Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμεναρχείο Σαρωνικού στην Γλυφάδα

Η σύσταση του ήταν πάγιο αίτημα ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας

Το νέο Λιμεναρχείο Σαρωνικού που έχει έδρα στη Γλυφάδα εγκαινίασε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου εκτείνεται από το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού μέχρι το 44ο χιλιόμετρο της οδού Αθηνών-Σουνίου. Στο χώρο εποπτείας του περιλαμβάνονται, επίσης, η θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα ανατολικά όρια του αγκυροβολίου Όρμου Φαλήρου, μέχρι τη θέση του 44ου χιλιομέτρου της δημόσιας οδού Αθηνών-Σουνίου, καθώς και οι νησίδες Υδρούσσα, Μερμήγκια, Φλέβες και Ποντικονήσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η λειτουργία του Λιμεναρχείου Σαρωνικού αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού των όμορων Δήμων, ενώ με την ενισχυμένη , πλέον, αστυνόμευση της περιοχής δημιουργεί τις δυνατότητες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στις ακτές, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες».
Στον χαιρετισμό του ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι «δεν κάνουμε, όπως κάποιοι θα επιχειρήσουν να πουν, προεκλογικά εγκαίνια του Λιμεναρχείου Γλυφάδας. Αυτό που κάνουμε είναι να δίνουμε με επισημότητα ώθηση και προβολή σε αυτή την αλλαγή που έγινε στη διάρθρωση των Λιμενικών Αρχών σε όλη τη χώρα, αλλά ιδιαίτερα στο Σαρωνικό».
Και πρόσθεσε ότι «ο κλάδος, του παράκτιου και θαλασσίου τουρισμού ήθελε μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και, γι’ αυτό, με τις θεσμικές αλλαγές που κάναμε τόσο με το νόμο που ψηφίσαμε για το yachting, όσο και με την ίδρυση του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, σε εφαρμογή προεδρικού διατάγματος που -επισημαίνω- ότι υπάρχει από το 2003, είναι στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν το yachtingκαι τον παράκτιο τουρισμό ως μία σημαντική μορφή οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας. Αυτήν προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με καλύτερο τρόπο από αυτό το Λιμεναρχείο».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου στάθηκε στη συμβολή του υπουργού ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής για την δημιουργία του Λιμεναρχείου που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.