Πρόγραμμα κατά της ανεργίας για τους δημότες Μαρκοπούλου

%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b4Περισσότερες από 1.625 ώρες εξατομικευμένης κατάρτισης σε επαγγελματικές δεξιότητες θα προσφέρει ο Δήμος Μαρκοπούλου σε άνεργους δημότες του, σε τομείς που έχουν ανάγκη για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, βάσει του επαγγελματικού τους προφίλ.

Συγκεκριμένα, το καινοτόμο και βραβευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων «Mellon, Επιταχυντής Δεξιοτήτων» έχοντας υλοποιήσει δύο απολύτως επιτυχημένους κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου, συνεχίζει τη δραστηριότητά του στο Δήμο Μαρκοπούλου για τους επόμενους 3 μήνες (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016).

«Βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις που βοηθούν πρακτικά και άμεσα τους ανθρώπους που βάλλονται από ανεργία ή βρίσκονται σε εργασιακή επισφάλεια. Είναι γεγονός ότι πέρα από τη δυσκολία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, υπάρχει και σοβαρό έλλειμμα δεξιοτήτων για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και όσους δυσκολεύονται να επιστρέψουν. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο τρίτος κύκλος του «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon» θα υλοποιηθεί στον τόπο μας» – Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 20 Σεπτεμβρίου 2016. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ.

Λίγα λόγια για τον «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Μellon»

Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, με προτεραιότητα τους ανέργους για να επιτύχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχήμα ολιστικής επιτάχυνσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που «απαντά» στην προοπτική επαγγελματικής διεξόδου, και, κυρίως, στις επιτακτικά επίκαιρες ανάγκες ανθρώπων που βάλλονται από την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται 100% με ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. knowl, ένα δυναμικό συμμετοχικό δίκτυο που διευρύνει τα όρια και τους τρόπους απόκτησης γνώσης, προσφέρει καινοτόμες μαθησιακές διαδικασίες, και αποτελεί σημείο αναφοράς ορθών πρακτικών.

Σε μόλις 9 μήνες από την έναρξη του προγράμματος, 40% των συμμετεχόντων του Α’ Εντατικού Κύκλου (Δήμος Αχαρνών) και 37% του Β’ Κύκλου (Δήμος Ασπροπύργου) έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου. Επίσης έχουν υλοποιηθεί δωρεάν 830 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής και έχουν εκπαιδευτεί μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων επαγγελματικών δεξιοτήτων 1.321 άνθρωποι.

Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε για την ουσιαστική συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με τιμητική βράβευση από το θεσμό των Education Business Awards 2016 ενώ επιλέχθηκε και παρουσιάζεται ως καλή πρακτική στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του I-LINC, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας. Στο ίδιο πλαίσιο διεκδικεί το Telecentre Europe Best Practice Aaward 2016.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γιούλα Παπατσώρη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

press@mellon-accelerator.eu

Τηλ. (+30) 210 83 128 68 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | FACEBOOK |TWITTER


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.