Ο Δήμος Σαρωνικού συντονιστής της διανομής και δωρεάν διάθεσης οπωροκηπευτικών στην Ανατολική Αττική

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχωρά στη διανομή 40 συνολικά τόνων φρούτων, και συγκεκριμένα ροδάκινων, προς όλους τους δικαιούχους των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των δικαιούχων των Ιερών Μητροπόλεων, αλλά και όλων των επίσημων εθελοντικών φορέων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης της Ανατολικής Αττικής.

Η πρώτη διανομή προς τους δικαιούχους φορείς όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Αυγούστου 2015, στο Δημαρχείο Καλυβίων, ενώ θα υπάρξει και επόμενη διανομή την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015. Οι οικογένειες των ωφελουμένων αντιστοιχούν στους κατόχους κάρτας σίτισης, τους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων και των Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Δήμος Σαρωνικού ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης και συντονισμού της δράσης διάθεσης οπωροκηπευτικών, με στόχο την ενίσχυση των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η προσφορά βασικής επισιτιστικής βοήθειας πραγματοποιείται ήδη μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού, χάρη στη μεγάλη και διαρκή στήριξη των κατοίκων αλλά και στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών. Επιπλέον, ιδιωτικές πρωτοβουλίες σε όλο τον Δήμο συμβάλλουν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο.

Για μια ακόμα φορά, ο Δήμος Σαρωνικού είναι δίπλα στους κατοίκους και τους δημότες, με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε ενέργεια προς όφελός τους. «Στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο, αποτελεί ηθική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να σταθεί δίπλα στον πολίτη έμπρακτα, προσπαθώντας να καλύψει και τις καθημερινές του ανάγκες, αυτά που άλλοτε θεωρούσαμε αυτονόητα. Ο Δήμος Σαρωνικού με γνώμονα την ενίσχυση των ασθενέστερων αλλά και την άμεση ανακούφιση των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και το θέμα της διατροφής, υλοποιεί δράσεις και ενέργειες για τους πολίτες, ενισχύοντας το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και των ιδιωτικών πρωτοβουλιών», τονίζει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.