Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής της Τίνας Μάσχα στο Μαρκόπουλο

Έκθεση αγιογραφίας3 Παρουσία δεκάδων επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016, τα εγκαίνια της Έκθεσης σύγχρονης Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

Έκθεση αγιογραφίας4 Έκθεση αγιογραφίας1Λίγες μέρες πριν τον διπλό, εθνικό και θρησκευτικό Εορτασμό του Ευαγγελισμού της 25ης Μαρτίου, το κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να θαυμάσει τα έργα της Τίνας Μάσχα, στα οποία επιχειρεί μια ανθρώπινη προσέγγιση των Θείων, μέσα από ένα «διάλογο», που δίχως να εκκοσμικεύει, αγαλλιάζει τα ανθρώπινα πάθη και αγωνία. Χαρακτηριστική «γραφή» της εικαστικού, η αρμονική συνύπαρξη των λαμπρών χρωμάτων και των αδρών βυζαντινών γραμμών.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, δήλωσε στο χαιρετισμό του, την ιδιαίτερη χαρά, με την οποία φιλοξενεί ο Δήμος την αναγνωρισμένη εικαστικό και κάλεσε τους δημότες, να αξιοποιήσουν το χρονικό διάστημα λειτουργίας της έκθεσης, για να γνωρίσουν τη εξέλιξη και τη νέα ματιά, που προσφέρει η σύγχρονη αγιογραφία και συγκεκριμένα η δουλειά της κας Μάσχα, στο σύγχρονο θρησκευόμενο άνθρωπο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Μαρία Κιμπιζή με τη σειρά της, τόνισε την αφορμή που καθόρισε το ύφος του Έργου της εικαστικού Τίνας Μάσχα, που ήταν η αγιογράφηση του Καθεδρικού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Άκρα, της Γκάνα, στην Αφρική, αφαιρώντας το στοιχείο του χρυσού, διατηρώντας ωστόσο τις θλιμμένες μορφές της βυζαντινής Αγιογραφίας. Εξέφρασε επίσης τη χαρά και την τιμή, για τη συνεργασία και υλοποίηση της Έκθεσης, δηλώνοντας ότι: «το φως των έργων σας, «γέμισαν» τόσο το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, όσο και τις ψυχές μας, οδηγώντας μας σε άλλη διάσταση, στην προσωπική αναζήτηση του καθενός μας, με τα Θεία».

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο π. Σταμάτιος Νικολάκης από την Ενορία του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Μαρκοπούλου, ο π. Ιωάννης Ορφανός από την Ενορία του Ι. Ν. Αγ Νικολάου Μαρκοπούλου, καθώς και ο π. Σταύρος Μπόζος, από την Ενορία του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, Πόρτο Ράφτη.

Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθημερινές, 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.