Στη λίστα Λαγκάρντ ο εφοπλιστής που «φιλοξενούσε» το καλοκαίρι τον Τσίπρα

Η βίλα του Σουνίου στην οποία διέμενε από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο η οικογένεια του τέως πρωθυπουργού ανήκει στον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ Σε προεκλογικό χαρτί θεμάτων διαπλοκής και διαφθοράς αναδεικνύει την υπόθεση των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε από το Κερατσίνι να μην τολμήσει κανείς «να βάλει προσκόμματα στο έργο της Δικαιοσύνης, στην προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής» προειδοποιώντας ότι όποιος προσπαθήσει να σταματήσει τους ελέγχους «θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά». Σήμερα το πρωί βέβαια ο κ. Τσίπρας πήρε απάντηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι «η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί». «Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση-απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας ανασύρει αυτη την χρονική στιγμή το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γιατί σε αυτήν βρίσκεται το όνομα του κ. Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει τίποτα για το αν δημιουργείται ή όχι μείζον ηθικό ζητήμα από το γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι ο ίδιος και η οικογένειά του παραθέριζαν σε μία από τις βίλες του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου στο Σούνιο ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ! Το ΘΕΜΑ έχει δημοσιεύσει τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε όλο το φετινό καλοκαίρι στην εκπληκτική κατοικία του εφοπλιστή Μαρτίνου στο Σούνιο και φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διέψευσε το ρεπορτάζ αυτό.

Το ΘΕΜΑ δεν ισχυρίζεται ότι οι καταθέσεις της οικογένειας Μαρτίνου είναι παράνομες ή δεν έχουν φορολογηθεί. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ που συνεχίζουν οι έρευνες. Αντίθετα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η σπουδή του κ. Τσίπρα να στέλνει “μηνύματα” (σε ποιόν;) να μην παρεμποδισθεί το έργο της Δικαιοσύνης όταν αυτό συνεχίζεται από τους αρμόδιους λειτουργούς

martin-red

tsip-mar675-2

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να “προσπεράσει” το μείζον ηθικό ζήτημα που δημιουργείται από το γεγονός ότι διέμενε με την οικογένειά του στη βίλα ενός εφοπλιστή που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και άρα ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Επτά ημέρες πριν τις εκλογές η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να … διαβεβαιώσει ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηρισθεί αν όχι ως πολιτικό “προπέτασμα καπνού”

Ο κ. Θανάσης Μαρτίνος

«Λογοδοτούμε στο λαό και στη νεολαία – όχι στους ολιγάρχες. Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» είπε ο κ. Τσίπρας.
Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Τσίπρας  δεν έχει απαντήσει στο ουσιώδες ερώτημα ποιος πλήρωσε την πολυτελή βίλα που “φιλοξένησε” την ίδιο και την οικογένειά του. Ήταν “δώρο” και απο ποιόν, την πλήρωσε κάποιος άλλος (ποιος;)  ή την πλήρωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και σ΄αυτή την περίπτωση πόσο κόστισε; Επρόκειτο μήπως για φιλοξενία; Η κατοικία ήταν νοικιασμένη ενδεχομένως από κάποιο τρίτο φιλικό προς αυτόν πρόσωπο; Εξακολουθεί να παραμένει νοικιασμένη η βίλα και για την υπόλοιπη χρονιά; Εκδόθηκαν τα αναλογούντα παραστατικά, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπου η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μείζον ζητούμενο; Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να διαμένει όλο το φετινό καλοκαίρι στην πολυτελή κατοικία ενός από τους Έλληνες εκείνους που ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε σαν «τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής», να καταγγέλλει τους άλλους, αλλά ο ίδιος να παριστάνει τον ανήξερο;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατανοήσει ότι τα λόγια ενός “νέου” πολιτικού πρέπει να επιβεβαιώνονται από τα έργα.  Θέλησε να εμφανιστεί άτεγκτος απέναντι στη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή. «Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς και δεν θα γίνουμε όπως αυτοί. Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κ. Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από εσάς – από τον κυρίαρχο λαό. Από κανέναν άλλον. Γι’ αυτό και μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια, με καθαρό βλέμμα. Και, κυρίως, στεκόμαστε δίπλα σας με πεντακάθαρα χέρια. Εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ωραία ώρα να μας πει λοιπόν ποιος πλήρωσε τις διακοπές στο Σούνιο και αν θεωρεί ότι δημιουργείται πολιτικό και ηθικό ζήτημα από το γεγονός ότι ιδιοκτήτης της βίλας περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ

