Ενημέρωση του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη για την χωροθέτηση του ΚΕΛ και του χώρου διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων

Γ. Σωφρόνης: Προτιμώ τέσσερις βιολογικούς στην περιοχή, παρά βόθρους για 500.000 κατοίκους.

Σε συγκέντρωση δημοτών, που διοργανώθηκε στα Καλύβια στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης εξήγησε το σχέδιο του Δημοτικού Συμβουλίου για την χωροθέτηση του ΚΕΛ Σαρωνικού και της διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων. Δείτε το video


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

11 Responses to “Ενημέρωση του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Σωφρόνη για την χωροθέτηση του ΚΕΛ και του χώρου διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων”

  1. Ο/Η Αναλυτής λέει:

    Η δύναμη ενός Δήμου έγκειται στην κατά το δυνατόν αυτονομία του.
    Η παραλία ανήκει στον Δήμο Καλυβίων -την μητρόπολη του Δήμου-.
    Η εμπειρία κτίζεται κατά το πλείστον από τα επιτεύγματα που μέχρι σήμερα απουσιάζουν.
    O Δήμαρχος πρέπει να το πάρει επάνω του και να γράψει την δική του ιστορία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  2. αν μιλήσουν οι κάτοικοι του παράκτιου μετώπου (δεν ξέρω που το είδες) θα προτείνουν και… παράκτιο δήμο… φίλε μου.
    όσο για υποβάθμιση , άλλες είναι οι ξεχασμένες περιοχές οχι τα καλύβια , είναι σε όλους γνωστό.
    η μόνη περιοχή που ενδείκνυται είναι ο ΒΙΟΠΑ και οφελειμένοι για μια ακόμα φορά θα είστε εσείς.
    πολιτικοί είναι σίγουρα οι λόγοι που υποκινούν- ευτυχώς λίγους- σαν και σένα και αυτό θα φανεί.
    αλλά τι να γίνει ?
    ο Καλλικράτης ήταν λάθος απο την αρχή.
    καλύβια και κουβαράς είναι μεσόγεια και θάπρεπε να ήταν με κερατέα ή μαρκόπουλο.
    ίσως τώρα κάποιοι να παρέμβουν και να αλλάξουν το Δήμο , αν γίνεται….ίσως με κάποιο δημοψήφισμα .
    αγαπημένη κυβερνητική μέθοδος άλλωστε…

    • Ο/Η Πάνος λέει:

      Και να σου προσθέσω! Ποσα παιδια του λαγονησιου απο το δημοτικό και γυμνασιο πανε στα καλυβια και οχι το αναποδο? .Ποσοι είναι οι κατοικοι στα καλυβια και αντιστοιχα στο λαγονησι? Είναι μαζι το λαγονησι με τα καλυβια αλλά οταν γίνονται ασφαλτοστρωσεις, αλλαγη σωληνων, ολα γινονται στα καλυβια! Δειτε οτι στα επισημα ο δημος αναφερεται σαν παραλια καλυβιων και αν το παρουμε με αντιστοιχια θα επρεπε να ειχε εξαφανιστει η βαρκιζα και ακομα παραπανω το πορτο ραφτη ! Δες απο την αρχη της απειρανθου μεχρι το τελος της παλαιας φωκαιας στα συνορα με το θυμαρι 25 χιλιομετρα και που θα επρεπε να ειχε αξιοπιηθει οχι μια φορά αλλά 1000 φορές! Αλλά οχι μην χασουμε το κουταλι και το μελι

  3. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    θα προτεινα στον δημαρχο τον εναν βιολογικο να τον κανει διπλα στο σουπερ μαρκετ του, τον αλλο διπλα στο σπιτι του,τον αλλο στην γερακινα, και τον τελευταιο στον κουβαρα καθως εχει πολλους υποστηρικτες εκει.
    να σοβαρευτουμε τωρα..
    που τους ειδες δημαρχε τους 400000 χιλιαδες βοθρους;;
    ως ποτε θα μας πουλας παραμυθια;;
    ποιος σε πιστευει;
    θα σου προτεινα να μιλησεις με τους κατοικους του παρακτιου μετοπου και να δειτε που μπορειτε να κανετε εναν βιολογικο μικρο που να καλυπτει τις πραγματικες αναγκες της περιοχης μακρυα απο κατοικημενες περιοχες,και να ξερεις και εσυ και οι συμβουλοι του παρακτιου μετωπου οτι υπαρχουν πολλες περιοχες που μπορει να γινει το εργο,αλλα δεν εχετε ενδιαφερθει πραγματικα να της δειτε, θελετε παντα την ευκολη λυση.
    και να ξερεις δημαρχε οτι οι καλυβιωτες δεν υπαρχει περιπτωση να δεχτουμε αλλη υποβαθμιση του χωριου μας.

