“Χρηματοδοτικά εργαλεία” τώρα τα “όργανα διαπλοκής”, για την Δούρου

Η περιφέρεια Αττικής ανέθεσε στην εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα «ΑΚΤΩΡ» την υλοποίηση του πρώτου μέρους της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου με ποσοστό έκπτωσης 53,54%. Η πρώτη φάση της ανάπλασης έχει προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ, τα 80 από τα οποία εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2017.

Η απόφαση έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων…

Από την πλευρά του με τρεις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και αρκετά ειρωνική διάθεση απάντησε ο Γιάννης Σγουρός στη διαρροή των κύκλων της Ρένας Δούρου σχετικά με τη μεταστροφή για τα ΣΔΙΤ.

Ο πρώην περιφερειάρχης σχολίασε:

«ΣΔΙΤ : Από το ανάθεμα στην προτροπή για να καλυφθούν τα μεγάλα χρηματοδοτικά κενά

»Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης (οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Οικονομίας & Ανάπτυξης) κατέληξαν στην κοινή, όσο και αυτονόητη, διαπίστωση ότι οι διατιθέμενοι από το ΕΣΠΑ πόροι ύψους 800 εκ. € δεν επαρκούν ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προγραμματισμένες δράσεις των δήμων όλης της χώρας που ανέρχονται σε 1,6 δις ευρώ…

»Για το λόγο αυτό, πρότειναν σύμφωνα με δημοσιεύματα να υπάρξει μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω ΣΔΙΤ, συμπράξεις μεταξύ όμορων δήμων και υλοποίηση σχεδιασμών με μικρότερα κόστη καθώς έχουν παρατηρηθεί αποκλίσεις.

»Με αφορμή τα παραπάνω λέω ότι μετά από δύο και πλέον χρόνια η Κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα ως χρηματοδοτικού μοντέλου για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων – όπως έγινε και στην Αττική – προέκυψε από ανάγκη και όχι από επιλογή. Δει δη χρημάτων κύριοι!

»Σήμερα λοιπόν που βλέπουν εμφανώς το αδιέξοδο να προδιαγράφεται μπροστά τους, έρχονται ακριβώς στα λόγια μας. Ελλείψει πόρων προκρίνουν και τα ΣΔΙΤ. Αυτά, που όταν τα υλοποιούσαμε εμείς, μας λέγανε ότι εξυπηρετούμε εργολαβικά συμφέροντα. Έστω και έτσι είναι μια έμμεση παραδοχή συγγνώμης…

»Όμως για ποιον τα λένε όλα αυτά τα στελέχη της κυβέρνησης; Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Είναι προφανές ότι τα λένε στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά.

»Απευθύνονται εμμέσως στη μοναδική Περιφέρεια της χώρας, που για μία ιδεοληψία ακύρωσε την πρόοδο που είχε σημειωθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Απευθύνονται στη μοναδική Περιφέρεια της χώρας που έχασε 200 εκ. € εν μια νυκτί από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. Απευθύνονται στη μοναδική Περιφέρεια που ακόμη και σήμερα, που υποτίθεται έχει εγκρίνει σχεδιασμό, στην ουσία δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και πλάνο για το αύριο, παρά μόνο υπερκοστολογημένα έργα που δεν θα καλύψουν ούτε το 30 % των αναγκών.

»Η καμπάνα λοιπόν χτυπάει για την Αττική που οδεύει σε αδιέξοδο. Ακούει κανείς»;

Και πρόσθεσε:

Κυβερνητικοί κύκλοι

«Μη μου τους “κύκλους” τάραττε…
»Τελικά “κύκλοι” της Δούρου ή Κυβερνητικοί “κύκλοι” διέρρευσαν την απάντηση που δόθηκε στην από 11-1-2017 ανακοίνωσή μας για την κωλοτούμπα με τα ΣΔΙΤ; Στο left.gr φαίνεται ότι είναι κύκλοι της Περιφέρειας. Στο ethnos.gr ότι είναι της Κυβέρνησης. Θα συνεννοηθούν επιτέλους οι χαλασμένες γραμμές της παραπληροφόρησής σας; Διότι έτσι που πάτε θα τον τετραγωνίσετε τον “κύκλο”…
»Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξέρουμε σε ποια υπόγα των τρολς πρέπει να απαντήσουμε για τα ψέματα και τις ανακρίβειες. Ή μήπως τελικά κόμμα-κυβέρνηση-περιφέρεια είστε tale quale; Αυτό θα πει αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης (και είναι και μνημονιακή δέσμευση)» και συνέχισε:

«Το καλύτερο βέβαια από όλα στην απάντηση των “κύκλων” είναι αυτό που λένε για τα ΣΔΙΤ. Τώρα τα αποκαλούν χρηματοδοτικό εργαλείο!!! Πόση επαναστατική γυμναστική να αντέξουμε πια; Πριν τα ΣΔΙΤ ήταν ένα μεγάλο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο. Τώρα; Τώρα δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα… Οι μάσκες έπεσαν και ακόμα δεν μπήκε ούτε το Τριώδιο».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.