχε ψηφίσει το 2011;

Να αναφερθούμε τώρα σε έναν – έναν απ΄ όσους επιδιώκουν την ακύρωση τους έργου; Οι περισσότεροι από αυτούς, ψήφισαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό την πρόταση για ΚΕΛ στη Γερακίνα (Τσαλικίδης, Τζιβίλογλου, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Κωνσταντέλος). Στη συνέχεια έκαναν κωλοτούμπα και ψήφισαν την Ψυττάλεια, εν γνώσει τους ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο, καθυστερώντας την επίλυση του αποχετευτικού για μια δεκαετία τουλάχιστον.

Μεταξύ αυτών και η Σοφία Μιχαηλίδου. Η κα Μιχαηλίδου ψήφισε την επιλογή του ΒΙΟΠΑ, αλλά υπέγραψε την αίτηση της αντιπολίτευσης για επανεξέταση του θέματος. Ελπίζουμε ότι ενδιαφέρεται μόνο να συζητηθεί το θέμα και όχι να ακυρωθεί. Ωστόσο ακούγεται ότι ο σύζυγός της κ. Τσιγαρίδας, επιδιώκει να σχηματίσει συνδυασμό και να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών ως υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Φανταζόμαστε ότι ο ίδιος θα θέλει, εφόσον καταφέρει να εκλεγεί, να συνεχίσει ένα έργο υποδομής ωφέλιμο για τον τόπο. Εάν δεν συμφωνεί με το ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων, οφείλει να δηλώσει τώρα ποια είναι η πρότασή του και να την καταθέσει δημοσίως, διαφορετικά εντάσσεται στην κατηγορία των προαναφερθέντων.  

Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιεί ο συρφετός των αντιτιθέμενων στην δημιουργία του ΚΕΛ στον Σαρωνικό. Κίνητρά τους, τα χωράφια που δεν περιλαμβάνονται στην απαλλοτρίωση της ΕΥΔΑΠ, για να κερδοσκοπήσουν ή να κτίσουν πολιτικές καριέρες, μέσα από τα βοθρολύματα. Το μόνο που δεν τους ενοχλεί είναι η απόσταση του προγραμματιζόμενου ΚΕΛ, του ενός και πλέον χιλιομέτρου, από την πόλη των Καλυβίων. Αν τους απασχολούσε, θα είχαν εκφράσει με κάποιο τρόπο την αντίθεσή τους στο ΚΕΛ της Γερακίνας, που απείχε 250 μέτρα από τον κεντρικό οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας.

Σήμερα το θέατρο σκιών θα δώσει παράσταση. Ο Φιλίππου, ο Τσαλικίδης, ο Ράπτης, ο Πουλόπουλος, η παρ΄ ολίγον Συμπαραστάτης και πολλοί άλλοι «επιφανείς» παίχτες, θα βγουν στο πάλκο για να κινήσουν τα νήματα αυτών που θεωρούν μαριονέτες τους. Και κάνω μια πρόβλεψη. ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Θα φύγουν με το κεφάλι σκυμμένο, για να οργανώσουν χωμένοι στα λαγούμια τους, την επόμενη παγίδα σε βάρος του Σαρωνικού. Ουδεμία πρωτοτυπία, αυτό έκαναν πάντα.

Η περίπτωση του κ. Ανδρέα Πέγκα.

 Ο κ. Ανδρέας Πέγκας είναι ένας από τους εμπειρότατους αυτοδιοικητικούς που διαθέτει η χώρα μας, με εμπειρία 40 και πλέον χρόνια ως Νομάρχης, Αντινομάρχης, Κοινοτάρχης και Αντιδήμαρχος. Απείχε από την πρώτη συνεδρίαση, διαφωνώντας με την θέση της μειοψηφίας για το ΟΧΙ στο ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Ήταν σαφέστατα υπέρ. Επίσης δεν υπέγραψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση του συμβουλίου, θέση συνεπής με την απόφασή του να μην παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση. Σήμερα προτίθεται και πάλι να μην παραστεί στη συνεδρίαση. Θεωρούμε ότι ένας υπεύθυνος πολιτικός, με τις γνώσεις και την εμπειρία του Ανδρέα Πέγκα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να απέχει από καμία σημαντική απόφαση του Δήμου. Ο Πέγκας πρέπει να είναι από αυτούς που διδάσκουν τους νεότερους. Και πρωτίστως πρέπει να τους διδάσκουν ΗΘΟΣ. Πρέπει λοιπόν να είναι παρών και να πάρει θέση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Μια σημαντική ημέρα για τον Σαρωνικό”