    • Ο/Η αγώνας υπερ βωμών και ...βόθρων λέει:

      Είναι καταπληκτικό!
      Ο Καλυβιώτης θεωρεί δεδομένο ότι τα Καλύβια μπορούν να ζήσουν με τους βόθρους και αυτόν τον αιώνα (το ΚΕΛ Μαρκοπούλου δεν καλύπτει όλα τα Καλύβια) , δεν τον ενοχλούν καθόλου οι βόθροι και θεωρεί ότι το θέμα αφορά μόνον τις παραλιακές περιοχές , οι κάτοικοι των οποίων, μάλλον από ιδιοτροπία, δεν θέλουν πια βόθρους αλλά σύγχρονη επεξεργασία των λυμάτων.
      Γι’ αυτό προτρέπει να βρεθεί μία λύση μόνον για τις παραλιακές περιοχές , αλλά και αυτή περιορισμένη και φυσικά μακριά από τα Καλύβια!.
      Αναρωτιέμαι: σε ποιον αιώνα ζει ο άνθρωπος;
      ΥΓ. Γαλάζια Ακτή και Λαγονήσι ανήκουν στην ΔΕ Καλυβίων και προέρχονται από οικοπεδοποίηση ιδιοκτησιών Καλυβιωτών, κάτι που προφανώς τώρα πια έχει λησμονηθεί, αφού οι περιοχές αυτές για τον Καλυβιώτη θεωρούνται …ξένες χώρες.

      • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

        To γραφειο τυπου του σοφρονη σε πληρη λειτουργια…
        θα σταθω στον υπερ βωμων και βοθρων,που εαν υποστηριζει την λυση
        των καλυβιων θα κανει πολλα χρονια να δει βιολογικο.
        οσο για το κελ μαρκοπουλου το οποιο θα δεχθει ολα τα λυματα καλυβιων και κουβαρα ακομα και αυριο,τι δεν καταλαβαινεις;;;;η αντιπολιτευση του μαρκοπουλου ηταν στην ενημερωση του σοφρονη και το εξηγησε, τι δεν καταλαβαινεις;; και γραφεις εδω μεσα της αρλουμπες σου.
        οσο για τα οικοπεδα των καλυβιωτων που αναφερεις,σε αναγκασε κανενας να αγορασεις;;
        σου ειπαν οι καλυβιωτες να κανεις το λαθραιο σου, και μετα να ζητας και
        βιολογικο διπλα στην πορτα του αλλου;;
        κατσε και σκεφτειτε και εσυ και οι παραπανω που θα πανε τα λυματα σας
        γιατι στα καλυβια δεν προκειτε να γινει το εκτρωμα

        • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

          και κατι αλλο…γιατι κυριε αττικε απενεργοποιησατε τα σχολια στο πρωτο θεμα του σαιτ σας για τον φιλιππου;;

          • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

            Ζητάμε συγνώμη, από λάθος χειρισμό απενεργοποιήθηκαν τα σχόλια . Μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα.

