Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Σαρωνικού

Εκδήλωση προς τιμήν των νέων φοιτητών επιτυχόντων του Δήμου Σαρωνικού στα Πανεπιστήμια καθώς και των μαθητών του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια.

Ο Δήμος Σαρωνικού για πρώτη φορά βράβευσε στο σύνολο όλους τους μαθητές που αποφοίτησαν από το Γενικό Λύκειο Αναβύσσου, το 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Καλυβίων και Λαγονησίου αλλά και τους μαθητές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Λύκεια εκτός Δήμου κατά το σχολικό έτος 2013-2014 και κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

20141228_18535420141228_18242920141228_19404310898142_368273956676887_7500193666988637039_n10418993_368272336677049_1210158104353160886_nΣτην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απεύθυναν προσκεκλημένοι συγχαίροντας τους μαθητές για την επιτυχία τους αλλά και τους ενήλικες μαθητές για την όρεξη και τη διάθεση για μάθηση και διαρκή επιμόρφωση. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ταξίαρχος Π.Υ. Ανατολικής Αττικής κ. Τζοΐτης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Λαυρίου κ. Παπαστάθης, ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Αεροδρομίου κ. Βοριάς και ο Διοικητής Α.Τ. Καλυβίων κ. Τσιγαρίδας

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης έλαβε τον λόγο: «Έχουμε διοργανώσει μια εκδήλωση η οποία αποτελείται από δυο μέρη: την βράβευση των μαθητών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο δεύτερο μέρος την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης των προγραμμάτων δια βίου μάθησης, τα οποία ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά στον Δήμο Σαρωνικού. Αποφασίσαμε να γίνουν μαζί θέλοντας να τονίσουμε τη σημασία και το ρόλο της παιδείας και της μόρφωσης σε όλες τις ηλικίες». Η εκδήλωση αυτή τιμά τον κόπο και την προσπάθεια των μαθητών, επαινώντας τους για την επιτυχία τους, χωρίς φυσικά να παραγκωνίζεται ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών που ήταν και είναι συμπαραστάτες των παιδιών όλα τα χρόνια της σχολικής τους ζωής. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί αποδεδειγμένα το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο, προσφέροντας στα παιδιά μας γνώση και εφόδια για όλη τους τη ζωή» τόνισε ο Δήμαρχος στην ομιλία του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση όλων των νέων φοιτητών, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει να φοιτούν στις σχολές της επιλογής τους. Υπερήφανοι γονείς και φίλοι, χαρούμενοι μαθητές παρέλαβαν τους τιμητικούς επαίνους από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού. Πέρα από τον έπαινο τα παιδιά έλαβαν ένα συμβολικό δώρο από τον Δήμο, έναν στυλό με την ευχή «να γεμίσουν με αυτόν τις νέες σελίδες στο συναρπαστικό κεφάλαιο της ζωής του που μόλις ξεκινά». Η Ένωση Συλλόγου Γονέων Δήμου Σαρωνικού, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, προσέφερε επίσης μια ατζέντα για τη νέα χρονιά, ενώ ευχές προς τους μαθητές απεύθυνε η κα Κωνσταντίνα Μπουλαμάτζη, Μέλος τους Δ.Σ. της Ένωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού.

Ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ των απονομών ήταν η παρουσίαση σύντομου θεατρικού δρώμενου από τους ενήλικες αποφοίτους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου, τμήμα των προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Ο εκπαιδευτής και σκηνοθέτης κ. Πετρινόλης με τους μαθητές του προσέφεραν μια ακόμα ευχάριστη νότα στη βραδιά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η δημιουργία και η αγάπη για την τέχνη και τη μάθηση δεν έχουν ηλικιακά όρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημητρίου μαζί με τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης κ. Μαντζουράνη και την Υπεύθυνη Οργάνωσης κα Ψυχογυϊοπούλου παρουσίασαν τα συνολικά σαράντα τμήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014 και υλοποιήθηκαν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης σε περίπου 800 ενήλικες, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρώσικα για τον Τουρισμό, Επεξεργασία Κειμένου, Επεξεργασία Υπολογιστικών Φύλλων, Διαδίκτυο Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν τμήματα με μεγάλη επιτυχία για το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος), του Κορωπίου και του Λαυρίου, ξεπερνώντας τα στενά γεωγραφικά όρια του Δήμου. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Σαρωνικού συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και ήδη για τη χρονιά 2014-2015 έχουν ξεκινήσει και λειτουργούν τα πρώτα τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν αιτήσεις συμμετοχής καθώς θα δημιουργούνται τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης στην ομιλία του σημείωσε «επιβραβεύουμε όλους τους ενήλικες μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με επιτυχία τα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σαρωνικού. Όπως ήδη ανέφερα η μάθηση δεν έχει ηλικία, δεν έχει όρια. Είναι ιδιαίτερα αξιέπαινοι όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι επιθυμούν να επιμορφώνονται βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους».

Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων επιτυχούς παρακολούθησης στους αποφοίτους του Κ.Δ.Β.Μ και στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τον λιτό μπουφέ ανταλλάσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.