Με επιτυχία η υλοποίηση του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ανατολική Αττική

Η «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της περιοχής.       

Με επιτυχία υλοποιήθηκε από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» η πρώτη φάση του Επισιτιστικού Προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας.

Περίπου 11.000 ωφελούμενοι από το πρόγραμμα

Η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανήλθε στους 10.630 και τα είδη που διανεμήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ήταν είδη παντοπωλείου και φρούτα.

Οι επόμενες διανομές πραγματοποιήθηκαν στις εξής πέντε φάσεις:

  • Τον Ιούνιο διανεμήθηκαν είδη παντοπωλείου και φρούτα. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος κατά τη δεύτερη διανομή αυξήθηκαν στους 10.949.
  • Τον Ιούλιο διανεμήθηκε φέτα.
  • Το Σεπτέμβριο διανεμήθηκε κοτόπουλο.
  • Το Νοέμβριο διανεμήθηκε συμπληρωματική ποσότητα φέτας.
  • Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική διανομή των ειδών που είχαν απομείνει αδιάθετα στις αποθήκες των Δήμων και της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Ο μελλοντικός προγραμματισμός της Κ.Σ. Ανατολικής Αττικής, προβλέπει τη συνέχιση της τροφοδοσίας των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ. αλλά και την υλοποίηση υποστηρικτικών και συμβουλευτικών δράσεων, μέσω της συμμετοχής της στην Πράξη «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016», η οποία έχει παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, συντονιστής της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, δήλωσε σχετικά: «Η βοήθεια μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής συνδρομής είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Με τη μέχρι τώρα υλοποίηση και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δράσης, επιβεβαιώνουμε ότι – παρά την οικονομική τους αποψίλωση – οι Δήμοι ήταν και θα είναι κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του. Ειδικά στη διάρκεια των εορτών, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από όλους τους Δήμους της Σύμπραξης, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, να γιορτάσουν με γεμάτο τραπέζι.

Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Δημάρχους, τους εκπροσώπους και τους εργαζομένους των Δήμων που συμμετέχουν στη σύμπραξη, για την άρτια συνεργασία η οποία αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του προγράμματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σαρωνικού, κ. Σταμάτη Γκίνη, για την πολύτιμη συμβολή του στο συντονισμό των δράσεων. Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε στο επόμενο διάστημα να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, για να προσφέρουμε χέρι βοήθειας σε όσους το χρειάζονται.»

Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σαρωνικού (συντονιστής εταίρος), Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.