Βουλή: Επική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη με ανάγνωση ονομάτων δολοφονηθέντων από τον Ξηρό. VIDEO

Με ανάγνωση των ονομάτων των δολοφονημένων από τον Σάββα Ξηρό ξεκίνησε την παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

«Η κυβέρνηση το νομοσχέδιο χαράσσει νέες διαχωριστικές γραμμές και διχαστικές λογικές», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι παρεμβαίνει ακόμη και σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου τις οποίες εξέδωσε ο νυν υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

«Αλήθεια, στερείται ευαισθησίας ο Υπουργός Επικρατείας;», αναρωτήθηκε.

«Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβένρηση; Ότι είναι αγωνιστής; Σε τι; Κατά της δικτατορίας; Κατά του φασισμού; Των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», είπε εμφατικά η Ντ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης, που είχε αφιερώσει το βιβλίο του το 1968 σε όσους αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό». «Αν το δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, δεν είναι ο δολοφόνος, είναι το θύμα», υπογράμμισε η Ντ. Μπακογιάννη

«Αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε για την διαιώνιση της λογικής των κουκουλοφόρων, των εμπρηστών, των τρομοκρατών», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.