Συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος ΕΤ.Α.Δ. – Δήμου Σαρωνικού για την διαχείριση της παραλίας των Αλυκών

Με νέα προκήρυξη που δημοσιοποιήθηκε από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ.), προκηρύσσεται Ανοικτός Πλειοδοτικός Διαγωνισμός, για την εκμίσθωση τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή Αλυκές Αναβύσσου, μετά της έκτασης ζώνης παραλίας και αιγιαλού, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία  επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και συνοδευτικών εκμεταλλεύσεων προς εξυπηρέτηση των λουόμενων και επισκεπτών της περιοχής. (Δείτε εδώ την προκήρυξη). 

Η προκήρυξη της ΕΤ.Α.Δ., είναι αντιγραφή παλαιοτέρων προκηρύξεων, οι οποίες απέβησαν άκαρπες, γιατί αφορούσαν θέσεις τις οποίες έχουν ήδη καταλάβει οι καντινιέρηδες του Δήμου. Άρα θα έπρεπε, όπως εξάλλου και τώρα, να προσφύγει η ΕΤ.Α.Δ. στην δικαιοσύνη και να ζητήσει την απομάκρυνση των καταπατητών της ιδιοκτησίας της. Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν σε 5 – 6 μήνες οπότε θα έχει παρέλθει και η σεζόν. Σύμφωνα με πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η ΕΤ.Α.Δ. είχε από τον νόμο υποχρέωση να προκηρύξει τον διαγωνισμό, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε να κατηγορηθεί η διοίκησή της για παράβαση καθήκοντος.  

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται αμείωτος ο κλεφτοπόλεμος, μεταξύ του Δήμου Σαρωνικού και της ΕΤ.Α.Δ., για το ποιος θα διαχειριστεί την συγκεκριμένη παραλία. Πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού (11/5/2017) ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί στην πρόθεση της ΕΤ.Α.Δ. να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση στην παραλία των Αλυκών, πέντε (5) θέσεων για την εγκατάσταση τροχήλατων καντινών και την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και τραπεζοκαθισμάτων.  Αυτό ήταν και ο λόγος της απόφασης του Δήμου (ΑΔΜΚΕΣ) να παρατείνει τις συμβάσεις των ίδιων διαχειριστών των καντινών, που έχουν εγκατασταθεί στην παραλία των Αλυκών τον τελευταίο ΑΙΩΝΑ, και δεν πραγματοποίησε νέο διαγωνισμό., προκαλώντας την αγανάκτηση άλλων ενδιαφερομένων (Δείτε εδώ).

Στο παρελθόν, και επί Δημαρχίας Φιλίππου, ο Αττικός Παρατηρητής δημοσιεύοντας την συγκεκριμένη προκήρυξη της ΕΤ.Α.Δ. όπως κάνει και σήμερα, είχε κατηγορηθεί από τον ανεκδιήγητο Δήμαρχο, ότι πλασάρει τον διαγωνισμό της  εταιρείας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου. Τέτοια αθλιότητα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.