Ποιος πλήρωσε τη βίλα για τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα;

Το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» την περασμένη Κυριακή σχετικά με τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα όλο το καλοκαίρι στη βίλα Θανάση Μαρτίνου, καθώς και τις βόλτες με το σκάφος του προέδρου της DHI Κώστα Γιώτη στο Σούνιο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό αττικό τοπίο 19 παραθαλάσσιων στρεμμάτων και σε ένα από τα παλαιότερα ακίνητα της περιοχής, ο τέως πρωθυπουργός, η σύζυγός του, τα δύο παιδιά τους αλλά και η πεθερά του πέρασαν στιγμές ξενοιασιάς, σε μια περίοδο δοκιμασίας για εκατομμύρια Έλληνες λόγω των capital controls.

Επίσης το αν είναι σωστό να κάνει βόλτες με σκάφη επιχειρηματιών ένας πρωθυπουργός, και μάλιστα σε μια ιστορικά κρίσιμη και οικονομικά δύσκολη συγκυρία, είναι θέμα που θα το γράψει η Ιστορία. Όπως και να έχει όμως, ο κ. Αλέξης Τσίπρας που τήρησε όλη την εβδομάδα εκκωφαντική σιωπή για το άγνωστο στο ευρύ κοινό διάστημα των διακοπών του (ενώ αντίθετα όλοι πληροφορούνταν επί χρόνια τις εναλλακτικές διακοπές του σε Νάξο, Γαύδο ή φέτος στην Ερεικούσα).

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Κώστα Γιώτη
 
Γι’ αυτό, λοιπόν κρίνεται απαραίτητο να χυθεί άπλετο φως για το καθεστώς με το οποίο ο τέως πρωθυπουργός διέμεινε στη βίλα Μαρτίνου. Πάντως την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του έφυγαν από τη βίλα του Σουνίου, μετά την τρίμηνη διαμονή τους εκεί (κατόπιν των δημοσιευμάτων του «ΘΕΜΑτος») λόγω και των πολιτικών αναγκών της προεκλογικής περιόδου αλλά και του ανοίγματος των σχολείων για τους δύο γιους τους.

Η παρέα του Σουνίου

Μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνιακά είχε συνηθίσει την κοινή γνώμη με εικόνες από το μεσοαστικό διαμέρισμά του στην Κυψέλη και από το γενικότερα ήπιο έως σχετικά σεμνό lifestyle του. Όπως, όμως, φαίνεται, ο κ. Τσίπρας δοκίμασε εν μέρει και την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας». Προτίμησε έναν επίγειο παράδεισο, πολύ κοντά στην Αθήνα, σε μια γειτονιά, παρέα με επιχειρηματίες, εφοπλιστές και βιομηχάνους, στο πανάκριβο Σούνιο. Η βίλα στην οποία διέμενε βρίσκεται σε πευκόφυτη έκταση δίπλα από το Τρατολίμανο του Σουνίου και συνορεύει με την εξοχική κατοικία του υφασματέμπορου Γιώργου Ντάβαρη και άλλων εφοπλιστών. Η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα εθεάθη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οδηγώντας ένα μικρό Opel Corsa στο Λαύριο και τα ταβερνάκια του Σουνίου, πάντα προσηνής και ομιλητική με τον απλό κόσμο, αν και ο σύζυγός της δεν την ακολουθούσε, προφανώς πιεσμένος από τις εξελίξεις αλλά και την ανάγκη του για ανωνυμία. Μόλις δύο φορές μαθαίνουμε ότι βγήκε ο κ. Τσίπρας για φαγητό εκτός κατοικίας, ακολουθώντας τον φίλο του δημοσιογράφο και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος και τον γνώρισε με τον κ. Γιώτη. Στην παρέα είχαν προστεθεί η αδελφή του Μr DHI Φρειδερίκη (Βίκυ) με τον γιο της και συνεργάτη του κ. Γιώτη στις κλινικές Γιώργο Κοτταρίδη, καθώς και η άλλη αδελφή του, Ρίτα Πατερώνη, γνωστή σχεδιάστρια ρούχων που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια.

