Στο Σούνιο για την πανσέληνο του Αυγούστου

Εκατόν δέκα πέντε (115) αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στον φετινό εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, ανοίγοντας τις πόρτες τους δωρεάν στο κοινό. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις εκδηλώσεις (93) που θα πραγματοποιηθούν με αποκορύφωμα εκείνο το βράδυ, συναυλίες, αναγνώσεις ποιημάτων, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι (2016) τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν 63.795 άνθρωποι, αριθμός που φέτος αναμένεται να αυξηθεί.

Οι κάτοικοι της Αθήνας θα πρέπει να γνωρίζουν πως στις 7 Αυγούστου η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή ως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο ως τα μεσάνυχτα. Μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου (Ναός Ολυμπιείου Διός) με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20:00-22:00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra στις 21:00) και στο Μουσείο της Ακρόπολης (με τον Μανώλη Μητσιά στις 21:00).

Επισυνάπτεται ο κατάλογος με τις εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

http://newpost.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.