Διακόσιοι Ογδόντα πρόσφυγες φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Υπουργείου Γεωργίας στη Λαυρεωτική

Από την Καθαρή Δευτέρα οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρίσκονται στο Δήμο μας, λειτουργούν ως δομή υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Ήδη διαμένουν διακόσιοι ογδόντα (280) Σύριοι πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση : “Η  κατασκήνωση αυτή έχει καλές συνθήκες διαβίωσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σκηνές, αλλά μόνιμα σπιτάκια. Η δε αλληλεγγύη των πολιτών αλλά και των όμορων δήμων είναι συγκινητική και ταυτόχρονα απαραίτητη, ώστε να διαχειριστούμε με την απαραίτητη ευαισθησία και ανθρωπιά το μείζον αυτό θέμα.

Την ευθύνη για την καταγραφή και την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων έχει το Πολεμικό Ναυτικό. Εμείς ως ενεργή κοινωνία πολιτών, ως Δημοτική Αρχή  θα κινητοποιηθούμε προκειμένου η φιλοξενία να είναι αξιοπρεπής, όπως αρμόζει σε πρόσφυγες, όπως αρμόζει σε συνανθρώπους”.
Η επιλογή των χώρων εγκατάστασης των προσφύγων στην Ανατολική Αττική, όπου απ΄ ότι όλα δείχνουν θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και μήνες, είναι του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Φιλίππου. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.