Όπως προαναφέραμε και όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία που παρουσιάζουμε, η βίλα ανήκει στο συγκρότημα ακριβών κατοικιών που εδώ και χρόνια διατηρεί ο εφοπλιστής. Η δε κόρη του Γεωργία είναι βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής. Η εξοχική κατοικία στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέμεινε είναι μία από τις παλαιότερες στην περιοχή και βρίσκεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 19 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα του Σουνίου, σε ένα αδιέξοδο δρομάκι, ιδανικό για όσους θέλουν να απομονωθούν από τα αδιάκριτα μάτια ή να έχουν φύλαξη, όπως ένας πρωθυπουργός επιβάλλεται να έχει.

Εκεί ο κ. Μαρτίνος νοικιάζει τα σπίτια του ή φιλοξενεί εκλεκτούς καλεσμένους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ γνωριμιών που δύσκολα σπάει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που πήγε τον κ. Τσίπρα εκεί ήταν ο κ. Γιώτης. Ο επιχειρηματίας δηλαδή που εξέθεσε τον τέως πρωθυπουργό όταν με αφέλεια δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook τις χαλαρές κοινές τους στιγμές, με τον αριστερό πολιτικό να οδηγεί το κότερό του, να παίζει μαζί του ποδοσφαιράκι στην αυλή του σπιτιού όπου έμενε, παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες της σόουμπιζ, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώτης νοίκιαζε επί δέκα και πλέον χρόνια κατοικία στο συγκρότημα Μαρτίνου, όμως τώρα μετακόμισε σε άλλο σπίτι, μια πολυτελέστατη έπαυλη στα Λεγραινά.

Οι κατοικίες αυτές ουσιαστικά δεν είναι ανοιχτές προς ενοικίαση σε όλους και τα ονόματα των ενοικιαστών πηγαίνουν από στόμα σε στόμα. Ετσι ο κ. Γιώτης φέρεται να πρότεινε στον τέως πρωθυπουργό να αναλάβει να νοικιάσει για λογαριασμό του ίδιου και της οικογένειάς του την παραθεριστική οικία. Αλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το έργο το ανέλαβε ο κ. Κοτταρίδης. Το καίριο ερώτημα, όμως, είναι εάν ο κ. Γιώτης ή άλλο πρόσωπο ήταν αυτοί που πλήρωσαν την ακριβή κατοικία ή αν το έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω κάποιου συγγενικού του προσώπου.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Στη λίστα Λαγκάρντ ο εφοπλιστής που «φιλοξενούσε» το καλοκαίρι τον Τσίπρα”

 1. Καημένο ΠΟΤΑΜΑΚΙ, οι άλλοτε υποστηρικτές σου σε εγκαταλείπουν ομαδικά.
  Δεν τραβάς και τώρα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
  Η νέα σημαία ευκαιρίας είναι η δεξιά.
  Κάτω ο Σταύρος- πάνω ο Βαγγέλας
  Πλάκα έχει.
  Μόνο που και με τον έναν και με τον άλλο, χαμένοι θα είναι οι παλάντζες

 2. Ο/Η Leon λέει:

  να χαιρόμαστε το καμάρι μας τον Τσίπρα .
  Που είναι τώρα οι ΣΥΡΙΖΑίοι της περιοχής και οι ΣΥΡΙΖΑίοι τοπικοί ψευτοδημοσιογράφοι να αποθανατίσουν την πεμπτουσία της
  λιτότητας .

  Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα στην ταβέρνα ”καλαμια ” που κάνει προεκλογική συγκέντρωση η υποψήφια
  της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου .

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.