«Πού πάνε οι πρόσφυγες, κυρία Χριστοδουλοπούλου;» – «Δεν ξέρω, εξαφανίζονται»

«Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Πώς να το ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο»

Απόρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου γιατί έβαλαν τα γέλια κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό χθες, μετά από έναν σύντομο διάλογό της με τον Γιώργο Καμίνη.

Αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Δεν κατάλαβα με πoιο επιχείρημα μας λέει η κυρία υπουργός ότι οι μετανάστες παραμένουν για λίγο και φεύγουν. Υπάρχει κάτι που δεν έχω καταλάβει;».

«Στατιστικά το βλέπουμε» απάντησε η κα Χριστοδουλοπούλου.
 «Πού πάνε, κυρία υπουργέ;» επέμεινε ο Γιώργος Καμίνης.
«Στην Ευρώπη» του απάντησε.
«Πώς πάνε;» ξαναρωτά ο δήμαρχος Αθηνών
«Δεν το ξέρω αυτό [μικρή παύση]. Απλά εξαφανίζονται» απάντησε, για να ακολουθήσουν δυνατά γέλια.
«Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Πώς να το ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο» πρόσθεσε η υπουργός.

Όχι των δήμων στην επιχείρηση πρόσφυγες

Τα νησιά όμως τόνισε η Υπουργός δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και τις ανάλογες υπηρεσίες παρ’ όλο που με το νόμο Κατρούγκαλου προβλέπουν την ενίσχυσή τους.
Γι αυτό ναυλώθηκε πλοίο για την άμεση προώθησή τους στην ενδοχώρα.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι η δημιουργία πολλών μικρών κέντρων υποδοχής χωρίς μεγάλη συσσώρευση και με ευρεία κατανομή σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.
Η υπουργός τόνισε ότι μιλάμε για προσωρινές φιλοξενίες καθώς ούτε οι ίδιοι οι πρόσφυγες θέλουν να κάτσουν στην Ελλάδα.

Γι αυτό ζήτησε την αρωγή των δήμων. Να προσφέρουν όποιες υποδομές έχουν για να φιλοξενηθούν προσωρινά οι πρόσφυγες και να φύγουν από τα νησιά και οι δήμοι να συμβάλουν με προσωπικό και τα έξοδα νερού, ρεύματος κλπ.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι αναγνώρισαν το ανθρωπιστικό πρόβλημα, αλλά δεν αποδέχθηκαν να επωμιστούν το κόστος μιας τέτοιας επιχείρησης. Τόνισαν στην υπουργό ότι οι δήμοι δεν διαθέτουν πόρους και προσωπικό για να εξυπηρετήσουν μια τέτοια κρίση.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.