Έντεκα παραλίες και η μία μαρίνα της Ανατολικής Αττικής βραβεύθηκαν με γαλάζια σημαία!

11 παραλίες της ανατολικής Αττικής από τις συνολικά 395 ολόκληρης της χώρας και 1 μαρίνα από τις συνολικά 9 ελληνικές, βραβεύθηκαν από την αρμόδια Διεθνή Επιτροπή με γαλάζια σημαία για το 2015. Από αυτές μόνο τέσσερις (4) στον Σαρωνικό και καμία στην Λαυρεωτική!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αττική βραβεύθηκαν συνολικά 13 παραλίες και εκτός από τις 11 της ανατολικής Αττικής μόλις δύο ακόμα έλαβαν το διεθνές βραβείο και βρίσκονται η μία στην Αίγινα και η άλλη στα Κύθηρα.

Στις 11 αυτές παραλίες περιλαμβάνονται τέσσερις (4) του Δήμου Σαρωνικού, τρεις  (3) στο Λαγονήσι (Grand beach, Mediteraneo, Κοχύλια)  και μία (1) στο Μαύρο Λιθάρι (Eden Beach) , 4 στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, 2 στον Δήμο Μαραθώνα και 1 στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Σε ό,τι αφορά τις μαρίνες από την Αττική βραβεύθηκαν μόλις δύο και η μία είναι της Olympic Marine στον Δήμο Λαυρεωτικής! Η άλλη είναι αυτή του Φλοίσβου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνές σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 κριτήρια, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν όλοι οι διαχειριστές ακτών, δήμοι, ξενοδοχεία και camping, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Έντεκα παραλίες και η μία μαρίνα της Ανατολικής Αττικής βραβεύθηκαν με γαλάζια σημαία!”

  1. Ο/Η πανος λέει:

    Καλά 25 χιλιομετρα παραλίας παραδείσου και μονο 4 σημαίες?!?! Και όλες ιδιωτικές? Και μετα σου λένε παραθαλάσσιος δήμος! Αλήθεια γιατί οι μετρήσεις δεν δημοσιεύονται? Δεν μπορεί να είναι μονο αυτές η είναι γιατί κάποιοι μεριμνησαν? Τι να πω εγώ δεν θέλω κατσίκα αλλά θέλω να φύγει η παραλία απο το Λαγονήσι,Σαρωνίδα, Ανάβυσσο και να γίνει βουνό φαράγγι!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.