Που το πάνε;

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Αττικού Παρατηρητή τεύχος 119ο του Μαρτίου 2015)

Από τις πρόσφατες εκλογές και μετά οι εξελίξεις στο οικονομικό επίπεδο της χώρας είναι ραγδαίες και ταχύτατα επιδεινούμενες. Στη σκέψη μας άρχισαν να αθροίζονται τα γεγονότα και οι ανακοινώσεις  των τελευταίων 50 ημερών, συμπεριλαμβανομένων και των ξένων δημοσιευμάτων. Αρχίζουμε να  συνειδητοποιούμαι ότι επεξεργάζονται το χειρότερο σενάριο!

Αττικός Παρατηρητής τεύχος 119Η κυβέρνηση, μας οδηγεί με σταθερά βήματα εκτός  Ευρώπης, ενώ υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται καλύτερους όρους για την παραμονή στο ευρώ.

Η εικόνα είναι ότι ο ένας παρακαλάει τους εταίρους για βοήθεια και δέχεται κάποια μέτρα (π.χ. έλεγχο από τους θεσμούς), ενώ σύσσωμοι όλοι οι άλλοι εξοργίζουν τους Ευρωπαίους συνομιλητές με εξωφρενικές δηλώσεις και προκλητικές υπουργικές αποφάσεις, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τους όρους του δανεισμού.

Προφανώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εξαντλήσουν την ανοχή της Ε.Ε. που παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε μέσω της έλλειψης ρευστότητας και της οικονομικής ασφυξίας να αποβληθεί τελικά η χώρα από την Ευρωζώνη.

Έτσι επιτυγχάνονται πολλά πράγματα.

  1. Στα μάτια των υποστηρικτών του ευρώ, φαίνεται ότι έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, συνεπώς τους άκουσαν.
  2. Στους οπαδούς της «εθνικής υπερηφάνειας» θα φανεί ότι «έσπασαν» τα μούτρα των Ευρωπαίων και τους έδειξαν ποιός έχει το πάνω χέρι – έτσι οι ΑΝ.ΕΛ. μένουν σύμμαχοι.
  3. Στους οπαδούς της σκληρής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, θα εμφανιστούν ότι τήρησαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, βγήκαν από το επάρατο ευρώ και γλύτωσαν από τα μονοπώλια. Άρα τερματίζεται η εσωτερική αντιπολίτευση.
  4. Το χειρότερο απ΄ όλα όμως είναι ότι θα πείσουν τον συναισθηματικό Έλληνα – θύμα, ότι για άλλη μια φορά καταστραφήκαμε, επειδή οι ανελέητοι Ευρωπαίοι δεν θέλησαν να μας βοηθήσουν με ένα ανθρώπινο τρόπο, αλλά απαιτούσαν και πάλι θυσίες από τον λαό.

Έτσι θα συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να έχουμε πάρει κανένα μάθημα από όσα συνέβησαν και για τους λόγους που συνέβησαν, αποδεικνύοντας στους εαυτούς μας, για άλλη μία φορά, ότι όλοι μας μισούν, μας ζηλεύουν και θέλουν την καταστροφή μας.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι θα οδηγηθούμε στην Γ΄ κατηγορία των Ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με την Αλβανία, τη FYROM, την Γεωργία, τη Μολδαβία και τ΄ άλλα παιδιά.

Το ερώτημα είναι, αν εμείς οι υπόλοιποι θα το αφήσουμε να συμβεί.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.