Σε κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο πρόσφυγες του Πειραιά

ËÁÑÉÓÁ - ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÆÙÇ ÓÔÏÍ ÊÁÔÁÕËÉÓÌÏ ÔÙÍ ÐÑÏÓÖÕÃÙÍ ÓÔÏ ÊÏÕÔÓÏ×ÅÑÏ (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)Λύσεις στο μείζον πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα προσπαθούν να βρουν στην κυβέρνηση και ετοιμάζουν την δημιουργία νέων χώρων υποδοχής προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Την δημιουργία εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες είχε αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο το newpost, καθώς ήταν στα σχέδια του τότε υπηρεσιακού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost η κυβέρνηση έχει ζητήσει απο τεχνική εταιρία των Νοτίων Προαστείων, να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας,  στο λιμάνι του Λαυρίου και συγκεκριμένα στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων. 

Η επιλογή του χώρου μόνο τυχαία δεν είναι καθώς εκτιμάται πως θα είναι πιο εύκολη η μεταφορά των μεταναστών με πλοία στην περιοχή. 

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ καθώς η κυβέρνησης θέλει να αδειάσει άμεσα το λιμάνι του Πειραιά εν όψει του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου που βρίσκεται προ των πυλών.

Ενώ, όπως είχε γράψει το newpost, η κυβέρνηση θα δημιουργούσε χώρο στο Λαύριο ως σταθμό πρώτης υποδοχής για τους πρόσφυγες, τώρα αυτός ο χώρος μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά από τις αυξημένες ροές από τα νησιά. 

Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε τότε υποδείξει τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο ως το μέρος για να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής διαμονής, ο οποίος θα διαμορφωνόταν κατάλληλα για τη φιλοξενία ανθρώπων που καταφθάνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα. Τελικά επελέγη το λιμάνι του Λαυρίου για την δημιουργία μόνιμης πλέον εγκατάστασης, καθώς άλλαξαν τα δεδομένα με την εκτόξευση των προσφυγικών ροών και τον εγκλωβισμό περίπου 54.000 ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.