  1. Ο/Η Στελιος Στρατζαρης λέει:

    Δυστυχως για μια ακομα φορα ενα συνοθυλευμα απο οψιμους αριστερους ψευτοεπανασταατες,πολιτικαντηδων που ξεζουμισαν τον τοπο,ιδιοτελων δημοττικων συμβουλων και απαγωγεων μπαγκαζιερας εκτισαν πολιτικες καριερες με δηθεν την αντιθεση τους στο ΚΕΛ στα Καλυβια.
    Θυσιαζοντας φυσικα την αναπτυξη και το περιβαλον της περιοχης.
    Ομως ολοι περιμεναμε απο τον Δημαρχο περισοτερη πυγμη την οποια δεν εδειξε.Τοπαιχνιδι χαθηκε και για τον ιδιο και για τον τοπο.
    Μεγαλος κερδισμενος και απο τωρα εν ισχυ δημαρχος ενας φελλος.
    Οσο για τον Σοφρονη κριμα γιατι εκτος απο τα Καλυβια χθες εχασε και το παραλιακο μετωπο.
    Δυσκολο βραδυ γιαυτον ,δεν λεω,αλλα μπορουσε με πιο λαλλιτερους χειρισμους να κερδισει αυτο το στοιχημα με το μελλον.

  2. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

    Γελοίε ανθρωπάκο, δεν ξέρεις τίποτα. Και που σου απαντάω πολύ σου πάει.
    Αλλά για να μαθαίνεις καραγκιοζάκο, σου λέω ότι και ΚΕΛ έχω προτείνει να γίνει στο Καταφύγι, στις εκτάσεις της τράπεζας της Ελλάδας, και νεκροταφείο έχω προτείνει να γίνει στις ίδιες εκτάσεις. Και το 60ο χιλ. της ΕΟ Αθηνών Σουνίου έχω προτείνει. Και τέλος θλιβερό υποκείμενο, σου λέω ότι ήμουν από τους λίγους που είπαν φωνακτά ΝΑΙ στη Γερακίνα, εάν οι μελετητές έρθουν και υποστηρίξουν την μελέτη που έφεραν. Αλλά τα καθίκια που τάιζαν τους ηγέτες μας και τους πήγαιναν με έξοδά τους στην Γερμανία να δουν πως λειτουργούν τα ΚΕΛ όταν ρωτήθηκαν από τους πολίτες της Φώκαιας, αν θα έχουν επιπτώσεις από το ΚΕΛ στην Γερακίνα απάντησαν “Τι να κάνουμε είστε άτυχοι”. Και όλα αυτά μωρή λουλού, τα έχω γράψει και υπάρχουν.
    Και που είσαι μπουρτζόβλαχε Καλυβιώτη, εάν το ΣΤΕ αποφασίσει υπέρ των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Γερακίνας ΝΑΙ θα πω.
    Αλλά σε ρωτώ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ, αυτά τα τομάρια, τα πολιτικά αποβράσματα, οι χαμαιλέοντες, που εσύ υποστηρίζεις έχουν τα αρχίδια να το υλοποιήσουν;
    Μην απαντήσεις ΗΛΙΘΙΕ γιατί ότι και να πεις θα είναι μια ακόμα μαλακία απ΄ αυτές που γράφεις ανωνύμως. Ούτε το όνομά σου δεν έχεις το θάρρος να γράψεις. Γράψε τουλάχιστο ως ψευδώνυμο το ΚΟΤΑ.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.