Διαμαρτυρία για τον διαγωνισμό της ΕΤ.Α.Δ.; Όχι δεν θα έρθω

Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον διαγωνισμό της ΕΤ.Α.Δ. για την παραλία των Αλυκών, εγώ δεν θα έρθω κύριε Δήμαρχε. Δεν ενδιαφέρομαι να διαδηλώσω υπέρ της εγκατάστασης των καντινών που εσείς και ο προκάτοχός σας επιτρέψατε στις παραλίες του Σαρωνικού, με “μαφιόζικες μεθόδους” όπως δώσατε το δικαίωμα να υπαινίσσεται η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων χωρίς να αντιδράσετε.   

Η χρήση των παραλιών από τους υπάρχοντες διαχειριστές (καντινιέρηδες), δεν προσφέρει παρά ελάχιστα στην οικονομία του Δήμου.  Τα μισθώματα έχουν καταλήξει σχεδόν στο μισό του ύψους που είχε προσδιοριστεί στις αρχικές συμβάσεις.
Δεν δημοπρατούνται αλλά αναθέτονται απευθείας, κατά παράβαση της χριστής διοίκησης.
Ενοχλούν με την χρήση μουσικής μετά τις 21:00 και σε προχωρημένες ώρες, ενώ θα έπρεπε να κλείνουν.
Περιορίζουν τις παραλίες, δυσκολεύοντας την ελεύθερη διέλευση των πολιτών (Αλυκές, Μαύρο Λιθάρι, Παλαιά Φώκαια, Πεύκο κ.λπ), καταλαμβάνοντας αυθαίρετα χώρο μεγαλύτερο του συμφωνηθέντος.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες για ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά ατόμων τις βραδινές ώρες, γύρο από τον χώρο των καντινών, που δεν επιθυμεί ο Δήμος, ούτε η αστυνομία, να ελέγξει.
Υπάρχει σαφέστατη ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά σε ότι αφορά την φορολογική νομοθεσία.
Υπάρχει ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ συμπεριφορά σε ότι αφορά το σερβίρισμα οινοπνευματωδών ποτών και υπάρχουν καταγγελίες ότι σερβίρονται και σε ανήλικους πελάτες.

Τι χειρότερο θα κάνουν άραγε οι καντινιέρηδες που θα εγκαταστήσουν οι ΕΤ.Α.Δ.;

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι παραλίες των Αλυκών ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν διαχειριστή την ΕΤ.Α.Δ. Ο Δήμος αν θέλει να αναλάβει την διαχείρισή τους, θα πρέπει να επιδιώξει την νομοθετική ρύθμιση και να τις διαχειρίζεται υπό την σαφή προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν οι παραβατικές συμπεριφορές που εντοπίζονται.

Είναι μεγάλο παραμύθι, ο “αγώνας” υπέρ των ανοικτών παραλιών. Οι παραλίες δεν κλείνουν και οι δημότες έχουν χώρους να χαίρονται τις θάλασσές μας κατά μήκος των 25 χιλιομέτρων ακτογραμμής που διαθέτει ο Δήμος. Εξάλλου οι περισσότεροι συνδημότες μας δεν θέλουν να συνωστίζονται με τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών όλου του λεκανοπεδίου, που καταλαμβάνουν με τα αυτοκίνητά τους, τους χώρους στάθμευσης και τις ακτές, ρυπαίνοντας, ιδίως τα Σ/Κ χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ. 

Είναι μεγάλο και αριστερίστικο το παραμύθι, ότι εξυπηρετούνται μεγάλα συμφέροντα, με τις επιδιώξεις της ΕΤ.Α.Δ. Και είναι περίεργο πως ένας φιλελεύθερος πολιτικός σαν κι΄ εσάς καταναλώνει και αναπαράγει αυτές τις ανοησίες.

Το μεγαλύτερο συμφέρον που εξυπηρέτησε ο πρώην Δήμαρχος Καλυβίων με την δική σας ανοχή, ήταν αυτό του GRAND RESORT και τη φαρσοκωμωδία που παίζεται εκεί τα τελευταία χρόνια, με εργαλείο τις παρακείμενες παραλίες ιδιοκτησίας του δημοσίου. Έχει δοθεί  η ευκαιρία στον μεγαλοεπιχειρηματία, να μην εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο, οι οποίες απορρέουν από την σύμβασή του και παράλληλα να διεκδικεί τεράστιες αποζημιώσεις, επειδή δεν κάνει χρήση των παραλιών οι οποίες του έχουν παραχωρηθεί νομίμως. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό, ότι εξυπηρετήθηκαν ακραία επιχειρηματικά συμφέροντα από τον Δήμο Καλυβίων και τον Δήμο Σαρωνικού, που θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί ως διαπλοκή;

Είμαι σαφώς υπέρ της άποψης, ότι οι παραλίες πρέπει να διαχειρίζονται από τους Δήμους. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί με καταδρομικές νυκτερινές επεμβάσεις, με την συνεργία των καντινιέρηδων, οι οποίοι ποσώς ενδιαφέρονται για τις ανοικτές παραλίες, τις οποίες οι ίδιοι περιορίζουν. 

Η παραχώρηση θα επιτευχθεί με πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση (όποια και αν είναι) και σ΄ αυτό θα βρείτε πολλούς συμπαραστάτες, ακόμα και μεταξύ αυτών που στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχυναν κροκοδείλια δάκρυα ή έκαναν δηλώσεις ήξεις αφήξεις. Θα δικαιωθούν οι προσπάθειες μέσα από ένα διάλογο παράθεσης επιχειρημάτων. Αυτή είναι η δημοκρατική διαδικασία την οποία σέβονται και τηρούν οι φιλελεύθεροι πολιτικοί και πολίτες. 

Κάθε άλλη μέθοδος με βρίσκει αντίθετο, όπως με έβρισκε και όταν ο προκάτοχός σας χρησιμοποιούσε σαλταδόρικες μεθόδους για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Και είμαι βέβαιος ότι δεν θέλετε να του μοιάζετε. 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημότης Σαρωνικού


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.