Περιφερειακό Συμβούλιο: Όπως γίνεται με τους ψεύτες, ήρθε η ώρα της αλήθειας

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Η Δούρου αποδεικνύεται ότι έχει κι άλλα κοντά: κοντή μνήμη και πολύ κοντό, σπιθαμιαίο, ηθικό ανάστημα. Θεωρούσε πολύ φυσικό να υπόσχεται στους πάντες ότι θα πάρει τα σκουπίδια από τη γειτονιά τους, χωρίς όμως να πει ποτέ σε ποια γειτονιά θα τα πάει. 

Το κόλπο ήταν, βέβαια, προσοδοφόρο. Πήρε μονοκούκι τις ψήφους από τις νυν και τις μελλοντικές σκουπιδογειτονιές. Έτσι πήρε και τις εκλογές. Πράγμα που τη βοήθησε να παίρνει 4.275 ευρώ τον μήνα. Δεν πήρε όμως κανένα σκουπίδι. Ούτε καν το προεκλογικό της υλικό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μοίραζε αφειδώς στο Γραμματικό και τη Φυλή την ωραία, ξένοιαστη εποχή της αυταπάτης. (Ή μήπως, σκέτα, απάτης;)

(Σημείωση Α.Π.) Από κοντά βέβαια και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Φιλίππου, ο οποίος συμμετείχε στους αγώνες της Κερατέας για να μην κατασκευαστεί στο Βραγώνι, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), αλλά υπερψηφίζει ότι αφορά το Γραμματικό και την Φυλή.  Ακριβώς το ίδιο που κάνει με το ΚΕΛ του Σαρωνικού. Μια χαρά ψήφιζε το ΚΕΛ στη Γερακίνα, αλλά τώρα ηγείται του αγώνα “ενάντια στην χαβούζα του ΒΙΟΠΑ”.

Κι όπως γίνεται με τους ψεύτες, ήρθε η ώρα της αλήθειας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητούσε το διαχρονικά όζον θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής, ψηφίζοντας για τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, που φυσικά συνεχίζει όλα τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ που η Δούρου θα ακύρωνε και θα… διαβουλευόταν με τις τοπικές κοινωνίες.Επειδή ήξερε ότι το θέμα μύριζε μπαρούτι, έκανε όσες κουτοπονηριές μπορούσε, για να πέσει στα μαλακά. Έβαλε στη σημερινή συνεδρίαση να συζητηθούν 13 θέματα συνολικά, για να φανεί συνεδρίαση ρουτίνας και να θαφτεί το θέμα ανάμεσα σε τυπικές εγκρίσεις δαπανών, γνωμοδοτήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων και χωροθετήσεις λαϊκών αγορών. Επιπλέον, ενώ η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, την έβαλε Τρίτη, να συμπέσει με τα “Γρηγοροπουλιανά”. Σου λέει θα έχω τριπλό όφελος: θα δυσκολευτούν όσοι θέλουν να έρθουν για να διαμαρτυρηθούν, κάποιοι απ’ αυτούς θα πάνε στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο και αν τελικά γίνουν επεισόδια στο Περιφερειακό, θα θαφτούν ως είδηση καθώς όλα τα κανάλια θα δείχνουν Εξάρχεια και μολότωφ!

Της βγήκε μόνο το τελευταίο. Από νωρίς κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού με πανό και ντουντούκες είχαν καταλάβει την αίθουσα, μη επιτρέποντας τη σύγκλιση του Συμβουλίου. Η Δούρου χαλαρή, δεν φαινόταν να βιάζεται. Γιατί άλλωστε; Είτε προχωρήσει είτε όχι η κατασκευή ΧΥΤΑ, ο μισθός κάθε μήνα καταβάλλεται. Έκανε λοιπόν νωχελικές βόλτες στον προθάλαμο. 

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο σουρεαλιστική. Οι διαδηλωτές δεν έφευγαν, η ώρα περνούσε και ξαφνικά ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς, ψήφισε την πρόταση μόνος του! Ναι έτσι όπως το διαβάζετε! Χωρίς να υπάρξει εισήγηση, χωρίς να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, ανέβηκε στο προεδρείο και ανακοίνωσε ότι η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ εγκρίθηκε!!!

Δημοκρατία, α λα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρεις ποιο στοιχείο είναι εντονότερο: ο φασισμός ή η γελοιότητα.

Έτσι, με σχεδόν 35 χρόνια καθυστέρηση εμείς θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε χωματερές, όταν σε όλον τον σοβαρό κόσμο θεωρούνται παλαιολιθική τεχνολογία. Οι κουτόφραγκοι επενδύουν σε εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων μηδενικού υπολείμματος που παράγουν λίπασμα και ενέργεια. Εδώ επενδύουμε σε πολιτικές χωματερές μηδενικής αξιοπιστίας, που παράγουν τοξικά ψέματα. Να προσέχατε, αγαπητοί κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού. Η ψήφος είναι όπλο. Το στρέψατε εναντίον σας, εκλέγοντας απατεώνες. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται – κι ούτε τιμωρείται – μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Τμήμα ανάρτησης του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου στο FACEBOOK


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.