Πρώτη Δημοσκόπηση για τον Δήμο Σαρωνικού

Η πρώτη επίσημη και επαγγελματική δημοσκόπηση που αφορά το Δήμο Σαρωνικού, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, στο φύλλο του Σαββάτου 16/2/2019. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Innovation Metrisis Poll.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ: INNOVATION METRISIS POLL αρ. μητρώου ΕΣΡ 66.

ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 4 – 7/2/2019.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Δήμος Σαρωνικού. 

ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ: Τηλεφωνική, βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου (C.A.T.) 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: +/- 3%. 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Κωνσταντίνος Κοσκινάς, Καθηγητής Τμήμα Ψυχολογίας Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η Innovation Metrisis Poll είναι μέλος της ESOMAR και τηρεί τις διεθνείς κώδικες δεοντολογίας για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Στη δημοτικότητα μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, ο κ. Γιώργος Σωφρόνης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με θετικές γνώμες να φτάνουν στο 56,0% και τις αρνητικές στο 35,3%. Θετικό πρόσημο καταγράφει και ο κ. Φιλίππου με τις θετικές γνώμες να βρίσκονται στο 43,9%. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, οι κ. Χρήστος Τσιγαρίδας και Νίκος Βολάκος καταγράφουν επίσης θετικό πρόσημο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο του Δημάρχου κ. Γιώργου Σωφρόνη, καθώς πολύ και αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 50,7%, ενώ  λίγο και καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 40,0%.
Στο ερώτημα εάν πιστεύουν οι πολίτες ότι ο κ. Σωφρόνης πρέπει να επανεκλεγεί, απαντούν μάλλον ΝΑΙ το 25,7% και σίγουρα ΝΑΙ το 19,6%, το 29,3& απαντάει μάλλον ΑΛΛΟΣ και το 14,3% σίγουρα ΑΛΛΟΣ, το 21,1& δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Στην ερώτηση πόσο πιθανό είναι να επιλέξουν κάθε υποψήφιο οι ερωτώμενοι, το 29,1% δηλώνει σίγουρα ότι θα επέλεγε τον Γιώργο Σωφρόνη και το 21,4% μάλλον θα τον επέλεγε, ενώ το 14,6% σίγουρα θα
επέλεγε τον κ. Φιλίππου και το 25,3% μάλλον θα τον επέλεγε. Τον κ. Τσιγαρίδα θα επέλεγε σίγουρα το 3,7% και μάλλον το 11,6%, ενώ το 4,1% θα επέλεγε τον κ. Βολάκο και μάλλον θα τον επέλεγε το 8,7%

Παράλληλα το 45,3% των ερωτώμενων βλέπει θετικά την προοπτική επανεκλογής του κ. Σωφρόνη, έναντι 33,6% ενός άλλου δημάρχου και 21,1% που δεν εκφράζει άποψη.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου ο κ. Σωφρόνης συγκεντρώνει το 34,5%, έναντι 25,3% του κ. Φιλίππου, ενώ το κ. Τσιγαρίδα  θα ψήφιζε το 5,5% και τον κ. Βολάκο το 4,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30%. Το 23,6% των πολιτών εμφανίζονται αναποφάσιστοι από τους οποίους το 9,25 δηλώνουν ότι θα απέχουν ή θα ρίξουν άκυρο.

Στον 2ο γύρο όπου ο κ. Σωφρόνης θα αντιμετωπίσει τον κ. Φιλίππου, ο πρώτος βρίσκεται δημοσκοπηκά  στο 41,2% και ο δεύτερος στο 32,3%.

ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ

Σύμφωνα με δικό μας υπολογισμό, η εκτίμηση ψήφου για τον πρώτο γύρο, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, ο κ. Σωφρόνης συγκεντρώνει  το 49,3%, ο κ. Φιλίππου 36,14%, ο κ. Τσιγαρίδας 7,9% και ο κ. Βολάκος 6,71%. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σωφρόνης μπορεί να βρεθεί στο όριο επανεκλογής από τον πρώτο γύρο, εκλέγοντας 13 δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Φιλίππου εκλέγοντας 10 συμβούλους, ο κ. Τσιγαρίδας 2 συμβούλους και ο κ. Βολάκος 2 συμβούλους.

Απ΄ όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οι 3 στους 4 (57,6%) είναι πολύ και αρκετά βέβαιοι για την επιλογή τους.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά στην παράσταση νίκης όπου ο κ. Σωφρόνης θεωρείται πιθανότερος νικητής από το 33,8% και ο κ. Φιλίππου από το 26,4%.

Να σημειώσουμε ότι οι ψήφοι που πιθανόν να συγκεντρώσει η υποψήφια Δήμαρχος κα. Νάντια Γαλανοπούλου, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ , δεν καταγράφονται σ΄ αυτή τη δημοσκόπηση είτε γιατί είναι πολύ μικρό ποσοστό είτε γιατί δεν ρωτήθηκαν.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.