Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια

dimarxos_proedrosΜε τη φαντασμαγορική καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Σαρωνικού. Το 2ο Καρναβάλι Σαρωνικού κατάφερε να εντυπωσιάσει το πλήθος κόσμου, κατοίκων και επισκεπτών που το επέλεξαν για να διασκεδάσουν και να περάσουν μια ξεχωριστή Κυριακή Αποκριάς.

arxaioi ellines mathitries party 3 provata antidimarxos

gaskomagoiΜια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε δειλά την προηγούμενη χρονιά, καταφέρνει να κερδίζει την υποστήριξη των κατοίκων, καθώς οι φετινές συμμετοχές καρναβαλιστριών και καρναβαλιστών ήταν τουλάχιστον διπλάσιες. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε ότι το Καρναβάλι Σαρωνικού είναι το «μωρό του Δήμου, το οποίο με την αγάπη και τη θαλπωρή όλων μεγαλώνει και κάθε χρόνο θα μας προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις, χαρά και διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες με το κέφι και το χαμόγελο τους κατάφεραν να ομορφύνουν ακόμα περισσότερο την ηλιόλουστη αυτή ημέρα, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία σε όλους μας».

Η διοργάνωση και ο γενικός συντονισμός των εκδηλώσεων ανήκει στην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Παπασταμέλου- Γκούμα Αικατερίνη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Καλυβίων κ. Μάκη Κολαξή, οι οποίοι και έλαβαν τα θερμά συγχαρητήρια όλων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια άρτια διοργάνωση, χάρη και στην εποικοδομητική συνεργασία του Νομικού Προσώπου ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και του Προέδρου του κ. Δημήτρη Λιοδακάκη. Η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και η Αστυνομία φρόντισαν για την ασφάλεια όλων και την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Κεντρική Πλατεία των Καλυβίων με δραστηριότητες για τους μικρούς και μουσικοχορευτική παράσταση από το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μια ξεχωριστή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, με τη συμμετοχή του αδελφοποιημένου Δήμου Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από το μουσικό συγκρότημα της Μέσα Γειτονιάς αλλά και παραδοσιακό χορευτικό θέαμα από τους χορευτές του Τμήματος Ελληνικών χορών Καλυβίων.

Το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016, δημιούργησε το ιδανικό σκηνικό για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Το έναυσμα δόθηκε και οι καρναβαλιστές πλημμύρισαν τη Λεωφόρο Ρήγα Φεραίου στα Καλύβια. Πιόνια σκακιού να δηλώνουν ότι δεν είναι πιόνια κανενός, από το 1ο και 2ο  Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, επίδοξοι σεφ να ανοίγουν την όρεξη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Λαγονησίου, βασίλισσες του χιονιού να συνοδεύουν το άρμα του χιονάνθρωπου, ακροβατικά και εντυπωσιακά χορευτικά από τις Γασκομάγους του Γ.Α.Σ. Καλυβίων, που τους έφεραν στην 1η θέση ανακηρύσσοντας τους νικήτρια ομάδα στο Καρναβάλι Σαρωνικού 2016. Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι από το 1ο Δημοτικό Αναβύσου και μύθοι του Αισώπου από λιλιπούτειους και τους γονείς τους του 2ου νηπιαγωγείου Καλυβίων. Η παρέλαση συνεχίστηκε με την εμφάνιση του εντυπωσιακού άρματος του πειρατή και το πολυπληθέστερο γκρούπ από πειρατές και πειρατίνες, κάθε ηλικίας, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σαρωνίδας, περσινοί νικητές του καρναβαλιού Σαρωνικού 2015. Ακολούθησαν οι λαγοί, τα καρότα και οι κυνηγοί του 3ου δημοτικού σχολείου Λαγονησίου, οι λιλιπούτειου μασκετμπολίστες και μαζορέτες του2ου νηπιαγωγείου Σαρωνίδας, οι δύτες και το αυτοσχέδιο καράβι του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παλαιάς Φώκαιας, Α.Ο. Λαγονησίου και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το παραδοσιακό στοιχείο σε αρμονία με το σύγχρονο δε θα μπορούσε να λείψει. Καρναβάλι χωρίς γαϊτανάκι δε γίνεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας φρόντισε να το φέρει στα Καλύβια. Φυσικά, επικαιρότητα και σάτιρα είναι βασικά συστατικά, που δε θα μπορούσαν να λείψουν. Οι χλιδάτοι, οι σκαφάτοι και οι κρισάτοι, άρμα capital control από το Σύλλογο Νέου Ολύμπου Λαγονησίου και οι ¨Γερμανοί ξανάρχονται¨ από το θεατρικό εργαστήρι Σαρωνικού. Ελληνικός κινηματογράφος και άτακτες μαθήτριες βγήκαν βόλτα στα Καλύβια, χορεύοντας και τραγουδώντας από τους ενήλικες του τμήματος ελληνικών χορών Καλυβίων. Αυτοσχέδιος καρνάβαλος από τους μικρούς χορευτές του τμήματος ελληνικών χορών, η κυρά Σαρακοστή με τα πενήντα πόδια που θα μας οδηγήσουν στο Πάσχα και τον παραδοσιακό οβελία, τον οποίο φρόντισε να μας στείλει ο Κουβαράς από το “μαντρί του Γκουρί”.

Στο πάρτι που ακολούθησε μπροστά στο Δημαρχείο, το 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της αποκριάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με φοβερό επαγγελματισμό και ταλέντο από τους μαθητές.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη της διασκέδασης ανέλαβαν οι ζογκλέρ, οι ξυλοπόδαροι, οι animaters. Στον προαύλιο χώρο επίσης τα παιδιά διασκέδαζαν με μπαλονοκατασκευές και face painting.

Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών αλλά και το χαρούμενο βλέμμα των μεγάλων επισφράγισαν τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων «Καρναβάλι Σαρωνικού 2016». Ραντεβού την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.