      • Ο/Η Πάνος λέει:

        Για ολα τα πράγματα υπάρχει λυση η πρόβλημα ! Δεν μπορεί να γίνει ένας βιολογικός μονο στα καλυβια! Δεν έχεις σκεφτεί το βασικότερο από την Παλαια φωκαια πως θα ερθει ο αγωγός στα καλυβια? Ποσα αντλιοστασια (Μυρωδια, συντηρηση γενικά προβλήματα) θα υπαρξουν εγγυημενα! Μετά απο την Γαλάζιας ακτής μεχρι τα καλυβια 10 χιλιομετρα ανάποδης κλίσης με αυξημενη παροχή στην διαρκεια του καλοκαιριου που και μετρου σωλήνα να μπεί δεν θα φτάνει!!!Εχουμε και τα ενδιαμεσα σταδια κοκ. Εδω ο Βιομηχανικός βιοτεχνικός χωρος δεν καλυπτεται θα τον καλυψουμε με το ΚΕΛ καλυβίων? Η δική μου πρόταση είναι ανεξαρτητα σημεια και να γίνουν γήπεδα 5χ5, τεννις , βολλευ, μπασκετ και τοσα αλλα παρκα σε ΚΧ για να δουμε ΑΜΕΣΣΑ εργα. Ολη η ευρωπη ( και ιαπωνία) εχουν βιολογικους με 99% καθαρότητα που δίνουν το νερό πισω για αρδευση! Ειδες εσυ τετοιο πράγμα. Αυτοί ονειρευονται ΚΕΛ ψυτάλλεια, μαρκόπουλο που η τεχνολογία είναι ξεπερασμένη για να λυσουν το προβλημα αλλά θα δώσει περισσότερα. Αν μπορείς ψαξε το προβλημα στην Ευδαπ για την ψυταλλεια και ποσο κοστίζει και τι οικολογική καταστροφή είναι στην περιοχή!

    • Ο/Η Πάνος λέει:

      Αληθεια καλυβιώτη που καλά κάνεις και κοιτάς το συμφέρον σου και το υπερασπίζεσαι. Αλλά θα σε ρωτήσω ποσοι βοθροι έχετε στα καλυβια? Ξέρεις ποσες συνδεσεις έχουν τα καλυβια με το ΚΕΛ του Μαρκόπουλου? ( 1300) Ποσα σπιτια είναι στα καλυβια Γιατι ουτε ο δήμος δεν ξέρει? Ουτε απο την πολεοδομία ξέρουν Πόσο κοστίζει η συνδεση ενός σπιτιου με το δίκτυο. Μηπως έχεις παει στο ΚΕΛ μαρκοπουλου? Είναι σε χειρότερη μοιρα απο αυτό της Ψυτάλλειας ! Ποσο κοστίει τον μηνα κανεις δεν ξέρει! Ποσο κοστιζουν τα αντλιοστάσια ποσο τα σκαψιματα και στο τελος η μυρωδεια , η υποβαθμιση κοκ. Εχει μαθει ποσο θα κοστιζει η αποχετευση σε καθε πολιτη του δημου σαρωνικου? Ποσο θα κοστισει σε εσενα με τον λογαριασμό του νερου? Αν κρινω με τα δεδομενα της ΕΥΔΑΠ 75% της καταναλωσης νερου. Αυτά και τοσα αλλα που δεν μας λενε και στο κατω-κατω δεν ειμαστε αντιπαλοι της παρακτιας ζωνης ( 25χλμ υποβαθμιση) και εσεις στα μεσογεια! Εχεις σκεφτεί ποσο θα κοστισει ενας αποχετευτικός αγωγός απο την παραλια να έρθει στην περιοχή σου με τοση διαφορά υψομετρικου? Εχεις σκεφτεί τον ογκο ειδικά το καλοκαιρι που γινεται της κακομοιρας? Αλλά θα πρέπει να ξεκινησουν παράλληλα εργα για να μπορέσει να παει ο δημος μπροστά. Εδω σκεφτομαστε για γιορτες με κονιτοπουλου , μπρεμπο καρναβαλια και δεν μαζευουν τα σκουπιδια , λαμπες περιμένεις να γίνει αποχευτικό?

    • Ο/Η Πάνος λέει:

      θα ηθελα να αναρωτηθω και εγω για τις 400.000 βοθρο-παρανομιες.Με 29000 κατοικους και ποσους ακομα τουριστες αλλά και εξοχικά θα ηταν καλο να μας πουν ποσα σπιτια μονιμων υπάρχουν ποσα παραθεριστικά κοκ! Ουτε τα βασικά δεν ξερουν για να κανουν υπολογισμους. Μονο με το ΒΙΟΠΑ και τις εταιρείες θα γεμιζει ο ΚΕΛ και δεν θα φτασει ουτε για ζητω!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.