Επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαυρεωτικής. Μόνο ξύλο δεν έπεσε

Έντονες αντεγκλήσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαυρεωτικής στις 22/12/2014, κατά την συζήτηση του έκτου θέματος σχετικά με απόφαση για επέκταση αρμοδιότητας και διεύρυνση διοικητικών ορίων της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗΛ. (δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεθέρμανσης) στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του δήμου Λαυρεωτικής. Η συζήτηση του επίμαχου θέματος κράτησε ένα 4ωρο και κατέληξε να εκτοξεύονται ύβρεις ενώ απειλήθηκε προς στιγμή και ξυλοδαρμός.


Ο πρώην δήμαρχο κ. Λεβαντής αναφέρθηκε στην δήθεν αδικία που υπέστη η Κερατέα απ’ τον Καλλικράτη που της δόθηκε η έδρα του ενιαίου δήμου. Ο τέως δήμαρχος Κερατέας κ. Ιατρού, προέβλεψε την αναθεώρηση του Καλλικράτη και το σπάσιμο του Δήμου, προφανώς ερμηνεύοντας τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εάν έρθει στην εξουσία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παρασκευής του συνδυασμού του κ. Λεβαντή ο οποίος αποκάλεσε αμαρτωλή την Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗΛ. για να πάρει την απάντηση από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκικαράκη ότι δεν υπάρχουν αμαρτωλές επιχειρήσεις, αλλά αμαρτωλές διοικήσεις, υπονοώντας προφανώς την διοίκηση Λεβαντή. Κι όλα αυτά επειδή όλοι οι Κερατιώτες δεν ήθελαν τη επέκταση της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗΛ και στις τρεις δημοτικές ενότητες, αλλά μόνο στις δύο Λαύριο και την Καμάριζα.
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς επισήμανε το θετικό αποτέλεσμα που θα έχει η επέκταση-συνένωση των υπηρεσιών που καλύπτει η ΔΕΥΑΤΗΛ προς όφελος της κοινωνίας, αφού πρόκειται να υπάρξει κοινή τιμολογιακή πολιτική στην ύδρευση και την αποχέτευση, με πτωτική τάση στο τελικό ποσό που σήμερα βαρύνει τους δημότες. Ακόμα όπως είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος θα υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού λόγω της συνένωσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού, της χρήσης φωτοβολταϊκών στους δύο βιολογικούς καθαρισμούς και σύγχρονη αξιοποίηση προς άρδευση του τελικού υδάτινου προϊόντος του διύλισης, στον περιορισμό των διαρροών που κοστίζουν πολλά και πολλά άλλα που θα μπορεί να υλοποιήσει η επιχείρηση λόγω της ευελιξίας που θα διαθέτει, απ’ ότι ο δήμος.
Τελικά η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, με τους 14 ψήφους της πλειοψηφίας έναντι 9 αρνητικών, ενώ ο Ιατρού δήλωσε ότι θα την προσβάλλει. Προς το τέλος της συνεδρίασης κάποιο άτομο από το ακροατήριο επετέθη εναντίων πάντων βρίζοντας, για να απειληθεί από την Πρόεδρο κ. Γκικαράκη η διακοπή της συνεδρίασης αν δεν ηρεμούσαν τα πνεύματα.
Η συζήτηση του θέματος προκάλεσε εκατέρωθεν ανακοινώσεις των παρατάξεων, που δημοσιεύσαμε.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.