Αλυκές Αναβύσσου. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους….

Χρόνια τώρα, η όποια πρόταση αξιοποίησης του σκουπιδότοπου των Αλυκών Αναβύσσου και των καταπατημένων Δημόσιων εκτάσεων της περιοχής της παραλίας του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, αντιμετωπιζόντουσαν εχθρικά από επίσημους και ημιεπίσημους φορείς, που ελέγχονται κυρίως από την αριστερά και από ακροαριστερές ομάδες της περιοχής. Με εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις προσπαθούσαν να ακυρώσουν, τις όποιες πρωτοβουλίες ξεκινούσαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μέσω της ΕΤΑΔ και της Παράκτιο Μέτωπο, για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών που θα χρηματοδοτούσαν αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Όλοι αυτοί, στις διάφορες ημερίδες, εσπερίδες και «νυκτερίδες» που οργάνωναν, ήθελαν να πείσουν ότι οι  προτάσεις τους για μια «άλλη» ήπια ανάπτυξη, θα φέρει επενδύσεις, τουρίστες, χρήμα, θέσεις εργασίας κ.α. ζητούμενα στην περιοχή, χωρίς την μεσολάβηση μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεπενδυτών και τραπεζών. 

Μέχρι και επαναλειτουργία των αλυκών για την  παραγωγή αλατιού, είχαν προτείνει κάποιοι εξ΄ αυτών, συνεπικουρούμενοι από τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος σε κάποια από αυτές τις ημερίδες είχε συμφωνήσει με την ιδέα, ώστε όπως έλεγε να λυθεί το πρόβλημα της επάρκειας της χώρας σε αλάτι!!!

Δεν θα κάνουμε κριτική στις προτάσεις τους, αν και υπάρχει σοβαρός αντίλογος στα όσα υποστηρίζουν και προτείνουν. Όμως σήμερα κάποιοι εξ΄ αυτών που παραβρέθηκαν σ΄ αυτές τις ημερίδες έχουν κυβερνητικές θέσεις, ακόμα άλλοι, είναι στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία διαχειρίζεται τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, παρ΄ ότι είναι θιασώτες της δραχμής και της εξόδου από την Ε.Ε. Υπάρχουν μεταξύ τους Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.λπ.  Ας υλοποιήσουν λοιπόν τις προτάσεις τους, τώρα  που έχουν την εξουσία. Ας βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους ώστε να μην συνεχίσουν οι αλυκές να είναι σκουπιδότοπος, ώστε να εκδιωχθούν οι καταπατητές από τις εκτάσεις του Αγίου Νικολάου. Ας βρουν επενδυτές που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση των προτάσεών τους και ας γίνει η περιοχή υγροβιότοπος, μουσείο αρχαιολογικό, μουσείο αλυκών, πάρκο, εργοστάσιο παραγωγής αλατιού και ότι άλλο έχουν οι ίδιοι προτείνει.

Περιμένουμε……

Δείτε τι ακριβώς πρότειναν σε ημερίδα που διοργάνωσαν τον Οκτώβριο του 2014 και μέρος της οποίας παρουσιάζουμε σε video που δανειστήκαμε από το site του φίλου κ. Μέμου Ξυγκάκη και κυκλοφορεί στο Youtube.  

Αυτές τις προτάσεις  επικρότησε και η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΙΖ.Ε.Σ. κα Αγγελική Ράπτη, όπως φαίνεται και στο video, η οποία ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με τον ομοϊδεάτη της Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, ας πιέσουν να υλοποιηθούν αυτές οι προτάσεις τώρα. Να δούμε αν μπορούν να προσφέρουν  κάτι θετικό σ΄ αυτό τον τόπο, διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι η μόνη τους τους προσφορά είναι  οι “αγώνες”, για να μην γίνει τίποτα!!!

Σ΄ αυτή την ίδια ημερίδα  είχε το λόγο ως εισηγητής, ο επιστήμων του ΕΛΚΕΘΕ κ. Χρήστος Αναγνώστου, ο οποίος διαφώνησε με όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν και αφού έκανε και μια πολιτική τοποθέτηση ακροαριστερής κατεύθυνσης και ιδεολογίας, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει τίποτα απολύτως στις αλυκές. Να μην υλοποιηθούν ούτε τα σχέδια των μεγαλοεπενδυτών, ούτε τα σχέδια ήπιας ανάπτυξης όπως αυτά που παρουσίασαν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές του εξωραϊστικού Συλλόγου, αλλά να αφεθούν όλα στην φύση να επιτελέσει τον ρόλο της. Προφανώς όπως το επιτελεί χρόνια τώρα…. (Δείτε φωτογραφίες)  

Αλυκές πυρκαγιά Αλυκές Αλυκές1Ο κ. Αναγνώστου όμως, δυστυχώς, δεν  επανέλαβε σ΄ αυτήν την ημερίδα την πρότασή του που είχε διατυπώσει σε προηγούμενη ημερίδα, παρούσας της τότε βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος Υπουργού κας Νάντιας Βαλαβάνη, να επαναλειτουργήσουν οι αλυκές και να παράγουν αλάτι. Προφανώς ο κρατικοδίαιτος επιστήμονας, στους μήνες που πέρασαν επανεξέτασε την πρότασή του. Δεν είδε και ανάλογο ενδιαφέρον από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου ο οποίος είχε συμφωνήσει μαζί του και εγκατέλειψε την ιδέα. Αρκέστηκε όμως να αναφερθεί σε σχόλιο του εκδότη του Αττικού Παρατηρητή, ο οποίος έκανε κριτική στην πρότασή του περί αλατοπαραγωγής στις αλυκές, με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο.

Δείτε το σχετικό video.    

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Αλυκές Αναβύσσου. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουν τις προτάσεις τους….”

  1. Ο/Η ποταμίσιος λέει:

    Αυτό που λείπει στην περιοχή μας είναι σοβαρές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ενεργειακά αυτάρκης όπως είναι η πισίνα του δήμου Βύρωνα. Επίσης μία Λιμνούπολη μπορεί να γίνει που είναι οικολογικά σωστή ανάπτυξη. Μουσείο ναί είναι καλή πρόταση. Η παραγωγή αλατιού θέλει μεγάλες εκτάσεις. Αν γίνει εργοστάσιο παραγωγή αλατιού θα δεσμεύσει πολύ χώρο. Επίσης θα μπορεί να γίνει μία μονάδα παραγωγής γόνου για τις ιχθυοκαλλιέργιες. Τι άλλο να πούμε. Κάτι πρέπει να γίνει να βρουν δουλειά τα παιδιά μας επιτέλους.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.